fbpx

Nyíregyházi pillanatok – képriport

Art&Design 2022. 05. 01.

Munkatársunk, Bach Máté képriportja Nyíregyházáról.

Az OSZK készülő archivális raktárépületében jártunk – képriport

galéria 2022. 04. 19.

Piliscsabán, a Iosephinum területén épül az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) archivális raktárépülete, amely az archiválási, azaz végleges megőrzési kötelezettséggel érintett dokumentumok megfelelő tárolását biztosítja majd.

Csúcsalkotók aukciója: elindult a verseny Az év műtárgya címért – képriport

Art&Design 2022. 04. 14.

A Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 online aukción több mint 100 hazai képzőművész egy-egy alkotására lehet licitálni. A műalkotások a törökbálinti Gallery MAX-ben láthatók.

Ezerarcú Törökország – képriport

galéria 2022. 03. 30.

Európai, mégis egzotikus. Ami nem véletlen, hiszen területének 97 százaléka Ázsiához tartozik. A történelmi múlt nyomai és a modernizációs törekvések félreérthetetlen jelei egyaránt felbukkannak úton-útfélen: az ezeréves dzsámik, mecsetek mellett csupa üveg toronyépületek, a guggolós vécés helyek mellett exkluzív luxuséttermek. Közhely, de Törökország valóban a kettősség és a végletek országa. Ezért is annyira könnyű beleszeretni.

Így néz ki a megújult Ybl-palota – Képgaléria

galéria 2022. 03. 11.

Megújult a Magyar Állami Operaháznak otthont adó Andrássy úti Ybl-palota. A helyszínen jártunk.

Anatóliai kultúrák találkozása

galéria 2022. 03. 02.

Törökország jóval több, mint a turistamágnes Isztambul, a divatos tengerpart vagy a tündérkéményekkel megszórt Kappadókia. Az egymást váltó civilizációk, felemelkedő, majd eltűnő birodalmak már évezredek óta alakítják történelmét, sajátos kultúráját. Az ország régmúltját különös módon az egyébként rendkívül modern fővárosban, az Anatóliai Civilizációk Múzeumában lehet megismerni.

A modern muszlim tudás szentélye: az ankarai Elnöki Nemzeti Könyvtár – képriport

galéria 2022. 02. 20.

Ankarában nem könnyű méretekkel kitűnni Atatürk monumentális mauzóleuma, az elnöki Fehér Palota, a kétszer négy sávos autóutak, valamint a toronyházakkal bőven megszórt lakó- és irodanegyedek mellett. A két éve, 2020. február 20-án megnyílt hétszintes, 125 ezer négyzetméteres Elnöki Nemzeti Könyvtárnak mégis sikerült belőlünk ámulatot kiváltania.

Művészet költözött az elhagyott bangkoki plázába

galéria 2022. 02. 10.

A helyi közösség tipikus ételei, mindennapjai, kultúrája látható a New World × Old Town Part 2 (Új világ × Óváros 2. rész) című, február 7-én nyílt kiállításon a thaiföldi Bangkok elhagyatott bevásárlóközpontjában.

A street arttól az installációig – Kortárs művészet Izraelben

galéria 2022. 02. 04.

Utcai művészek, festők, illusztrátorok, grafikusok, dekortervezők, installációs művészek alkotásai láthatók abban a pop-up múzeumban, amelyet izraeli művészek egy csoportja két lakóépületben alakított ki Tel-Avivban.