fbpx

Antoni Gaudí, aki Barcelona ikonikus épületeit tervezte

Art&Design 2022. 06. 24.

Százhetven éve, 1852. június 25-én született Antoni Gaudí spanyol építész, a szecesszió katalán változata, a Modernismo legkiemelkedőbb alakja, a barcelonai Sagrada Família-székesegyház megálmodója.

ViszontLátás – kortárs ön/arcképek az ÚjMűhely Galériában

Art&Design 2022. 06. 24.

Kortárs művészek képmásai láthatók a szentendrei ÚjMűhely Galéria ViszontLátás címmel péntektől július 30-ig látogatható kiállításán.

A nyár legszebb pillanatai magyar festők képein

Art&Design 2022. 06. 24.

Berobbant a nyár a Virág Judit Galériába: a falakat két hónapon át magyar festők vízpartokat ábrázoló művei uralják. Egry József, Csók István, Vaszary János és Szőnyi István egy-egy műve is megidézi a kánikulát.

Megérkeztek Párizsból Anna Mark művei Szentendrére

Art&Design 2022. 06. 23.

Anna Mark retrospektív kiállítása Árnyékok és jelek címmel nyílik 2022. július 21-én Szentendrén, a Ferenczy Múzeumban. Június 22-én az ünnepi pillanat szemtanúi lehettünk, amikor a kiállítás kurátora, Kigyós Fruzsina az első művet kibontotta.

Árapálytényezők – A Várfok Galéria csoportos kiállítása a Duna Múzeumban

Art&Design 2022. 06. 22.

A Várfok Galériának az esztergomi Duna Múzeumban megrendezett képzőművészeti kiállítása a víz témáját sokrétűen körüljáró gazdag válogatás, melynek célja, hogy bemutassa annak meghatározó szerepét a kortárs művészetben, valamint azt, hogy a víz mint anyag használata bizonyos technikák vagy alkotók esetében milyen alapvető fontosságú.

A dinókoponyától az ördöglakatig – Az ELTE Természetrajzi Múzeumában jártunk

Art&Design 2022. 06. 22.

Fővárosunk számtalan különleges, de a nagyközönség számára alig ismert kulturális érdekességgel rendelkezik. Ezek közé sorolhatjuk azt a Duna parti modern épület üvegpiramisában található, több mint 135 éves múltra visszatekintő múzeumot is, ahol megtudhatjuk, hogy mi is az a cinnabarit, hogyan néz ki a töviskorona tengeri csillag és hogyan halt meg az egyik utolsó Árpád-házi leszármazott, Macsói Béla.

Budapesten lesz látható az Azok a rockzenészek című fotókiállítás

Art&Design 2022. 06. 21.

Szalay Zoltán életművéből nyolcvan könnyűzenei témájú fotó látható június 30-tól az Óbudai Társaskör Pincegalériájában a Hangfoglaló programnak a magyar könnyűzenei örökség megőrzését támogató alprogramja révén.

Négy-szög – Optikai illúzió Veszprémben

Art&Design 2022. 06. 21.

Gáspár György, Halmi-Horváth István, Kóródi Zsuzsanna, Victor Vasarely kiállítása szombattól látható a veszprémi Dubniczay-palotában.

„Mire a saját utamat végigjárom, már senki máséhoz nem fog hasonlítani”

Art&Design 2022. 06. 21.

Nincs olyan dolog a világunkban, ami ne keletkezne és ne múlna el. Minden változik, alakul, épül és bomlik, de ez a folyamat mégsem kaotikus összevisszaság, hanem formába rendeződő változás, amiben apró kis csomópontok, létesüléskvantumok, történések találhatók, amikből mi magunk is állunk. Melkovics Tamás művészete a legplasztikusabb megjelenése ennek a filozófiának – fogalmazott Karsai Gábor, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektora Melkovics Tamás Panta rhei című kiállításának megnyitóján. A fiatal művésszel a tárlat apropóján beszélgettünk.