01_egyhely
Forrás: Babel Sound / Samumisi

A családias hangulatú fesztivált a Föld különböző pontjairól évről évre visszajáró zenészek teszik egyedülállóvá és szeretetteljessé.

?Mediterrán szerelem, heves afrikai ritmusok, elmélyült spirituálé, közel-keleti líraiság, fájdalmas balkáni szenvedély, franciás csibészség, távol-keleti misztikum és közép-európai sírva vigadás. Ezektől válik a Babel-élmény sokdimenzióssá ? testi, lelki, szellemi tapasztalássá” ? írják ajánlójukban a szervezők. Hozzátették: a fesztivál a találkozásokról szól, és az esti zenélésekben mindenki részt vehet. A rendezvény hét napja alatt interaktív programokon keresztül mesélnek különböző népek kultúrájáról, szokásairól.

A fesztivál előadói között van a brazil Silibrina, a marokkói Chalaban és a spanyol TranceUntes együttes. Tula Ben Ari Izraelből érkezik a happeningre, amelyen fellép az olasz Maria Mazotta és a holland Bandgladesh is. A fesztivál egyik sztárfellépője a Transglobal World Music Chart 5. helyezettje, a bolgár Belonoga lesz.

Az Évkerék Társulat interaktív mesejátékokat ad elő minden nap, emellett kézműves foglalkozásokat és zenei programot is kínálnak a gyerekeknek. A Babel Sound közvetlenül a parton, a balatonboglári szabadstrandon kap helyet, a belépés és valamennyi program ingyenes.

A rendezvényről további információk a www.babelsound.hu oldalon érhetők el.