Mindketten művésznevet választottak. Egyikük, hogy – terápiás jelleggel – megbarátkozzon addig nem kedvelt keresztnevével és új jelentést adjon neki, másikuk az orosz szerencse szóból és az első nő, Éva nevéből illesztette össze a fellépésekhez használt cirill betűs nevet. Szólózenészként indultak, ma viszont mindketten saját formációban és közösségi zenélésben gondolkodnak.

Дeva (Takács Dorina) zenei általános iskolába járt, a nagymamája padlásszobájában keveri a zenét, és az életét évek óta kitölti a dalszerzés. Saya Noé (Kőrös Mimi) szülei klasszikus zenét játszanak, a gyerekkorát Kuala Lumpurban töltötte, és bár néhány évig lázadt a muzsikálás ellen, idővel rájött: zene nélkül nem tud teljes életet élni. Összekapcsolta a versírást és a gitárzenét, így megteremtette a saját dalszerzői világát, amelynek lenyomata tavaly egy albumra került. Дeva néhány éve vásárolta meg első stúdióeszközeit, és már az első, szobájában felvett daloknál úgy érezte: megérkezett, ez az ő világa.

„Mese és ima az életről az életért” – így jellemzi első, hamarosan megjelenő nagylemezét, amely összecseng Saya Noé albumának széles érzelmi skálát bejáró üzenetével. Skatulyákról, online jelenlétről, a zenében megjelenő érzésekről és az október 19-i koncertjükről is beszélgettünk.