Bongor a PopTextus adásában őszintén mesélt saját családjának történetéről, és elmondta, hogy szerinte egy háború lelki sebeit a következő generációk is észrevétlenül magukon viselik. „Egy háború generációkra hat ki, és a sebeknek, amelyeket egy csatatérről visszatért apa és férj hazahoz, komoly hatásai lehetnek a jövőbeli generációkra. A gondolkodást változtatja meg. Determinálja, milyen lesz az életfelfogásuk, és hogyan reagálnak majd élethelyzetekre” − mondja Bongor.

A rapper mindenképp szerette volna, ha életének ez a periódusa és a Balkánon tapasztalt megpróbáltatások lenyomata a zenéjében is markánsan visszaköszön, így született meg a 98/20, amely a még 2020-ban megjelent Körök című albumon kapott helyet. Ahogy Bongor fogalmaz a dalairól: „Nem szeretnék üres zenéket készíteni, fontos a mondanivaló, a társadalomkritika, a többletjelentés, szeretném gondolatilag is vinni valamerre az embert.”

A PopTextus új epizódjában Bongor osztotta meg a hallgatókkal, mit gondol a háború fordított logikájáról és az események utóhatásairól.

Nyitókép: Bongor-koncert az Instant-Fogas Komplexumban. Fotó: Bongor Facebook-oldala