A londoni Tate Modern ingyenes Maurer Dóra-kiállítással várja látogatóit egy éven keresztül, mely történelmi jelentőségű a hazai művészeti szcéna számára. A magyar festészet napja (október 18.) alkalmából két magyar kreatív startup, az ArtConscious és az ARe különleges projektet hozott létre tisztelegve a festőnő munkássága előtt, illetve bemutatva azt egy nem megszokott módon, kiterjesztett valósággal fűszerezve.

A startupok célja továbbá az is, hogy a kortárs művészet és a 21. századi digitális technológia kapcsolatát erősítse, hiszen ezek közösen fontos és inspiráló történeteket tudnak elmesélni.

A street art kincseiről híres kelet-londoni Brick Lane környéke is megelevenedik majd a kiterjesztett valóságot használók számára a két startup projektjén keresztül. Mindez a művészeti trendek iránt érdeklődőknek lehet izgalmas, hiszen ez a törekvés a street art segítségével mutatja be többek között a politikai, a feminista, valamint a klímaválságra reagáló művészeti irányzatokat a kortárs művészetben.

További információk a projektről az ARe weboldalán.