Az osztrák művész, építész Friedensreich Hundertwasser (1928-2000) életműve Bécsben, nem messze a városközponttól található az általa tervezett, messziről is felismerhető Kunst Haus Wien épületében. Bécs első „zöldmúzeumában” mostantól magyar nyelvű audio guide is várja a látogatókat.

Az épület egyedi látványt nyújt fekete-fehér homlokzatával, szabálytalan ablakkiosztásával és az emeletekről kinyúló facsemetékkel. „A ház a harmadik bőr, hagyni kell, hogy növekedjen, hogy megjelenjen benne a kreativitás, jelezve azt, hogy emberek lakják és helyet kell adni benne növényeknek is” –  vallotta Hundertwasser. „Mindenkiben ott él a gyermek, aki eredendő világában gyökerezik, álmai révén. A házaimmal sok ember gyerekkori álmát próbáltam megjeleníteni, ezt az „eredendőt” láthatóvá tenni.”

A Hundertwasser múzeum anyaga két emeleten mutatja be a művész festményeit, nyomtatott grafikáit, fali kárpitjait és épületterveit. A múzeum számos terében, a máshol megszokottaktól eltérően, növényzet is helyet kapott. A múzeumban emellett egymást érik a nemzetközi kortárs fotókiállítások, illetve a környezetvédelmet, ökológiai, urbanisztikai és társadalmi kérdéseket tárgyaló tárlatok és projektek.