A szervezők vallják: a folk az egyik legéletképesebb, folyamatos fejlődésben, változásban lévő műfaj, amelyből megannyi más stílus is táplálkozik újra és újra gazdagítva egymást.

10363384_537359739706776_5468822405291477273_n
Fotó: Téka Együttes Facebook-oldala


Idén fellép a Shantel & Bukovina Club Orchestar, a macedón Vlatko Stefanovski triója, a Muzsikás és az Amadinda ad közös koncertet, itt lesz Roby Lakatos és zenekara, valamint a 40 éves Téka is; ahogyan Berecz András, a Romengo, a Góbé, az Eszterlánc és a legjobb vonós, moldvai és cigány táncházak sem maradnak ki a programból. A hétvégén napközben borkóstolók és családi programok várják az érdeklődőket a Várkert Bazárban.


?A jó dolgokról nem kell sokat beszélni, léteznek, ismerjük a történetüket, színüket, ízüket, hangjukat, hangulatukat, nem helyettesíthetők semmivel. Mint a reggeli kávé íze, a kedvenc farmerod kényelme, a szomszéd lány mosolya, a szelíd tavasz illata, a biciklid színe, a legjobb 3 könyved, a park fái, a régi nyarak emléke, a sarki kávéház zsongása vagy a gyermeked szuszogása. Reméljük, hogy sokak számára az egyik ilyen jó dolog lett a hetedik évébe lépő Budapest Folk Fest is.? (részlet a műsorfüzetből)


Az idei sorozatban az autentikus népzenének elsősorban a Fonó, a világzenei mulatságoknak a Kobuci kert, a nagykoncerteknek pedig ? új helyszínként ? a Várkert Bazár szabadtéri színpada ad otthont.