fbpx

Húszmillió dollár értékű lopott régiséget kapott vissza Olaszország New Yorktól

hírek 2023. 01. 24.

Több mint 20 millió dollár értékben hatvan külföldre csempészett régiséget kapott vissza Olaszország az Egyesült Államoktól, köztük számos olyat, amely a világhírű New York-i Metropolitan Múzeumban volt kiállítva, amíg fel nem fedezték törvénytelen eredetét.

A Nyugaton a helyzet változatlan kapta a legtöbb BAFTA-jelölést

hírek 2023. 01. 19.

Csütörtökön hozta nyilvánosságra a Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) az idei díjjelöltjeit: a Nyugaton a helyzet változatlan 14 jelöléssel vezeti a listát.

Folytatják a kutatást a Dél-Kaliforniában túrázás közben eltűnt Julian Sands színész után

hírek 2023. 01. 19.

Folytatják a kutatást Dél-Kaliforniában az öt napja túrázás közben eltűnt Julian Sands, a Szoba kilátással sztárja után.

Teljesülhet a múzeumi kiállítási tárggyá vált „ír óriás” végakarata, aki a tengerben akart nyugodni

rövidhír 2023. 01. 19.

Eltemethetik a 231 centiméteres magassága miatt az „ír óriásként” emlegetett, 1783-ban elhunyt Charles Byrne maradványait, aki halálos ágyán úgy végrendelkezett, hogy a tengerbe temessék, de végül mégis egy múzeumban állították ki csontvázát.

Már több mint százezren látták a Szépművészeti El Greco-kiállítását

hírek 2023. 01. 19.

Október végi megnyitása óta már több mint százezren látogattak el a Szépművészeti Múzeum El Greco-kiállítására. Tekintettel a nagy érdeklődésre, a múzeum szombatonként és vasárnaponként egy órával korábban, már 9 órakor megnyitja kapuit a látogatók előtt.

Petíció indult az 1975-ben meggyilkolt Pasolini ügyének újranyitásáért

hírek 2023. 01. 18.

Online petíciót indított egy olasz ügyvéd, hogy újranyissák a vizsgálatot az 1975-ben meggyilkolt filmrendező, Pier Paolo Pasolini ügyében.

Karátson Gábor Faust-illusztrációiból nyílik kiállítás Stuttgartban

hírek 2023. 01. 18.

Karátson Gábor Faust-illusztrációiból nyílik kiállítás Stuttgartban január 19-én a Stuttgarti Magyar Kulturális Központ Liszt Intézetében, a magyar kultúra napjához kapcsolódóan.

Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál

rövidhír 2023. 01. 18.

Az előző két év koronavírus-járvány miatti virtuális fesztiváljai után csütörtökön ismét a hagyományos formában kezdődik meg az utahi Park Cityben a legnagyobb amerikai független filmmustra, a Sundance Filmfesztivál.

Aranybulla – Animációs filmet készített az Országház Filmműhely

rövidhír 2023. 01. 18.

Az Országgyűlés Hivatalának gondozásában, az Aranybulla 800 programsorozat részeként elkészült az Országház Filmműhely legújabb animációs filmje Az Aranybulla címmel.