fbpx

Csillagok a máglyán – A Fiastyúk utcai lakótelep története

Art&Design 2021. 10. 23.

Az egykori szocialista mintalakótelep történetét a Budapest 100 programsorozat részeként ismerhettük meg, amelynek középpontjába idén a világháborúk után épült fővárosi házak kerültek.

Forradalom a tájképek alatt

Art&Design 2021. 10. 23.

A szocializmus évei alatt, titokban festette meg az 1956-os forradalom emlékeit megidéző képeit Görgényi István, akinek életművéből Hazádnak rendületlenül címmel nyílt kiállítás pénteken a Pesti Vigadóban.

Szombat Éva nyerte az idei Capa-nagydíjat

Art&Design 2021. 10. 22.

Szombat Éva nyerte el Orgazmust kérek, nem rózsát című munkájával idén a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ által alapított Capa-nagydíjat; a pályázathoz kapcsolódó kiállítás november 14-ig látható.

A természetalatti – Kiállítás a Trafó Galériában

Art&Design 2021. 10. 21.

Október 22-én nyílik Anca Benera & Arnold Estefán A természetalatti című kiállítása a Trafó Galériában.

Világmontázs – Négy új tárlatot kínál a Műcsarnok

Art&Design 2021. 10. 21.

Világmontázs címmel négy kiállításból álló tárlategyüttessel, Ujházi Péter, Matzon Ákos, Sváby Lajos és Kovács Péter munkáival várja októbertől a közönséget a budapesti Műcsarnok.

Tasnádi József: Agglegény a szépségszalonban

Art&Design 2021. 10. 21.

Tasnádi József installációja a Horizont Galériában sűrítve jeleníti meg egy nőtlen férfi küzdelmeit, harcait, tévelygéseit a világban.

Orr Máté festményei találkoznak Simon Marci verseivel

Art&Design 2021. 10. 20.

A Várfok Galériában Simon Márton költővel és Orr Máté képzőművésszel a versek és képek párhuzamairól beszélgetett Kovács Krisztina, a galéria művészeti vezetője.

Jövőbe mutatás analóg fotókon

Art&Design 2021. 10. 20.

Csütörtök este sajátos kísérletnek lehettek szem- és fültanúi azok, akik a Petőfi Irodalmi Múzeum Jövőbemutató című kiállításának megnyitójára érkeztek. Szabó Benedek fényképész azt kívánta demonstrálni, hogy a költészet nem idejétmúlt dolog, művelői között pedig a fiatalok is helyet követelnek maguknak.

10 kiállítás, amit látni kell!

Art&Design 2021. 10. 19.

Rengeteg kiállítás fut a galériákban, múzeumokban, mi most ezekből szedtük össze néhány kedvencünket. Menjetek és nézzétek meg őket!