A hangverseny Mozart g-moll szimfóniájával kezdődik, amelyet a szerző tizennyolc évesen komponált szülővárosában, Salzburgban. Második műsorszámként Weber II. (Esz-dúr) klarinétversenye csendül fel Sharon Kam közreműködésével.

Az est második felében Mozart 1791-ben komponált utolsó darabját, a Requiem-et hallhatja a közönség. Tudjuk, Mozart torzóként hagyta ránk a Requiemet. A Lacrimosa-tételből csak nyolc ütemet írt meg, papírra vetett egy fúgatémát a tétel zárásához, illetve az Offertorium ezután következő két tételét még felvázolta, a továbbiakból viszont semmit. Miután a művet egy nevét elhallgató főúr rendelte meg jó pénzért, az özvegy segítségért folyamodott. Többen visszautasították, maradt Franz Xaver Süssmayr, a szerény tehetségű barát. Ő mentette a menthetőt. A fúgatémát mellőzte, mert nem tudott fúgát írni. A mű így vált közismertté.

A koncerten közreműködik Schnöller Szabina (szoprán), Wiedemann Bernadett (alt), Ninh Duc Hoang Long (tenor), Cser Krisztián (basszus), Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba) és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, vezényel: Hamar Zsolt.