fbpx

Idősíkok találkozása Szolnokon – képriport

Art&Design 2022. 08. 07.

Sárkányfejes ivókürt, kun kaftán, gunyhó, Mednyánszky László, Junoszty tévé, gumimaci. A szolnoki Damjanich János Múzeumban jártunk.

Petőfi a fesztiválok Mona Lisája

galéria 2022. 08. 05.

Dübörög a fesztiválszezon, mi pedig eljátszottunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha Petőfi és kortársai egy napra fesztiválarccá változnának. A reformkor nagyjai leléptek a tankönyvek lapjairól, hogy lazuljanak kicsit a kapolcsi Művészetek Völgyében. Rendhagyó fesztiválkörkép a Petőfi-bicentenáriumra hangolódva.

Ahol minden összeér – Pillanatképek a Művészetek Völgyéből

galéria 2022. 08. 03.

Pár napja ért véget a Művészetek Völgye összművészeti fesztivál. A három Balaton-felvidéki településen, Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön tíz nap alatt 120 ezer látogató fordult meg. Képriport.

Pillanatképek Tusványosról

galéria 2022. 07. 25.

Véget ért a harmincegyedik alkalommal megrendezett fesztivál Tusnádfürdőn. Kollégánk a helyszínen járt, és elkapott néhány remek pillanatot.

Repül az idő a szolnoki RepTárban – képriport

Art&Design 2022. 07. 15.

A Top Gun: Maverick óta újra menő lett a vadászpilótaság, így nem meglepő, hogy a Múzeumok éjszakáján a szolnoki RepTár is tele volt. Ugyan F/A–18 Super Hornetet és ötödik generációs szupergépeket nem láttunk, azért bőven volt néznivaló.

Az üveg átlényegülése – A De la Motte–Beer-palota kiállításán jártunk

Art&Design 2022. 07. 08.

2022-ben az üveget, ezt az átlátszó, törékeny, de mégis erős, tartós és rendkívül sokrétűen felhasználható anyagot ünnepeljük. Az üveg nemzetközi évéhez kapcsolódik a budai Várban, a De la Motte–Beer-palotában megrendezett Hommage á Glass – Hódolat az üvegnek című tárlat is.

A vasútmániások mennyországában jártunk Szolnokon – képriport

Art&Design 2022. 07. 02.

„El kellett volna hozni a fiamat is, ő minden mozdonynak tudja a nevét” – mormolta maga elé fotós kollégám, miközben a szolnoki járműjavító felé sétáltuk, ami előtt egy gyönyörűen felújított M44-es, Bobo névre hallgató dízelmozdony díszelgett. A Múzeumok éjszakáján ezt az egyébként látogatók elől elzárt, ipari emlékekben bővelkedő területet is bejárhattuk.

Az illúziók földjén jártunk – Képriport

Film 2022. 06. 26.

„Talán belebotlunk Jason Momoába, most lett szingli” – sutyorogták egymás között látogatói csoportom hölgy tagjai az indulás előtt. Erre ugyan nem került sor, de azért így is nagy élmény volt a Korda filmparkos kirándulásunk, amelyen nemcsak a filmkészítés kulisszatitkaiba leshettünk be, de Insta-kompatibilis forgatási helyszíneket is bejárhattunk.

Így néz ki a kolozsvári Szent Mihály-templom megújult orgonája

Art&Design 2022. 06. 19.

A Szent Mihály-templom barokk orgonaegyüttese egyedülálló. A hangszernek közel 3000 sípja van, és több orgonára írt darabok megszólaltatására is alkalmas.