fbpx

Mit alkotnak a fiatal képzőművészek?

A műtermekben rendezett mini-kiállításokon elsősorban az I-től IV-es éves hallgatók munkáival találkozhatnak az érdeklődők, hiszen a végzősök művei a szintén most zajló diploma kiállításokon láthatók. A Magyar Képzőművészeti Egyetem nyilvános szakmai bemutatkozóját idén már második alkalommal izgalmas rendezvény- és eseménysorozat is kíséri, amelyet OPEN UP! 2016 címmel szerveztek meg a Képzőművészet-elmélet Tanszék hallgatói.

 

image001

Az Open Up! 2016 keretében múzeumpedagógiai foglalkozások, tárlatvezetések, filmvetítések és prezentációk egészítik ki a tanszékek kiállításait.

 

Az Open Up! 2016 programsorozat egy portfólió workshoppal veszi kezdetét május 24-én 15.00 és 18.00 között, melyet Timár Katalin művészettörténész, a Ludwig Múzeum kurátora vezet. Ennek keretében a résztvevők szakember segítségével vehetik végig, hogyan is épül fel egy portfolió, mi az, ami nem maradhat ki belőle, hogyan lehet ilyen formába sűríteni mindazt, amit a művész magáról közölni akar. (Helyszín: Magyar Képzőművészeti Egyetem Főépület, Nagyelőadó)

 

Majd május 27-én 9.00 és 13.00 között Gyuk Krisztina, Karl Fruzsina, Kocsis Barbara, Krausz Dániel Csaba szobrászhallgatók tartanak múzeumpedagógiai foglalkozást az Epreskertben. A Szobrász Tanszéken tartott kreatív mesés foglalkozás keretében lesz vezetés a szobrász kiállításon, szoborkeresés színes sziluettek alapján, élőszobor játék, gyurmázás, kis színes plasztikák készítése, sziluett rajzok kiszínezése, zárásként pedig mini kiállítás a kálváriában. ( Részvétel előzetes regisztráció alapján: openupmke@gmail.com).

 

Szintén aznap 16.00-tól Monory Ráhel III. éves hallgató vezeti körbe a látogatókat Radák Eszter festőművész osztályának év végi kipakolásán, a kiállítók személyes elbeszélését használva alapul a munkák bemutatásához. Ezt teázás és a kiállításhoz kapcsolódó beszélgetés követi a kiállítás alatt fórumként működő 2/18-as teremben, ahol többek között az osztály egyfajta öninterpretációjával is találkozhatunk.

A további programokról az Open Up! 2016 weboldala és Facebook-oldala nyújt tájékoztatást:

 

A Magyar Képzőművészeti Egyetem év végi kiállítása május 23. és június 3. között tekinthető meg.

A rovat további cikkei