Kultúra a fotelből – Ujj Mészáros Károly ajánlja

Egyéb kategória 2020. 04. 02.

Dolgozik, olvas, filmet néz, szájmaszkot varr és kutyát sétáltat Ujj Mészáros Károly rendező, forgatókönyvíró és Balsai Móni színésznő. Egyebek mellett ingyen nézhető, jó sorozatokat is ajánl nekünk.

Még 7 film Hitchcocktól

Film 2020. 04. 02.

Filmeket ajánlunk Alfred Hitchcocktól, amelyek mind elérhetőek online, magyar nyelven.

Online látható Rofusz Kinga új animációs filmje

Film 2020. 04. 02.

A YouTube-on lehet megnézni Rofusz Kinga Otthon című új animációs filmjét, melynek üzenete új értelmet nyert most, amikor az egész ország otthon marad.

Petri György és az animáció találkozása

Film 2020. 04. 02.

Ma már hagyomány, hogy a Budapesti Metropolitan Egyetem Animáció mesterszakosai oktatójuk, Csáki László animációs tervezőművész vezetésével Petri György verseihez készítenek versadaptációkat.

Tovább forog a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm

Film 2020. 04. 01.

A készülő dokumentumfilm megörökíti a jelenlegi veszélyhelyzetet is, amikor a háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok magyar úszó folytatja az edzéseket, és a három aranyat hozó riói olimpia után Tokióban újra versenybe száll a győzelemért.

Rigolyás rendezők

Film 2020. 04. 01.

Bolondok napja alkalmából íme egy válogatás olyan filmes alkotókról, akik tehetségük mellett mással is felhívták magukra a figyelmet.

Nem marad el a 4. Bogyó és Babóca bemutatója

Film 2020. 03. 31.

Amint lehetőség lesz rá, a filmet a mozikban is láthatják a nézők, a filmszínházak újranyitásáig azonban a film digitálisan lesz elérhető.

Texasban nyert díjat Andrasev Nadja animációs rövidfilmje

Film 2020. 03. 30.

A legjobb animációs rövidfilm díját nyerte el Andrasev Nadja Szimbiózis című alkotása a texasi South by Southwest Filmfesztiválon (SXSW), ezzel nevezhetővé vált az Oscar-díjra is.

Kultúra a fotelből – Reisz Gábor ajánlja

Egyéb kategória 2020. 03. 29.

Hogy látja most Reisz Gábor filmrendező a mindennapokat? Erről kérdeztük.