A Zeneakadémia évadát a 2020. január 1-jén elhangzó újévi koncert nyitja Vásáry Tamás vezényletével, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével.

Jövő májusban a Rahmanyinov-versenyműveket bemutató esteken Balázs János zongoraművész és a Nemzeti Filharmonikusok áll a Zeneakadémia színpadára Hamar Zsolt vezényletével.

A vokális zene mesterei 2020 tavaszi bérletben a belga Vox Luminis kamarakórus, az osztrák Wiener Sängerknaben és a Sir John Eliot Gardiner vezette Monteverdi Choir mutatkozik be az English Baroque Soloists közreműködésével.

Vásáry Tamás
Fotó forrása: zeneakademia.hu

A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának sorozatában az egyetem növendékei Takács-Nagy Gábor, Dennis Russel Davies, Gilbert Varga és Hamar Zsolt dirigálásával játszanak.

Kóruszenét az Itt és most 2020 tavasz bérlet kínál, a Netherlands Kammerkor egy kortárs kórusmű hazai bemutatójával érkezik. Az Orgona a központban 2020 tavasz bérletben Szabó Balázs, Elekes Zsuzsa és Wolfgang Seifen előadását hallhatja a közönség.

A jövőre 75 éves Rolla Jánost egy egész sorozat köszönti. Az első koncert vendége David Fray zongoraművész lesz. A legjobb vonósnégyeseket felvonultató sorozatban ezúttal minden kvartett vendéget is hoz, így a Borogyin Quartet Fenyő Lászlóval, a Hagen Quartet Kirill Gersteinnel ad közös koncertet.

Sir John Eliot Gardiner
Fotó: Chris Christodoulou

A Kamarazene Nagyteremre tavaszi sorozatában mások mellett Perényi Miklós, Frankl Péter, Keller András, Baráti Kristóf, Várdai István, Szűcs Máté, Gautier Capucon lép fel, a Liszt-kukacok Akadémiája ezúttal a muzsikáló természetet állítja a középpontba.

Beethoven születésének 250. évfordulóján az Agrártudományi Kutatóközpont Agroverzum Tudományos Élményközpontja a Zeneakadémiával, Martonvásár Város Önkormányzatával és a Magyar Tudományos Akadémiával együttműködve ünnepi Beethoven-emlékévet szervez zenés tárlatvezetésekkel, zenepedagógiai foglalkozásokkal és előadásokkal. Az emlékév a Brunszvik-kastélyban található, felújított Beethoven-tárlat újranyitásával kezdődik 2020 áprilisában, és december végéig tart a Beethoven-emlékév Martonvásáron.

Nyitókép: Wiener Sängerknaben, fotó forrása: a kórus Facebook-oldala.