fbpx

Megnyílt a dubaji világkiállítás – fotókkal

Art&Design 2021. 10. 01.

Nagyszabású megnyitó ünnepséggel hivatalosan is kezdetét vette Dubajban a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott világkiállítás.

A könyvhét képekben

galéria 2021. 09. 08.

Bach Máté végigfotózta az idei budapesti Ünnepi Könyvhetet. Mutatjuk a legjobb képeket!

Acélátjáró: a KASZ+21 acélművészeti tárlatán jártunk – Képriport

Art&Design 2021. 09. 01.

Két hét, nyolc művész, ötvenhárom alkotás: ez a XVIII. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion (KASZ+ 2021) idei mérlege. A nemzetközi alkotótáboron készült műtárgyakat szeptember 25-ig lehet megtekinteni az IQ Kecskemét Kft. mélygarázsában. Beliczay László képeivel ízelítőt adunk a különleges acélművészeti tárlatból.

A Velencei Építészeti Biennálén jártunk – képriport

Art&Design 2021. 08. 27.

Hogyan fogunk együtt élni? Ez a 17. Velencei Építészeti Biennále fő témája. A kérdésre 46 ország 112 művésze adott egyéni választ. Ezekből mutatunk néhányat.

Hungarikum lett a karikás ostor

galéria 2021. 08. 10.

A Hungarikum Bizottság kiemelkedő nemzeti emlékeink közé sorolta a karikás ostort a magyar népművészet kiemelkedő értékeként.

A legjobb képek a Paloznaki Jazzpiknikről

galéria 2021. 08. 02.

Mónus Márton és Mohai Balázs végigfotózta a hétvégi jazzpikniket. A legjobb képeikből válogattunk.

Így szépül a nagycenki Széchenyi-kastély

galéria 2021. 07. 29.

Látványos szakaszba ért a nagycenki Széchenyi-kastély fejlesztése.

Csúcsmodernbe költözik a történelem – Képriport az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központból

Art&Design 2021. 07. 28.

Akinek volt már hozzá szerencséje, annak a szótárában a költözés szó valahol a jövedelemadó és a laborvizsgálat között bújhat meg. Néha muszáj ugyan költözködni, de ha eljön az ideje, akkor általában csak a macera meg a nyűg van vele. Pedig egy mezei embernek maximum pár száz vagy – ha nagyon gyűjtögetős – néhány ezer tárgya lehet. Ezzel szemben a Néprajzi Múzeumnak a 250 ezer műtárgy mellett a több milliós archívumot, a több tízezres szakmai könyvtárat és a több százezres fotótárat is költöztetnie kell. A folyamat jelentős része – a Kossuth téri főépület költöztetése – augusztusban lezárul.

A dal a miénk – Presser és a Csík zenekar lemezbemutató kocertjén jártunk

galéria 2021. 07. 20.

A dal a miénk címmel jelent meg tavaly a Csík zenekar lemeze, amelyen az ötvenéves LGT legendás slágereit dolgozta fel. Az együttes most Presser Gáborral és Karácsony Jánossal járja az országot, hogy közösen adják elő az újragondolt számokat. Képriport a Tokaji Fesztiválkatlanról.