fbpx

Több mint egymilliárd forint pályázható a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa projektben

kultpol 2022. 11. 28.

A VEB2023 EKF program 2022 negyedik negyedévében még nyitott pályázataival összesen valamivel több mint 1 milliárd forintnyi keretösszeg áll rendelkezésre.

Decemberben két alkalommal is online pályázati tájékoztatót tart a Kreatív Európa Iroda

kultpol 2022. 11. 22.

December 5-én az Európai irodalmi művek forgalma, december 12-én pedig az Európai együttműködési projektek 2023-as pályázati felhívásairól tart online tájékoztatót a Kreatív Európa Iroda. Az eseményre várnak mindenkit, aki többet szeretne megtudni a pályázat menetéről és azok részleteiről.

Amatőr bábtervezők számára hirdet pályázatot a PIM

kultpol 2022. 06. 17.

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) pályázatot hirdet amatőr bábtervezők részére Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeményéhez kapcsolódó tárgybábok megtervezésére és elkészítésére a Petőfi Sándor-emlékév keretében 2022 őszén induló János vitéz (h)arcai című utazó múzeumpedagógiai foglalkozáshoz. A nyertes pályaművek az előbbi kezdeményezés részeként bejárják az országot.

Új pályázati felhívás idősklubok számára közösségépítő programok megvalósítására

Pályázat 2022. 04. 28.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Közművelődés Kollégiuma Bús Balázs, az NKA alelnöke kezdeményezésére új pályázati lehetőséget hirdetett szépkorúak számára igényes, minőségi kulturális programok megvalósítására, „idősek klubja” formában. Pályázni 2022. május 31. éjfélig lehet.

Cseh Tamás művészeti pályázatot indít a Budai Vároltalmazó Közalapítvány

Pályázat 2022. 04. 28.

Kevés nyoma van ma annak, hogy Cseh Tamás és Bereményi Géza az I. kerületben, a budai Vár alatti utcák egyik albérletében írták meg kultikussá vált szerzeményeiket. A Budai Vároltalmazó Közalapítvány kortárs alkotókat támogat és ösztönöz arra, hogy Cseh Tamás szellemi örökségével méltó módon foglalkozzanak.

Május 15-ig lehet nevezni a Bujtor István Filmfesztiválra

Pályázat 2022. 04. 21.

2022-ben tizenharmadik alkalommal hirdeti meg a Bujtor István Filmfesztivál versenykategóriáit a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete, filmes alkotók és alkotóközösségek, valamint produceri irodák számára. A legnépszerűbb balatoni filmfesztiválon tavaly életműdíjat kapott Kassai Ilona, és számos film alkotóját díjazták. A legjobbak idén is minden kategóriában átvehetik a Bujtor István-díjat, és milliós pénzjutalmat oszt szét a szakmai zsűri – közölte Lutter Imre fesztiváligazgató.

Múzeumpedagógiai fókuszú pályázatot indít a Magyar Nemzeti Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum

Pályázat 2022. 04. 14.

Múzeumpedagógiai fókuszú pályázatot indít a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) és a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM). Az online tárlatok létrehozására és kooperatív múzeumpedagógiai programok megvalósítására közgyűjtemények számára kiírt pályázat beadási határideje május 9. – olvasható a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Budapest 150. születésnapja alkalmából drámapályázatot hirdet a fővárosi önkormányzat

Pályázat 2022. 04. 14.

A Budapest 150 ünnepi év jegyében drámapályázatot hirdet Budapest önkormányzata szakmai együttműködésben a Színházi Dramaturgok Céhével. A Budapestről szóló nyertes pályaműveket várhatóan a 2023/24-es évadban állítják színpadra a fővárosi színházak.

A zenei pályázat eredményhirdetése

kultpol 2021. 12. 01.

Döntés született a Petőfi Kulturális Ügynökség által kiírt zenei pályázatokhoz kapcsolódóan.