Az évente megrendezett CineEurope, az európai, közel-keleti és afrikai moziüzemeltetők legnagyobb vására eredetileg június 22. és 25. között zajlott volna Barcelonában, az eseményt szervező Film Expo Group a világjárvány miatt döntött a halasztásról. A keddi bejelentés szerint augusztus 3. és 6. között tartják az idei mozis expót.

A nagy filmfesztiválok közben szintén új lehetőségeket keresnek közönségük számára, az elmaradt személyes élmények helyett. A TCM Classic Film Festival, amely számos filmrajongót vonz Hollywoodba évente, idén a járvány áldozata lett. A Turer Classic Movies a közönség kedvéért április 16. és 20. között házimozis kiadással kárpótolja a nézőket. A műsorban olyan klasszikusok szerepelnek, mint az Ének az esőben, a Casablanca vagy a Hitchcock-klasszikus Észak-északnyugat, továbbá számos interjút is levetítenek a korábbi fesztiválokról, mások mellett olyan legendás sztárokkal, mint Peter O’Toole és Faye Dunaway.

Az austini South by Southwest filmfesztivál (SXSW), amit ugyancsak törölni kellett, kedden online hirdette ki versenyének győzteseit. A zsűri nagydíját a 22 éves Cooper Raiff mikroköltségvetésből készült vígjátéka, a Shithouse kapta, amely egy egyetemista gólya megpróbáltatásairól szól. A dokumentumfilmes mezőnyből pedig Katrine Philp munkáját, az An Elephant in the Roomot díjazták.

Nyitókép: jelenet az In the Heights című filmből