fbpx

Negyvenéves az audió-CD

hírek 2022. 08. 16.

1982. augusztus 17-én kezdődött meg az első kereskedelmi célra szánt audió-CD-lemezek gyártása a Philips gyártósorán, a németországi Langenhagenben, jóllehet az első korongok csak hónapokkal később kerültek a boltokba.

Megvannak a JCDecaux novellapályázatának győztesei

hírek 2022. 08. 16.

Fiatalkori szerelemről, mentális egészségről és a minőségi kapcsolatok megtartó erejéről szólnak a JCDecaux és a Magyar Telekom által közösen meghirdetett Álljon meg egy novellára! pályázat nyertes alkotásai. A húsz legjobb ötperces novellát augusztus közepétől az ország legforgalmasabb busz- és villamosmegállóiban olvashatják a járókelők, idén először pedig színpadra is állítják az egyik különdíjas alkotást.

Az Aranybullához kapcsolódó programok a Magyar Nemzeti Levéltár nyílt napján

hírek 2022. 08. 16.

Az Aranybulla kibocsátásának 800 éves évfordulója és az államalapítás ünnepe alkalmából nyílt napot tart augusztus 20-án Budapesten a Magyar Nemzeti Levéltár. Az Aranybulla 800 című programban II. András arany függőpecsétjeit és a korszakhoz kapcsolódó legfontosabb dokumentumokat ismerheti meg a közönség.

Programok három napon át a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrumban

hírek 2022. 08. 16.

Zseblámpás múzeumséta, tárlatvezetések, művészet- és irodalomterápiás foglalkozások várják az érdeklődőket augusztus 26-tól 28-ig a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrumban.

Szarka Tamás-lemezbemutató a Margitszigeten

hírek 2022. 08. 16.

Büszkeség, szerelem, élet, halál egy cigány táborban. Gorkij elválaszthatatlan ellentétek vonzását megörökítő novellája elevenedik meg augusztus 19-én a Margitszigeti Szabadtéri Színházban Szarka Tamás és zenekara, valamint a Parno Graszt, Tóth Gabi és Reviczky Gábor előadásában.

Fotók öt földrészről – fókuszban a németországi migráció

hírek 2022. 08. 16.

Jörg Müller fotókiállítása egyetlen magyarországi helyszínként Pécsen látható. Az öt kontinensen rögzített fényképsorozat olyan német kivándorlók leszármazottainak mindennapi életébe enged bepillantást, akik az elmúlt évszázadokban hagyták el Németországot.

Közösség témában hirdet irodalmi pályázatot a Starbucks

hírek 2022. 08. 16.

Idén negyedik alkalommal hirdeti meg kezdő irodalmároknak szóló versíró pályázatát a Starbucks Magyarország, amelynek témája a közösség. A jelentkezéseket 2022. szeptember 5. éjfélig lehet benyújtani, amelyek közül a zsűri tagjai, Csalár Bence, Pion István és Seres Lili Hanna választják ki a nyertest.

50. alkalommal rendezik meg a Tokaji Írótábort

hírek 2022. 08. 16.

Jövő hétfőn kezdődik az 50. Tokaji Írótábor. A zempléni településen augusztus 25-ig szakmai előadások, kerekasztal-beszélgetés, bemutatók, esténként koncertek várják az érdeklődőket.

Mohácsi-rendezéssel indul a budaörsi színház évada

hírek 2022. 08. 16.

Megkezdődtek Az üzlet az üzlet, avagy eladó a menyasszony című előadás olvasópróbái a Latinovits Színházban. A teátrum új évadának idei első bemutatója Csiky Gergely egyik legsikeresebb színművéből készül. A proletárokból a Mohácsi testvérek készítettek átiratot.