fbpx

A Képzőművészeti Egyetem jótékonysági adományozást szervez a török földrengés áldozatai javára

Art&Design 2023. 03. 24.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Török Köztársaság Budapesti Nagykövetsége és a Yunus Emre Budapesti Török Kulturális Központ online adománygyűjtést és élő jótékonysági aukciót szervez a török földrengés áldozatainak megsegítésére.

Keserü Ilona hét évtizede a labirintusban – Így készül a Q Contemporary kiállítása

Art&Design 2023. 03. 24.

Keserü Ilona Mind című tárlata a Q Contemporary két emeletén egészen páratlan lesz. A múlt év novemberében kilencvenedik életévébe lépett alkotó előtt tisztelgő kiállítás az életmű mélységeit tekinti át emblematikus és ritkán látott műtárgyak segítségével. Az installáláson jártunk.

Ismeretlen Jackson Pollock-festményt fedeztek fel egy razzia során Bulgáriában

Art&Design 2023. 03. 23.

Ha bebizonyosodik az eredetisége, a Lauren Bacallnak dedikált festmény értéke akár az 54 millió dollárt is elérheti.

Lépésváltás – frissítve!

Art&Design 2023. 03. 23.

A Magyar Nemzeti Galéria 1945 utáni művészetet tárgyaló, négy lépcsőben megújult kiállításán rengeteg kiváló műtárgy szerepel, ezért érdemes többször is elmenni, időt szánni a befogadásra. Mi most tíz kiválasztásával csinálunk kedvet a továbbiakhoz.

Idén is díjazzák Magyarország legjobb designalkotásait

Art&Design 2023. 03. 23.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2023-ban a Kulturális és Innovációs Minisztériummal és a Magyar Formatervezési Tanáccsal közösen hirdette meg a Magyar Formatervezési Díj pályázatát. Hazánk legrangosabb designelismerésére május 2-ig lehet jelentkezni.

Ergy Landau fotói a Mai Manó Házban

Art&Design 2023. 03. 22.

Korának ismert, majd később elfeledett fényképésze, a magyar származású Ergy Landau (1896–1967) fotóművész munkásságát mutatja be az Ergy Landau, Budapest-Párizs, 1869–1967 című kiállítás, amely szerdától látható a Mai Manó Házban.

Magyar mesterek francia nyomvonalakon – Kiállítás Kemény Gyula magángyűjteményéből

Art&Design 2023. 03. 22.

Kemény Gyula magángyűjteményéből válogatott tematikus kiállítás nyílik a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében a Bozsó Gyűjteményben szerdán.

Viktória királynőtől a halasi csipkéken át az Eötvös-ingáig – Százhetven év magyar expótörténete

Art&Design 2023. 03. 22.

Zsolnay és herendi kerámiák, cifraszűrök és gipszállatok, csipketerítők és falikárpitok, sakk-készletek és festmények, épülettervek és fonográfhengerek – a Magyar Nemzeti Múzeum tárlatán a világkiállítások százhetven éves történetének számtalan emlékét, műalkotását tekinthetjük meg.

Renoir, Csontváry és Gulácsy a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria idei programjában

Art&Design 2023. 03. 21.

Az elmúlt esztendő a Szépművészeti Múzeum történetének legerősebb kiállítási éve volt. Az intézmény idén átfogó Csontváry- és Renoir-tárlatokkal, a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) pedig többek között egy Gulácsy-életmű-kiállítással várja a látogatókat.