fbpx

Feltörekvő tehetségek és világsztárok a Határtalan design kiállításon

hírek 2022. 10. 04.

November 6-ig látogatható a Kiscelli Múzeumban az a független dizájn- és összművészeti rendezvénysorozat, amely 24 ország 214 alkotójának munkáit mutatja be Budapesten.

Több mint negyvenezren látták a Közlekedési Múzeum különleges járműveit

hírek 2022. 10. 04.

Nagy sikerrel zárult a Közlekedési Múzeum május végén nyílt időszaki kiállítása az egykori Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. Az idei tárlatokon a múzeum gyűjteményének olyan különleges darabjait is meg lehetett nézni, mint egy 1926-os Ford T-modell vagy a „Szellem” becenevű gőzmozdony. A múzeum leendő helyszíne már most a legnépszerűbb családi programok és kiállítási helyszínek közé emelkedett.

A Depeche Mode jövőre újra turnézik, Budapestre is eljön

hírek 2022. 10. 04.

Öt év után újra turnéra indul jövőre a Depeche Mode. A 42 éve működő, kultikus brit zenekar a Memento Mori című világ körüli koncertsorozaton 2023. július 28-án a Puskás Arénában lép fel.

Hazai festők klasszikus remekművei a Virág Judit Galériában

hírek 2022. 10. 04.

A 19–20. századi klasszikus műveket felvonultató aukción kalapács alá kerül a Kornai-gyűjtemény, emellett soha nem látott Vaszary-festmények, valamint Rippl-Rónai József, Patkó Károly és Tihanyi Lajos egy-egy kivételes alkotása is új tulajdonosát keresi.

Kurtág György jelenlétében nyílt meg Yorgos kiállítása

hírek 2022. 10. 04.

Tájképek galambdúcos motívumokkal, kortárs kottaképekkel – Yorgos Tzortzoglou új szentendrei kiállításának képeit Kurtág György zenei grafikái ihlették. A kiállítás megnyitóján az idén 96 esztendős, világhírű zeneszerző is jelen volt, koncertet adott az Amadinda Ütőegyüttes.

A becsült leütési ár négyezerszereséért árvereztek el egy kínai vázát Párizs mellett

hírek 2022. 10. 04.

Átszámítva 3,7 milliárd forintért árvereztek el egy eredetileg legfeljebb 2000 euróra (8,4 millió forint) becsült kínai vázát a Párizs melletti Fontainebleau-ban, miután a licitálók úgy gondolták, egy ritka, 18. századi műtárgyért versengenek.

Magyar és vatikáni levéltári szakértők tartanak konferenciát Rómában

hírek 2022. 10. 04.

Levéltárak és könyvtárak mint hidak címmel tartanak tudományos találkozót a vatikáni Cancelleria palotájában a magyar szentszéki nagykövetség szervezésében kedden délután.

Harminc éve hunyt el Bay Zoltán, aki először mérte meg pontosan a Föld–Hold távolságot

hírek 2022. 10. 03.

Harminc éve, 1992. október 4-én halt meg Bay Zoltán magyar–amerikai fizikus, a múlt század egyik legkiválóbb tudósa, az első holdradar kidolgozója, aki először mérte meg pontosan a Föld–Hold távolságot.

Csupó Gábor Adolph Zukor-díjat kapott

Film 2022. 10. 03.

A Magyar Hollywood Tanács az Adolph Zukor örökségének megfelelő, kimagasló szakmai tevékenységéért, a filmszakmában elért eredményeiért a magyar film nemzetközi hírnevének erősítéséért Adolph Zukor-díjat adományozott az ötszörös Emmy-díjas filmrendezőnek.