fbpx

„A természetből csak kiindulni…” – Válogatás Vaszary János műveiből

Art&Design 2022. 08. 10.

A Damjanich János Múzeum és a kaposvári Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum közös kiállítása augusztus 11. és október 9. között várja a látogatókat Szolnokon.

„Nevettetésre és nevetésre vágyom” – Ország Lili elfeledett tévéfelvétele

Art&Design 2022. 08. 08.

Mostanáig senki nem tudott annak a 45 évvel ezelőtt készült televíziós riportnak a létezéséről, amely most került elő Ország Liliről.

A mesék világában minden szép és jó – százéves lenne Reich Károly

Art&Design 2022. 08. 08.

Ő a második világháború utáni magyar képzőművészet egyik legismertebb, nemzetközileg is kiemelkedő alkotója.

Idősíkok találkozása Szolnokon – képriport

Art&Design 2022. 08. 07.

Sárkányfejes ivókürt, kun kaftán, gunyhó, Mednyánszky László, Junoszty tévé, gumimaci. A szolnoki Damjanich János Múzeumban jártunk.

Pénteki kultúrrandi Lengyel Tíciánó 'tycq' grafikussal

Art&Design 2022. 08. 05.

Ezúttal Lengyel Tíciánó, azaz tycq volt a randipartnerünk, akitől megtudtuk, hogy a Cartoon Network, a papír, a ceruza, a Microsoft Paint és a zeneimádat hogyan segítette ahhoz, hogy ma azzal foglalkozzon, amivel igazán szeret.

Kortárs, modern és ritka klasszikus képek a Vaszary-villa aukcióján

Art&Design 2022. 08. 05.

Balatonfüred az elmúlt években egyre magasabb szintű kulturális kikapcsolódást is kínál. Már 12 éve a nyár elmaradhatatlan társasági eseménye a Pintér-aukció, amelyet a Vaszary-villában tartanak. A Balaton és a nyár örök téma a tárlaton. Idén több olyan mű is látható lesz, amely a Balaton-retrót, vagyis a szocializmus balatoni életérzésének hangulatát közvetíti.

Kortárs ékszerek és alkotások az Újműhely Galéria csoportos kiállításán

Art&Design 2022. 08. 04.

A dizájn, az iparművészet, a képzőművészet és az építészet kapcsolódási pontjait helyezi a fókuszba az Újműhely Galéria Majd máskor, majd máshol című kiállítása, amely kortárs ékszereket és képzőművészeti alkotásokat mutat be szeptember 10-ig Szentendrén.

A világ útját járja: 85 éves Korniss Péter

Art&Design 2022. 08. 04.

Ő az első fotóművész, aki Kossuth-díjat kapott. Képeit Budapesten, Rómában, Szentpéterváron, Párizsban és a tengeren túl is csodálattal nézik neves kiállítóterek látogatói.

Befogadhatóvá tenni a kortárs képzőművészetet – Indul a IV. Garten Balaton

Art&Design 2022. 08. 02.

A Garten Balaton kortárs művészeti fesztivál tíz napon át hét kiállítással és közel negyven programmal várja a műkedvelőket.