Videósorozatban mutatja be produkcióit a Hamburgi Balett. John Neumeier társulata hetente jelentkezik egy-egy felvétellel. „Az aktuális koronavírus-krízis történelmi fordulópont. Érzékenyen érint minket mint balett-társulatot, kreatív tevékenységünk alapja ugyanis a mindennapi fizikai munka a Hamburgi Balettközpontban” – mondta Neumeier.
Az online balettvideókkal fel kívánják ébreszteni közönségben a reményt és annak várakozásteli örömét, hogy véget fog érni ez a világkrízis. A sorozat Nagycsütörtökön a 2005-ös Máté-passió közvetítésével veszi kezdetét. A Baden-Baden-i Festspielhausban bemutatott produkcióban Neumeier utolsó alkalommal volt látható Jézus szerepében. A Máté-passió eredetileg szerepelt volna a Hamburgi Állami Operaház nagycsütörtöki és nagypénteki programjában.
A további közvetítéseken – minden héten csütörtökön – bemutatják A kaméliás hölgy, a Halál Velencében, a Beethoven-Projekt és az Illusionen – wie Schwanensee (Illúziók – mint a Hattyúk tava) című előadásokat. A videók minden alkalommal 48 órán keresztül ingyenesen elérhetőek lesznek a Hamburgi Balett honlapján. Kilenc nappal később minden produkció újabb 48 órára rendelkezésre fog állni.

Nyitókép: Halál Velencében