fbpx

A mosoly országa bemutatójára készül a Szegedi Nemzeti Színház

Valódi csemegével várják Szegeden az operettek kedvelőit: Lehár Ferenc egyik legismertebb műve, A mosoly országa december 15-től Harangi Mária rendezésében látható a Nagyszínházban a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Szegedi Nemzeti Színház énekkara és tánckara közreműködésével.

Harangi Mária szerint az operett akkor jó, ha aktuális. Ebből a szempontból A mosoly országa kortalan darab, hiszen az emberi érzelmek, családi konfliktusok, a saját határaink meghúzása minden korban aktuális témák, fontos azonban megjegyezni, hogy az aktualitás nem egyenlő az aktualizálással. Egy szép kiállítású, hagyományosnak is nevezhető, mégis korszerű előadást láthat a szegedi közönség – mondta a rendező.

Romvári Gergely díszlettervező, játékmester és Papp Janó jelmeztervező Bécs pompáját és a kínai udvar fenségességét hűen tükröző látványvilágot álmodott meg, így a nézők minden szempontból belemerülhetnek a produkcióba, a látvány és a hangzás összhangja garantálja a kikapcsolódást.

Szu-Csong herceg szerepében Balczó Péter és Turpinszky Gippert Béla lép színpadra, Lizaként Kónya Krisztina és Máthé Beáta látható. Gróf Hatfaludy Ferencet Szélpál Szilveszter és Görbe Norbert, míg Mit Horák Renáta és Dobrotka Szilvia alakítja.

A nyitóképen A mosoly országa olvasópróbája a Szegedi Nemzeti Színházban.

A rovat további cikkei