fbpx

Kucok ? zenés-táncos játszótér a Padláson

 
 
Milyen is egy kucok? Barátságos rejtekhely, ahova behúzódva a fantázia határtalan kalandokra indulhat, zug, amely megannyi titkot tartogat. Kucok népe, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kéri az éjszaka lidérceinek elűzésében. Miközben zenés-táncos játszóterük vendégei a hangokkal, a kortárs zenével, a fényekkel és a mozdulatokkal ismerkednek, különleges tudásra tehetnek szert, amellyel képesek lesznek erre a varázslatra.
 
A Tünet Együttes programját a Big Bang Fesztival keretein belül rendezik meg. A rendezvényen zenei kalandozásra hívják az óvodás és kisiskolás korú gyermekeket, amely során a hangok világának egészen új formáit ismerhetik meg. Felfedezhetik például, hogy ők maguk is zeneszerzők lehetnek. Megtapasztalhatják, hogy hogyan lehet zene és tánc segítségével elűzni az éjszaka lidérceit, vagy éppen Moholy-Nagy László munkái elevenednek meg előttük a zene hallgatása által.

 
A fesztiválon bemutatott programok egytől-egyig újdonságnak számítanak a magyar közönség számára, még hogyha a fellépők ismerősek is innen-onnan: Szabó Réka koreográfus rendhagyó zenés-táncos játszóteret hoz létre a Padláson, Méhes Csaba és a Brass in the Five új bemutatóval jelentkezik, akárcsak Kiss Erzsi, aki mostanáig inkább a felnőtt közönség számára volt ismert. A Flandriából érkező Muziektheater Transparant már szerepelt Budapesten az Őszi Fesztivál keretében egy felnőtt előadással, de hazájukban legalább annyira ismertek nagyszerű gyerekprodukcióik okán is. A lisszaboni zenésztrió Hangok a laborbancímű munkája pedig nálunk is ugyanúgy izgalmas újdonságnak számít, mint saját hazájában.
 

A rovat további cikkei