Az énekesnő az Ensemble Darcos kamarazenekarral közös lemeze, az Agora muda tudo anyagával és Schubert Pisztrángötösének újraértelmezésével lép fel.

Az Agora muda tudo egy olyan dalciklust foglal magában, amely a népzene, a dzsessz és a kortárs zene tájait járja be. A dalok José Luís Peixoto verseinek Nuno Corte-Real által készített megzenésítései, utóbbi a hangszerelés során egyedi és újszerű hangzásokat keresett, tág teret hagyva az improvizációnak.

A dalciklus 2018-ban az év zeneműve díjat kapta Portugáliában. Az érzelmes és olykor meghökkentő dalokat Maria Joao virtuóz stílusában hallhatják a nézők. A klasszikus és kortárszenei munkásságáról ismert Ensemble Darcost Corte-Real 2002-ben hozta létre, hogy hozzájáruljon a kamarazene nagy európai zeneszerzői – Beethoven, Brahms, Debussy – megértéséhez.

A BMC Koncerttermében kíséretében Gaël Rassaert (hegedű), Reyes Gallardo (brácsa), Marco Pereira (cselló), Pedro Wallenstein (nagybőgő), Helder Marques (zongora), Paulo Carmo (trombita), Rui Gama (gitár), Rui Rodrigues és Pedro Oliveira (ütőhangszerek) játszanak, vezényel Nuno Corte-Real.