Gari Melchers (1860-1932) amerikai festő Tél című képét, amelyet 1933-ban koboztak el a nácik Rudolf Mosse zsidó lapkiadótól, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) találta meg.

A Korcsolyázók és címen is ismert festményt 1900-ban, a Nagy Berlini Művészeti Vásáron vásárolta Rudolf Mosse. A képet a műgyűjtő többi műkincsével együtt 1933-ban kobozták el a nácik, azután, hogy a család külföldre menekült az üldöztetés elől. A nácik a Rudolf Lepke aukciósházat bízták meg a Mosse-gyűjtemény felszámolásával.

Bartlett Arkell üzletember 1934-ben vásárolta a festményt egy New York-i galériától, amely ismeretlen módon jutott a birtokába. A Canajoharie-ban található Arkell Múzeum közölte, hogy semmit sem tudtak a műalkotás eredetéről, és a múzeum le is mondott a festményhez fűződő minden jogáról. Az FBI szeptember 10-én foglalta le a képet, amelyet Mosse örököseinek fognak átadni.

Gari Melchers német bevándorlók gyermekeként született Detroitban, szülei is képzőművészek voltak. A legszívesebben vidéki életképeket festett, híresek a missouri parlament és a Kongresszusi Könyvtár falait díszítő festményei.