A második világháborúban eltűntek felkutatására a nyugati szövetségesek által alapított nemzetközi keresőszolgálat (International Tracking Service – ITS) utódszervezetének közleménye szerint már 26 millió dokumentumot lehet elérni online adatbázisukban. A németországi Bad Arolsenben működő intézmény és az izraeli Jad Vasem Intézet közös fejlesztése révén az adatbázis kereshető, a többi között földrajzi helyek és nevek alapján. 21 millió névvel kapcsolatban lehet információkhoz jutni az iratokból. Ez azonban nem 21 millió embert jelent, mert számos üldözött neve több különböző írással szerepel az anyagokban.

A nagyjából 30 millió dokumentumból álló gyűjtemény üldözött zsidók, szintik, romák, kényszermunkára hurcolt, gettóba zárt, koncentrációs táborba vetett emberek millióiról tartalmaz adatokat. A Berlinből deportált zsidókról készített dokumentumok kötege még az áldozatoktól elkobzott vagyon leltárát is tartalmazza.

A https://arolsen-archives.org/ címen elérhető dokumentumtár az ENSZ nevelésügyi, tudományos és kulturális szervezete, az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.