fbpx

Fénypark a margitszigeti Palatinus Strandon – Képriport

galéria 2022. 11. 03.

Új látványossággal gazdagodott Budapest: a margitszigeti Palatinus Strandon különleges fény- és hanghatásokból mesebeli világ született.

Ezeken a hölgyeken minden időben tökéletesen áll a ruha

galéria 2022. 10. 03.

A Kiskörúton nap mint nap járók, sétálók vagy tömegközlekedők már megszokhatták, hogy a Nemzeti Múzeumnak hol a homlokzatán cserélődik egy kiállításmolinó, hol a kerítésre kerül fel egy új tárlat. De a Múzeumkertben felbukkant hatalmas ruhaszobrok valószínűleg őket is meglepték.

A pénz vajon mi? A Pénzmúzeum megadja a választ

galéria 2022. 09. 14.

Kamatláb, infláció, jegybank, részvénykibocsátás, kriptopénz. Gyakran halljuk ezeket a kifejezéseket a híradásokban, de valóban értjük is őket? Ha végignézzük a Pénzmúzeum interaktív és szórakoztatva oktató elemekben gazdag állandó kiállítását, garantáltan jobban megértjük nemcsak a saját, hanem a nemzeti és az országhatárokon átnyúló pénzügyeinket is.

Idősíkok találkozása Szolnokon – képriport

Art&Design 2022. 08. 07.

Sárkányfejes ivókürt, kun kaftán, gunyhó, Mednyánszky László, Junoszty tévé, gumimaci. A szolnoki Damjanich János Múzeumban jártunk.

Petőfi a fesztiválok Mona Lisája

galéria 2022. 08. 05.

Dübörög a fesztiválszezon, mi pedig eljátszottunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha Petőfi és kortársai egy napra fesztiválarccá változnának. A reformkor nagyjai leléptek a tankönyvek lapjairól, hogy lazuljanak kicsit a kapolcsi Művészetek Völgyében. Rendhagyó fesztiválkörkép a Petőfi-bicentenáriumra hangolódva.

Ahol minden összeér – Pillanatképek a Művészetek Völgyéből

galéria 2022. 08. 03.

Pár napja ért véget a Művészetek Völgye összművészeti fesztivál. A három Balaton-felvidéki településen, Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön tíz nap alatt 120 ezer látogató fordult meg. Képriport.

Pillanatképek Tusványosról

galéria 2022. 07. 25.

Véget ért a harmincegyedik alkalommal megrendezett fesztivál Tusnádfürdőn. Kollégánk a helyszínen járt, és elkapott néhány remek pillanatot.

Repül az idő a szolnoki RepTárban – képriport

Art&Design 2022. 07. 15.

A Top Gun: Maverick óta újra menő lett a vadászpilótaság, így nem meglepő, hogy a Múzeumok éjszakáján a szolnoki RepTár is tele volt. Ugyan F/A–18 Super Hornetet és ötödik generációs szupergépeket nem láttunk, azért bőven volt néznivaló.

Az üveg átlényegülése – A De la Motte–Beer-palota kiállításán jártunk

Art&Design 2022. 07. 08.

2022-ben az üveget, ezt az átlátszó, törékeny, de mégis erős, tartós és rendkívül sokrétűen felhasználható anyagot ünnepeljük. Az üveg nemzetközi évéhez kapcsolódik a budai Várban, a De la Motte–Beer-palotában megrendezett Hommage á Glass – Hódolat az üvegnek című tárlat is.