A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Magyarország legszebb betleheme elnevezésű pályázatán megosztott második helyet nyert adventi installációt építik fel Békéscsaba főterén.

A betlehemet tervező Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója elmondta: a betlehem hat méter széles és három méter magas lesz embermagasságú figurákkal, a jászollal és bárányokkal.

A Szent István tér egy részén a kisgyerekes családok szórakoztatására fókuszálnak, nagyobbik részén pedig kézműves mesterek állítanak ki és tartanak mesterségbemutatókat. Szombatonként ételbemutatók lesznek; advent első vasárnapján pedig a Békéscsabai Bartók Vegyeskar ünnepi dalai csendülnek fel. December 1. és 8. között minden délután várja a gyerekeket a Mikulás a Mikulásházban, 8-án a főtérre költözik a mikulásfesztivál.

Advent harmadik vasárnapján a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek és a Páduai Szent Antal Katolikus Plébánia kórusának zenés műsorára kerül sor, az utolsó adventi hétvégén pedig a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör ünnepi összeállítását láthatják az érdeklődők.

Az eseménysorozat nyitányaként november 30-án délután a Csaba Parkban lesz adventi kézműves vásár.

Képünk illusztráció.