fbpx

Szinyei életműve a kultusz felől

Art&Design 2021. 12. 03.

A kiállítás a kultusz fogalma felől közelít a Szinyei-életműhöz, és ennek révén izgalmas perspektívából láttatja az alkotó pályáját.

Az Esterházy Art Award legjobbjainak munkái a Ludwigban

Art&Design 2021. 12. 02.

26 művész munkái láthatók a Ludwig Esterházy Art Award – Short List 2021 kiállításán, ami képet ad a legfrissebb művészeti tendenciákról is.

Ártani nem árt – Khoncz István kiállítása

Art&Design 2021. 12. 02.

Ártani nem árt címmel nyílik meg ma Khoncz István kiállítása a Szikra Képzőművészeti Bemutatóteremben. A tárlat 2022. január 28-ig látogatható.

A madarak tapsolnak, amikor felszállnak

Art&Design 2021. 12. 02.

A madarak tapsolnak, amikor felszállnak – Szemlélődési példagyűjtemény címmel 2021 novemberében jelent meg művészeti kiadvány a Kisterem kiadásában. A kötet Fusz Mátyás, Kristóf Krisztián és Zalavári András, a galéria által képviselt képzőművészek azonos című közös kiállításának összegzése.

Ajándékozz magyar dizájnt karácsonyra!

Art&Design 2021. 12. 02.

A fenntarthatóság, illetve a járvány okozta gazdasági nehézségek miatt a korábbi évekhez képest is sokkal fontosabb, hogy hazai vállalkozásoktól vásároljunk termékeket, a karácsony közeledtével pedig ajándékokat. Ebben segíthet a Budapest Design Map is, amely a korábbi évek sikerét követően idén második kiadványával jelentkezik és számtalan fővárosi, dizájnszempontból releváns helyet mutat be.

Agyagtól lélekig – Thury Levente emlékkiállítása a Műcsarnokban

Art&Design 2021. 12. 01.

A 2007-ben elhunyt Thury Levente szobrászművész, keramikus tiszteletére rendez Agyagtól lélekig címmel emlékkiállítást szerdától a Műcsarnok.

Szabadulás a múzeumból

Art&Design 2021. 12. 01.

A múzeumi szabadulószobák a klasszikus kiállításlátogatáson túl extra élményeket és interaktív kalandokat ígérnek.

Rózsa Luca Sára, Tranker Kata és Ulbert Ádám az Esterházy Art Award 2021 díjazottjai

Art&Design 2021. 12. 01.

Az elismerésre jelölt művészek munkáiból szerdától kiállítás látható a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban.

„Az én emigrációm leginkább menekülés volt”

Art&Design 2021. 12. 01.

Sipos Sándor festőművész már több mint harminc éve Kanadában él, de erdélyi gyökereit azóta sem felejtette el: rendszeresen hazajár, és kiállítja munkáit. Néhol absztrakt, máskor a primitívekre visszautaló alkotásai sokat foglalkoznak az archaikus és a fogyasztó ember ellentétének témájával, a kibertérrel és a környezeti hatásokkal is.