fbpx

Elismerésben részesült Péterffy András filmrendező és a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány is

hírek 2022. 12. 05.

A Magyar Művészeti Akadémia a művészetoktatásban kiemelkedő eredményeket elért pedagógusok, közösségek, intézmények munkáját ismerte el.

A veszprémi Pannon Egyetem lesz az EFOTT házigazdája

hírek 2022. 12. 05.

A veszprémi Pannon Egyetem lesz a házigazdája az EFOTT-nak. A fesztivál jövő július közepén várja a látogatókat a Velencei-tónál.

A Jónak lenni jó! adománygyűjtő akcióhoz ajánlotta fel Prima Primissima díját a Bartók Rádió

hírek 2022. 12. 05.

A Jónak lenni jó! elnevezésű adománygyűjtő akcióhoz ajánlotta fel Prima Primissima díjának teljes összegét a Bartók Rádió, amely magyar ismeretterjesztés és média kategóriában érdemelte ki a 15 millió forinttal járó elismerést.

George Clooney, a U2 és Gladys Knight is megkapta a Kennedy Központ díját

hírek 2022. 12. 05.

George Clooney hollywoodi sztár, a U2 rockegyüttes és Gladys Knight soulénekesnő is megkapta vasárnap a washingtoni Kennedy Központ életműdíját.

A Marczi igazi fogalom Budapesten – 50 éves a Marczibányi Téri Művelődési Központ

hírek 2022. 12. 05.

1972 decemberében nyitotta meg kapuját a Marczibányi téren felépített Ifjúsági és Úttörőház. A „Marczi” azóta fogalommá vált – köszönhetően annak a megszámlálhatatlan kulturális, sokszor újszerű, progresszív vagy éppen érzékenyítő programnak, amellyel már nemcsak a fiatalokat, hanem minden korosztályt megszólítanak, és lehetőséget nyújtanak a tartalmas időtöltésre.

Előkerült Stephen Sondheim egy korai musicaljének felvétele

hírek 2022. 12. 05.

Előkerült egy korai Stephen Sondheim-musical előadásáról készült ritka felvétel. A tavaly elhunyt amerikai zeneszerző 1948-ban, 18 éves diákként írta a Pinney’s Rainbow című zenés darabot, amelynek egyik előadását valószínűleg ő maga rögzítette.

Átadták a Szegedi Nemzetközi Hárfaverseny díjait

hírek 2022. 12. 04.

A 25 évnél fiatalabb művészek között az iráni Samim Minu kapta a VI. Szegedi Nemzetközi Hárfaverseny első díját, melyet vasárnap este adtak át. A 14 év alatti zeneiskolások között a Dél-Koreából érkezett Kim Cshe-von végzett az első helyen, a legfeljebb 19 éves középiskolások között pedig a litván Giedra Julija Tutkute.

Öten kapják a Látó folyóirat díjait

hírek 2022. 12. 04.

A marosvásárhelyi Látó folyóirat szerzői közül a lapban publikált írások elismeréseként idén négyen vehetnek át nívódíjat, és a legjobb drámáért járó Jackovics-díjat is átadják.

Tömeges fókapusztulást észleltek a Kaszpi-tenger dagesztáni partvidékén

hírek 2022. 12. 04.

Mintegy 2500 fókatetemet találtak a Kaszpi-tenger dagesztáni partjainál – közölte vasárnap hivatalos Telegram-csatornáján az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaság természeti erőforrások minisztériuma.