fbpx

Az Indiana Jones 5. lehet John Williams utolsó filmje

rövidhír 2022. 06. 24.

Az Indiana Jones 5. lehet az utolsó filmje – mondta el a 90 éves John Williams egy interjúban, de hozzátette: ez nem jelenti, hogy visszavonulna, a zenével és a koncertezéssel nem hagy fel.

Az UNESCO szerint több mint 150 kulturális helyszínben tett már kárt a háború

kultpol 2022. 06. 24.

Több mint 150 kulturális helyszín semmisült meg részben vagy teljesen a közel négy hónapja tartó ukrajnai háborúban – közölte csütörtökön az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO).

Megnyitották a Caracalla termái alatt épült lakóház kiállítását Rómában

rövidhír 2022. 06. 24.

Megnyitották a Caracalla termái alatt épült, freskókkal díszített mennyezetű lakóház kiállítását Rómában csütörtökön.

Először festettek hivatalos portrét Vilmos hercegről és Katalin hercegnőről

rövidhír 2022. 06. 23.

Először festettek hivatalos portrét, melyen Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő együtt szerepel – írta a BBC hírportálja.

Megújult a Fradi Múzeum

hírek 2022. 06. 23.

Megújult a Fradi Múzeum, amelyet csütörtökön avattak fel hivatalosan. Evvel egy időben nyitották meg a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdásának, Albert Flóriánnak szentelt időszaki emlékkiállítást a Groupama Arénában.

Steven Spielberg önéletrajzi ihletésű új filmje hálaadáskor debütál Amerikában

rövidhír 2022. 06. 23.

Hálaadáskor debütál az észak-amerikai mozikban Steven Spielberg The Fablemans című, a rendező ifjúságát felidéző filmje – írta meg a The Hollywood Reporter.

A világ egyik legrégebbi mecsetét találták meg Izraelben

rövidhír 2022. 06. 23.

Ezerkétszáz éve épült mecset és palota maradványaira leltek Izrael déli részén, a Negev sivatagban található Rahatban – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Meghalt James Rado, a Hair egyik alkotója

rövidhír 2022. 06. 23.

Kilencvenéves korában meghalt James Rado amerikai színész, a Hair című világhírű musical egyik szövegkönyv- és dalszövegírója.

Peter Weir és Michael J. Fox is megkapja jövőre a tiszteletbeli Oscart

rövidhír 2022. 06. 22.

Az amerikai filmakadémia keddi közleménye szerint Euzhan Palcy, Diane Warren, Peter Weir és Michael J. Fox kapja meg a tiszteletbeli Oscar-díjat, amit 13. alkalommal november 19-én adnak át Los Angelesben.