Ian Flaming, a James Bond-könyvek szerzője és felesége, Ann pikáns levelezését árverezik el decemberben egy online brit aukción. A több mint 160 levelet tartalmazó gyűjtemény a becslések szerint akár 200-300 ezer fontért (78-117 millió forintért) is elkelhet.

A pár 1934-ben ismerkedett meg, amikor Ann még első férjével, az arisztokrata Shane O’Neill-lel élt. Később újra férjhez ment, de a viszonyuk második házassága alatt is tovább tartott, míg végül 1952-ben házasodtak össze, abban az évben, amikor Fleming első James Bond-regényét, a Casino Royale-t írta.

A Sotheby’s december 3-10-ig tartó online irodalmi árverésén megvásárolható levelezésből Fleming életének és pályájának mindeddig kevéssé ismert oldala bontakozik ki.

Az első levelek még abból az időből származnak, amikor Fleming a brit titkosszolgálatnak dolgozott a második világháború alatt. A levelekben az újságírásról, Bond megteremtéséről és jamaicai birtokáról is ír, ahol későbbi művei is születtek.

A levelek árulkodnak a pár fájdalmáról, amit mindössze pár óráig élő újszülött lányuk elvesztése okozott. Első gyermekük még akkor fogant, amikor Ann a sajtómágnás és politikus Lord Rothermere felesége volt.

 Később született egy fiuk, Casper, s ezt az eseményt Fleming azzal ünnepelte meg, hogy vett egy arany írógépet.

A mintegy 500 oldalnyi, húsz évet felölelő levelezés kapcsolatuk fénypontjain túl későbbi közös életük növekvő keserűségéről is árulkodik. Flemingnek ugyanis Ann mellett is voltak szeretői.