fbpx

Kiút − kordokumentummá vált képek a közelmúltból

Huszonhárom kortárs festőművész munkái láthatók a Kiút című csoportos tárlaton.

Milyen az, amikor megfordul a világ? Két éve a világjárvány kezdetekor szembesülhettünk vele, és bár bízunk abban, hogy túl is vagyunk rajta, újabb próbatételek előtt állunk.

Szabó Ábel: Brooklyn

A Kiút című csoportos kiállítás 23 kortárs festőművész munkáit, reflexióit mutatja be: mára kordokumentumokká vált képeket a közelmúltból, de a járványtól elvonatkoztatva a jelenünk mindenkit érintő viszontagságaiból a képek a menedéket, a kifelé vezető utat keresik.

A Standby, a Kodály köröndön megrendezett kiállítás első állomása közös segélykiáltás volt, tavaly pedig a legfrissebb kortárs válaszokkal folytatódott a szabadtéri tárlat. Ezekből az utcai kiállításokból, új alkotókkal és művekkel kiegészítve adnak válogatást a Pintér Galériában június 8-tól 30-ig.

Frida Dégen

Alkotók: Ázbej Kristóf, Baksai József, Breznay Pál, Barakonyi Zsombor, drMáriás, Fehér László, Gerber Pál, Gesztelyi-Nagy Zsuzsanna, Horváth Éva Mónika, Incze Mózes, Jovián György, Kondor Attila, Méhes Lóránt Zuzu, Naomi Devil, Péterfy Ábel, Szabó Ábel, Szikra Ágnes, Szurcsik József, Zászkaliczky Ágnes, Tayler Patrick, Verebics Ágnes, Verebics Kati.

Kiemelt kép: Kondor Attila: Ascendere II.

A rovat további cikkei