fbpx

Nő az anya mögött – Próbatételes anyák lencsevégen

Art&Design 2021. 04. 23.

Arról, hogy mit jelent nőnek lenni 2021-ben, szinte kimeríthetetlen globális diskurzus folyik, a nemi szerepek a szemünk előtt formálódnak. Ennek a főáramától látszólag távol, de mégis nagyon aktuális kérdéseket feszeget a Nő az anya mögött című fotókiállítás, amelynek tárgya 20 próbatételes, azaz fogyatékkal élő gyermeket nevelő anya bemutatása.

Megvannak a 41. Nyári Tárlat beválogatott alkotásai

Art&Design 2021. 04. 22.

Mintegy 150 pályaművet láthat a közönség az idei szegedi Nyári Tárlaton. A negyvenegyedik alkalommal megrendezett képzőművészeti seregszemlére rekordszámú alkotásból válogatta ki a szakmai zsűri a tárlat végleges anyagát. Az online kiállítás megnyitóját május közepére tervezi a Regionális Összművészeti Központ (REÖK).

Hurokban vagyunk – Földes Borbála és Nikol Fuska kiállítása

Art&Design 2021. 04. 22.

A Hurokban vagyunk Földes Borbála és Nikol Fuska fotóművészek egyéni kiállítása a Budapest FotóFesztivál részeként. A fotográfiák mellett egy videóinstalláció is megtekinthető a tárlaton. A kiállítás április 24-én nyílik az ArtBázis Összművészeti Műhelyben.

Vegyünk egy nagy levegőt! – Indul az OFF-Biennále

Art&Design 2021. 04. 22.

Levegőt! címmel indul a III. OFF-Biennále, amely öt héten át sokszínű projektekkel várja az érdeklődőket az online és a valós térben.

„A parafrázisaim révén kommunikálok a külvilággal" − interjú Fazakas Júliával

Art&Design 2021. 04. 21.

A Parafrázisok a Hunyadi téren, az eredeti alkotásokkal párban, nagy felbontásban láthatók május végéig.

Belső csend – Hager Ritta textilművészeti kiállítása a Pesti Vigadóban

Art&Design 2021. 04. 21.

Belső csend címmel retrospektív kiállítással tiszteleg Hager Ritta hét évtizedes textilművészeti munkássága előtt szerdától a Vigadó Galériában a Magyar Művészeti Akadémia (MMA).

Haditudósítói felvételekből állított össze kültéri kiállítást a Hadtörténeti Múzeum

Art&Design 2021. 04. 21.

Haditudósítói felvételekből állított össze kültéri kiállítást a budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum a Budapest FotóFesztivál részeként.

Egy szentendrei Kínában

Art&Design 2021. 04. 21.

Mondják, a jó galériás kultúraközvetítő és kultúraszervező is. Erdész Lászlóra ez biztosan igaz, hiszen részt vesz a magyar képzőművészet megismertetésében nemcsak itthon, hanem a nagyvilágban is. Ez utóbbit mostanában főleg Kínában teszi.

Életműdíjat kapott Blasek Gyöngyi bábszínész

Art&Design 2021. 04. 20.

Blasek Gyöngyi bábszínészt, a Budapest Bábszínház tagját Gobbi Hilda Életműdíjjal tüntették ki.