fbpx

Tizedik születésnapját ünnepli az Eszter-lánc mesezenekar

A mesezenekar január 29-én születésnapi nagykoncertet ad a MOMkult-ban, ahol vendége lesz Halász Judit is. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel.

Tíz éve, egy hideg januári hétvégén megszületett az Eszter-lánc mesezenekar, és felcsendültek az első dalok. Ahogy Lackfi János írta: „Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, derbuka és társai pörögtek ezerrel. Kárász Eszter játszott, táncolt, énekelt, hadonászott, varázsolt, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengtek-pengtek a dalok. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen.” 

Az Eszter-lánc mesezenekar 10 éve muzsikál az ország és a világ számos pontján. Három lemezük jelent eddig meg a Gryllus Kiadónál; kettőt Fonogram-díjra is felterjesztettek.

„Most, 10 év múlva nagy szülinapi bulit tartunk, régi és új dalokkal, és egy szívünknek régóta nagyon kedves vendéggel, Halász Judittal, aki azt ajándékozza nekünk, hogy velünk énekel. A ti ajándékotok pedig legyen az, hogy eljöttök, és együtt muzsikáltok, táncoltok ti is velünk, megajándékozva egymást sok dallammal és nevetéssel” – mondta Kárász Eszter, a zenekar vezetője.

Az Eszter-lánc mesezenekar harmadik lemezéhez készült klipet egy jótékonysági akcióval kötötték össze. A forgatásra meghívtak egy eldugott kis zsákfalukból, Tarnabodról mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű gyerekeket egy napra Pestre egy játszóházba, ahol egész nap együtt muzsikáltak, együtt játszottak a zenekarral, és a kis koncert mellett arcfestés és óriásbuborékok is voltak. Ezek a gyerekek nemhogy játszóházba nem jutottak el korábban, de sokan Pesten is először jártak. Így forgatták közösen a Játszóházi rokkendroll című dal klipjét, amiben a gyerekek szereplőnek és alkotónak is érezhették magukat, és megtapasztalhatták a csapatmunka erejét, a sikert és hogy képesek értéket létrehozni. A születésnapi koncertre szintén meghívták a forgatáson részt vevő gyerekeket, hogy együtt ünnepeljenek.

Kiemelt kép: Raffay Zsófi

A rovat további cikkei