fbpx

Képzők képzése

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) felnőttképzései gyakorlatiasak, nem csak elméleti tudást adnak, így a résztvevők mindennapi munkáját segítik.

 

kepzes_MOKK

Az egyik ilyen kurzus a Képzők Képzése: oktatók, előadók módszertani továbbképzése, ami a felnőttképzésben oktató szakemberek számára szól. A résztvevők megismerik és kipróbálják azokat az oktatási módszereket, amelyekkel egy felnőtt tanuló is sikeresen motiválható. A kurzus során elsajátítható az a módszer, amely során az oktató később úgy tudja majd irányítani a tanulási folyamatot, hogy végül maguk a tanulók vonják le a szükséges következtetéseket, tehát gondolkodásra ösztönzi a rsztvevőket.

 

A Múzeumi menedzserképzés PR, marketing, kommunikáció című moduljában különféle helyzetgyakorlatok teszik izgalmassá a képzést. Egy televíziós próbainterjú során megtanulhatjuk az interjúadás fortélyait. A továbbképzés elvégzését követően a résztvevők képesek lesznek a múzeum célközönségére szabott kommunikációs stratégiák kialakítására, az offline és online kommunikációs csatornák hatékony használatára és a hatékony márkaépítésre.

 

Az Esélyt a múzeummal című továbbképzésen a múzeumi szakemberek jobban megérthetik a hátrányos helyzetű gyerekek problémáit, így tudnak majd olyan programokat kidolgozni, amelyek segítik a felzárkóztatásukat. A képzés során egy kerekasztal-beszélgetésen a problémával mélyebben foglalkozó civil szervezetek beszélgetnek a téma fontosságáról, ezáltal első kézből kaphatunk információt a szakemberektől.

 

Az izgalmas módszertanokat felvonultató továbbképzésekről a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ honlapján található bővebb információ: http://mokk.skanzen.hu/kepzesek.html

 

A fent említett képzések a kulturális területen dolgozó szakembereknek 2019-ben is ingyenesek a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című európai uniós projekt keretében.

Forrás és fotó: Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK)

A rovat további cikkei