fbpx

Megnyílt az V. Országos Rajztriennálé Salgótarjánban

Art&Design 2022. 11. 26.

Megnyitották szombaton az V. Országos Rajztriennálét Salgótarjánban, a Dornyay Béla Múzeumban.

Tichy Gyula képeiből nyílt kiállítás a Nemzeti Galériában

Art&Design 2022. 11. 25.

A festő-poéta. Tichy Gyula, a magyar szimbolizmus mestere címmel nyílt kiállítás pénteken a Magyar Nemzeti Galériában (MNG) a magyar szimbolizmus egyik kevéssé ismert alkotójának munkáiból.

Karácsonyi vásár szentendrei művészek munkáiból

Art&Design 2022. 11. 25.

Az ÚjMűhely Galériában december 7-én nyíló tárlaton a MANK Grafikai Műhelyének szitanyomatait mutatják be. A kiállított grafikák, szobrok, kollázsok és olaj-vászon művek megvásárolhatók.

Művészettörténeti szenzációnak számító leletekre bukkantak Magyarvistán – képekkel

Art&Design 2022. 11. 25.

Erdély legrégebbi, 700 éves tetőszerkezetét azonosították Magyarvistán.

Először szerepel Csepel motorkerékpár a BÁV aukcióján

Art&Design 2022. 11. 24.

Először szerepel oldtimer motorkerékpár a BÁV művészeti aukciójának tételei között, amelyekre december 6–7-én lehet majd licitálni a MOM Kulturális Központban.

Textúra, 2022 – Összművészetre komponálva

Art&Design 2022. 11. 24.

November végéig telt házzal fut a Textúra összművészeti programsorozat, ezúttal a Nemzeti Galéria kiállítócsarnokaiban. Az est során színészek keltenek életre nyolc, a magyar művészet történetében kuriózumnak számító műalkotást, kortárs írók szövegei nyomán. Képes beszámolónkat azok számára is ajánljuk, akik az idei alkalmakra már nem tudtak jegyet váltani.

A hit és a hatalom házai – Középkori nógrádi várak és templomok

Art&Design 2022. 11. 24.

A hit és a hatalom házai – Középkori templomok és várak Nógrád megyében című kiállításon húsz látványos, részben középkori templommal és kilenc nógrádi várral ismerkedhetünk meg. A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum kiállításán túl dokumentumfilm és könyv is készült a témáról.

Embernek lenni – A Body Worlds kiállításán jártunk

Art&Design 2022. 11. 23.

Mintha én is az Egyszer volt… az élet című francia rajzfilmsorozat szereplője lennék – gondoltam magamban, miközben a Body Worlds kiállításmegnyitóján ámulva nézegettem a különböző preparált szerveket, bőr nélküli alakokat, testmetszeteket. A tárlat nemcsak az emberi test működésébe enged bepillantást, hanem a különböző betegségeknek a szervekre gyakorolt hatásait is bemutatja, így figyelmeztetve a prevenció fontosságára.

Hetven éve adták át az újjáépített Petőfi hidat

Art&Design 2022. 11. 22.

Hetven éve, 1952. november 22-én avatták fel az újjáépített Petőfi hidat Budapesten.