fbpx

Londoni tűzfalon ’56 emléke

Art&Design 2020. 10. 21.

A British Museum közelében lévő új falfestmény a természet megújulását ábrázolja.

Holnap nyílik az Art Market Budapest

Art&Design 2020. 10. 21.

Tizedszer rendezik meg az Art Market Budapestet (AMB); a régió legnagyobb kortárs képző- és fotóművészeti vására húsz ország mintegy nyolcvan kiállítójának sok száz műalkotásával várja a közönséget csütörtöktől vasárnapig a Millenáris parkban.

Aki Adyt és barátait fotózta

Art&Design 2020. 10. 21.

Székely Aladár, a 20. század elejének nagy hatású portréfényképésze életét és munkásságát bemutató kiállítás látható október 22-étől a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Textilek és kapcsolatok

Art&Design 2020. 10. 21.

Textíliákat már jó ideje nem csak öltözékként használunk, hanem többek között orvostechnikai eszközként vagy látványelemként is. Az anyag sokféleségét, a benne rejlő lehetőségeket mutatja be a szentendrei ÚjMűhely Galéria TechTextil című kiállítása. Söptei Eszter textiltervező művésszel, a tárlat kurátorával beszélgettünk.

Összhang: Boldi és Incze Mózes alkotásai Kecskeméten

Art&Design 2020. 10. 20.

November közepéig látogatható a Szmrecsányi Boldizsár szobrászművész és Incze Mózes festőművész közös tárlata a kecskeméti Bozsó Gyűjteményben.

„Ideje megkérdőjelezni a valóságunkat”

Art&Design 2020. 10. 20.

A performanszművész akkor is művész, amikor tanít, fesztivált szervez vagy reklámgrafikát tervez. Közönsége pedig gyakran az alkotótársa is. Aki w. Horváth Tiborral beszélget, kicsattanó energiák, lankadatlan alkotókedv, humor és a filozIa erőterébe kerül.

Visegrádi portrék – Gaál Tibor karikatúrái a Várkert Bazárban

Art&Design 2020. 10. 20.

Puskás Ferenc labdarúgó, Emil Škoda gépészmérnök, Maria Skłodowska-Curie fizikus, Ľudmila Podjavorinská költő, prózaíró – többek között e neves személyekről készült grafikák is szerepelnek azon a tárlaton, amely október 21-én nyílik az Országos Széchényi Könyvtárban.

A Kol-Labor kiállítással debütál a Godot Labor

Art&Design 2020. 10. 19.

Mint a Godot Labor kiállításából kiderül, a legfiatalabb művészgeneráció Izgalmas, lendületes, kiforrott és sokféle hanggal teli.

Ők kapták idén az Arany Rajzszög-díjakat

Art&Design 2020. 10. 19.

Az Arany Rajzszög pályázat zsűrije az idén 7 tervezőgrafikust díjazott. A pályázatra beérkező grafikai művek válogatása október 30-ig kiállításon látható a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen.