Három év alatt több mint 760 településről pályáztak és nyertek el támogatást vallásos alkotó közösségek, zenei együttesek, zenészek. Mintegy 1400 pályázó több mint másfél milliárd forint értékben kapott támogatást különböző hangszerekre, hangosításra.

Az elmúlt tizenegy évben 1500 egyházi közösségi ház újult meg vagy épült szerte a Kárpát-medencében. Ezeket a közösségi házakat erősítik meg azok a fiatalok, akik például az egyházi könnyűzenét szolgáltatják, legyenek bármelyik keresztény felekezethez tartozók.

Fekete Péter elmondta: ezúttal az ország különböző részeiről és a határon túlról mintegy 30 fiatal kapott támogatást, összesen 15 millió forint értékben. Kitért arra is, hogy az elmúlt három évben a pályázati rendszeren keresztül nyújtott támogatással több mint 250 vidéki településen újították fel az orgonát.

Mostantól ezen a 250 településen a szakrális tér kulturális térré is válik − hangsúlyozta, kiemelve, hogy ezek a települések már nemcsak egy templommal, hanem egy koncertteremmel is büszkélkedhetnek.

Az oklevelek átadásán megjelenteket Pákozdi István pápai káplán, érseki tanácsos, plébános köszöntötte. Az ünnepség előtt ifjúsági gitáros mise zajlott a közösségi ház melletti Felső-Krisztinavárosi Plébániatemplomban, amelyet Pákozdi István celebrált.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila