fbpx

Fotótriptichon

Art&Design 2022. 05. 16.

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) Fotóművészeti Tagozatának Fotótriptichon címmel nyílik kiállítása május 18-án a szentendrei ÚjMűhely Galériában.

Kár lett volna disszidálni – Exkluzív videó Weiler Péter kiállításának építéséről

Art&Design 2022. 05. 15.

Weiler Péter Kár lett volna disszidálni című kiállítása a művész harmincéves képzőművészeti útjának egyik legfontosabb kérdését dolgozza fel sajátos perspektívából.

Újabb kortárs szobrok költöztek a Káli-medencébe

Art&Design 2022. 05. 14.

Idén immár második alkalommal kezdeményezett magánmecenatúrát a Káli Art-Park Köveskálon: kortárs szobrászművészeknek hirdettek pályázatot. A zsűri ezúttal Enzsöly Kinga Vízszint című szobrát díjazta.

Új valóság teremtése Bortnyik Sándortól Nemes Mártonig – Rieder Gábor az MNB pop-up kiállításáról

Art&Design 2022. 05. 13.

Az MNB először tette a nagyközönség számára láthatóvá képzőművészeti kollekciójának egy-egy szeletét. Május 8-án Rieder Gábor válogatását tekinthettük meg.

100 éve rejtőzködő Rippl-Rónai festményt árverez el a Virág Judit Galéria

Art&Design 2022. 05. 13.

Három, közel száz évig lappangó, a nagyközönség számára ismeretlen remekművet árverez el a 25 éves Virág Judit Galéria. A jubileumi, klasszikus műveket felvonultató aukción Rippl-Rónai József, Vaszary János és Kádár Béla kivételesen értékes alkotása is kalapács alá kerül.

Előhívás címmel nyílt kiállítás a traumafeldolgozásról a Ludwig Múzeumban

Art&Design 2022. 05. 13.

A csoportos nemzetközi kiállítás fókuszában a traumaforrások vizuális művészeti eszközrendszerekkel történő átdolgozása, performatív megjelenítésének újszerű elemzése áll. A kurátorok azt vizsgálják, hogy az utóbbi két-három évtizedben hogyan változott meg a művész részvétele ezekben a folyamatokban, milyen új megközelítési módok és szempontok merültek fel, kerültek előtérbe.

„A jobb és a bal agyféltekét is megmozgatják” – Barabási Albert-László tárlatvezetése

Art&Design 2022. 05. 13.

Hogyan kapcsolódnak a DNS-kutatások eredményei a bölcsészettudományi vagy matematikai tanulmányokhoz? Milyen esztétika fedezhető fel a közöttük fennálló összefüggésekben? A Referenciapontok és -vonalak című kiállítás ezekre a kérdésekre adja meg a választ.

„Büszkén tekintek át a multnak tengerén” – Az emlékhelyek napjának kínálatából

Art&Design 2022. 05. 12.

Izgalmas programok várják az érdeklődőket országszerte május 14-én, az emlékhelyek napján a Nemzeti és Történelmi Emlékhelyeken.

Megújult a Szépművészeti Múzeum Régi Képtárának állandó kiállítási egysége

Art&Design 2022. 05. 12.

Lezárult a Szépművészeti Múzeum felújításának újabb szakasza, így már teljes egészében látható a Régi Képtár állandó kiállítása.