fbpx

Törőcsik Mari halála − Emlékműsorral tiszteleg a Nemzeti Színház

Törőcsik Mari tisztelőinek április 23-án 21 óráig van lehetőségük elhelyezni az emlékezés virágait a Nemzeti Színház főbejáratánál.

A Nemzeti Színház emlékműsorral tiszteleg Törőcsik Mari előtt, amint ezt a járványhelyzet lehetővé teszi. Az emlékestet Bérczes László rendezi, aki szoros kapcsolatban állt Törőcsik Marival, 2016-ban könyv is született beszélgetéseikből.

A közleményben Bérczes Lászlót idézik, aki elmondta: azzal a naiv bizonyossággal és megingathatatlan hittel vállalja ezt a felkérést, hogy ez az esemény minden magyar színházszerető ember közös gyásza.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

– Mindannyiunk számára Mari a példa: embersége, nagyvonalúsága és a hétköznapokon felülemelkedő egyszerűsége és méltósága, azt remélem, megemel bennünket is, hogy erre az estére béke költözzön a szívünkbe. Mindent megteszek azért, hogy Törőcsik Marihoz méltó legyen ez a fájdalmas, ünnepi búcsúzás − fogalmazott Bérczes László rendező.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Törőcsik Marit életének 86. évében, hosszas betegség után pénteken hajnalban érte a halál. A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett alkotót a Nemzeti Színház saját halottjának tekinti. A művész kérésére a temetést szűk családi körben tartják majd. A színésznő kedvence a sárga rózsa volt, ezzel a virággal emlékezhetnek rá az érkezők.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

A rovat további cikkei