fbpx

Két férfi . egy szerelem

psyche_szigeti_laszlo_2

A táncművészi fantáziának rendkívül szabad teret adó műben az író megélhette mindazt, ami a valóságban meg nem élhető. Ízes nyelvezettel, egy elavult írásformával dolgozott, ez is alkalmas terepet adott számára a reálistól való elrugaszkodáshoz. Két különböző műfajról van szó, de az irodalmi kreáció nagyban segíti a tánc kifejezőeszközeire való átültetést, a téma pedig remekül szolgálja a test, a mozdulatok általi kommunikációt.

A Feledi Project profizmusa, magas szintű technikai tudása tovább árnyalhatja a műről az olvasás során kialakult képet. Az előadást a 2015-ös veszprémi A Tánc Fesztiváljának zsűrije díjjal jutalmazta. Horváth Zita a költőnő szerepében látható, míg Halász Gábor és Feledi János táncolják a két szerelmét, akik között választani képtelen. A két férfi közötti különbözőség színpadi megjelenítéséhez, és ezáltal a darab feszültségének fokozásához a modern és klasszikus balett elemeinek vegyítése is hozzájárul.

psyche_szigeti_laszlo

A darab másfél év után kerül újra budapesti színpadra, a Nemzeti Táncszínházban lesz látható, 2019. március 21-én. A bemutatóhoz a Nemzeti Kulturális Alap, a Nemzeti Táncszínház és a Pro Progressione elnevezésű szervezet is hozzájárult.

A rovat további cikkei