fbpx

Szent Ivántól Szent Istvánig

 Szent Iván éjjelén – a Merlin Színház produkciója

 (MTI) – Kriaszter Attila főszervező elmondta, hogy a 80 programból álló sorozat Szent Iván napjától Szent István napjáig zajlik, a rendezvényen színházi, zenei, képzőművészeti események váltják egymást. A belépőjegyek tulajdonosai a város éttermeiben 20 százalékos kedvezményt kapnak az árakból.
  Június 23-án, szombaton délelőtt veterán autók felvonulásával veszi kezdetét a programsorozat, majd a Fő téren Szentendre testvérvárosa, a horvátországi Starigrad férfi kórusai, zenészei lépnek fel. Márai Sándor Füveskönyvének színpadi verzióját június 29-én mutatják be a városháza udvarán. A műben eredetileg Kaszás Attila szerepelt volna, ám a színész tragikus halála miatt az előadásban Lengyel Ferenc látható majd. Az est bevételének egy részét az elhunyt művész családjának támogatására fordítják.
  Június 24-én a MűvészetMalomban Szent Iván éjjelén címmel a Merlin művészei, valamint a Színház és Filmművészeti Egyetem végzősei tartanak előadást, ők mutatják be a Varázsfuvolát is június 30-án, a városháza udvarán. A következő hetekben Shakespeare Lear királyát, Moliere: Tudós nők, és Csokonai: Karnyóné című művét is láthatják a színház iránt érdeklődők.
    Vasárnap délelőttönként gyermekelőadásokat tartanak és lesznek koncertek is. Július 1-jén a Péter Pál Templomban Pitti Katalin és Virág András előadása hallható, július 7-én pedig a Barcsay Udvarban a Vujicsics Együttes koncertezik. Július utolsó napjaiban Jazz Fesztivált tartanak, amelyen fellép többek között a Borbély Műhely, a Magyar Jazz Quartet, és Oláh Kálmán együttese.    
Augusztus végén a MűvészetMalomban rendezik meg a IX. Performance és Nehéz Zenei Fesztivált, amelyen az alternatív művészet minden műfajában kínálnak izgalmas produkciókat.

 
Korábban:

A rovat további cikkei