Az elmúlt napokban jelentősen megnőtt az érdeklődés a poptörténeti relikviák, egyebek között a Beatleshez kötődő kéziratok, valamint Doris Day zongorája iránt. A fokozott érdeklődés hátterében az állhat, hogy nagyon sokan vannak házi karanténban a koronavírus járvány miatt.

A Beverly Hills-i Julien’s Auctions alapítója, Darren Julien szerint a közelmúltban a szokásosnál tízszer több regisztráció, licit és katalógusrendelés érkezett be hozzájuk két – online is elérhető – áprilisi aukciójukhoz kötődően. Sok az érdeklődő Olaszországból és Spanyolországból. Julien szerint miután Olaszország karantén alá került a múlt hét elején, ugrásszerűen megnőtt az olaszországi regisztrációk száma. Sokan vonzó alternatív befektetésként tekinthetnek a poprelikviákra, miközben a részvény-, az olaj- és az egyéb piacok zuhannak.

A Julien’s Auctions két áprilisi aukcióján egyebek között Paul McCartney jegyzeteire lehet licitálni, amelyeket a Beatles 1968-as Hey Jude című számához írt. A dokumentum értékét 220 ezer dollárra (65 millió forint) becsülik. A másik aukción Doris Day amerikai énekesnő, színésznő négy Golden Globe-díja, zongorája és ruháinak gyűjteménye is a tételek között szerepel.