fbpx

Megnyílt a Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

Art&Design 2021. 06. 14.

A szerzetesrend múltjáról, jelenéről és távlatairól ad áttekintést a június 14-én nyílt Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban. A tárlat a pálos szerzetesek életébe, a rend fejlődésének szakaszaiba és történetük hangsúlyos pontjaiba enged bepillantást, rávilágítva a szerzetesség jelentőségére is.

A szabadság kis körei – A hatvanas évek művészete Magyarországon

Art&Design 2021. 06. 14.

A K Galéria workshopjának második alkalmán Szabó Noémi művészettörténész a hatvanas évek magyar képzőművészetéről mesélt a szürrealistáktól az első happeningig.

Megtermékenyítő találkozások − herendi képzőművészek darabjai a Porcelánművészeti Múzeumban

Art&Design 2021. 06. 13.

A kortárs képzőművészet és a tradicionális herendi porcelán hosszú évtizedekre visszatekintő kapcsolatát hangsúlyozza a manufaktúra saját múzeumában megnyílt tárlat. A kiállított mesterdarabok alkotói között fiatal iparművészeket és olyan elismert alkotókat is fellelhetünk, mint Kő Pál vagy Melocco Miklós.

Kinyíltak a kézművesműhelyek kapui

Art&Design 2021. 06. 12.

Országszerte kitárultak a Magyar Kézművesszövetség manufaktúráinak kapui szombaton. A kézművesség világnapjához kapcsolódó országos rendezvény nyitóeseményét Szentendrén tartották.

Személyesen – Borkovics Péter üvegművész

Art&Design 2021. 06. 12.

„Az üveg anyagában hordozza a világ keletkezése során munkálkodó erőket” – állítja a Ferenczy Noémi-díjas művész. Miközben munkáiról mesél, az alkotói folyamatról, felfedezéseiről és világlátásáról is sokat megtudhatunk.

Megnyílt a Fészekben a Tisztelet Molnár Évának című kiállítás

Art&Design 2021. 06. 10.

Molnár Éva létrehozta és fél évszázadon át szervezte, működtette a Fészek Galériát, amely jó öt évtizeden át a város legjobb nonprofit galériájának számított. Az ő emléke előtt tiszteleg ez a kiállítás, egy olyan reprezentatív művésznévsorral, amelynek tagjainak pályafutása kapcsolódik Molnár Éva és a Fészek Galéria munkájához.

Képriport: Tükör mögött

Art&Design 2021. 06. 10.

Beszűkült tér, elszalasztott szerepek, újrakezdés és életigenlés: a művészek helyzete a járvány alatt. A KirakART-on jártunk.

Megtalált magyar kubizmus és lappangó művek – Beszélgetés Barki Gergely művészettörténésszel

Art&Design 2021. 06. 09.

Barki Gergely tíz éve foglalkozik a magyar kubizmus kutatásával, ennek az eredményeit most a párizsi magyar intézetben, majd 2023-ban a Nemzeti Galériában láthatjuk.

Csontváry Kosztka Tivadar egyik legrejtélyesebb műve a Virág Judit Galériában

Art&Design 2021. 06. 09.

Az egykori Bedő-gyűjtemény főműve, Csontváry Kosztka Tivadar Hídon átvonuló társaság című festménye is megtekinthető június 12. és július 30. között a Virág Judit Galériában, ahol egyszerre négy kiállítás lesz látogatható.