Szikra-díj 2020: A Gryllus testvérek kapták az életműdíjat

kultpol 2020. 04. 02.

Immár negyedik alkalommal ítélték oda a legjobb keresztény szellemiségű előadókat elismerő Szikra-díjat. A díjátadó a koronavírus-járvány miatt ezúttal jelképesen zajlott le szerdán. Az életműdíjat Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos kapta.

Bonyolult világunkról mesél új lemezén a Felső Tízezer

Zene 2020. 03. 31.

Március 31-én jelent meg A bonyolult világ címmel a Felső Tízezer harmadik nagylemeze, ami erőteljes továbblépés a zenekar korábbi albumaihoz képest.

„Ha a belső szinteket jól éled meg, tök mindegy, hány négyzetméteren vagy”

Zene 2020. 03. 31.

„Azt hiszem, tudok egyszerre vizet hozni és azon elmélkedni, hogy miért ég a ház" – Müller Péter Sziámival a járványhelyzetről, a karantén megéléséről, a politizálásról, és a „kötelező olvasmányokról" is beszélgettünk.

Csík János és a Mezzo rendhagyó karanténklipet készített

Zene 2020. 03. 31.

A Csík Zenekarból ismert zenész, énekes és a csapat az Ülök a kávéházban című dalhoz forgatott kisfilmet, amellyel az otthonmaradást propagálják.

26 fiatal nyert állami zenei ösztöndíjat

kultpol 2020. 03. 30.

Három állami zenei ösztöndíj biztosít szakmai előrelépési lehetőséget a pályakezdő művészek számára. A rendszeres pénzbeli támogatáson és a fellépési lehetőségeken túl az ösztöndíjak segítik a tehetséges fiatalokat pályájuk elindításában.

Táncoljunk a kicsivel! – 5 klassz gyereklemez

Zene 2020. 03. 30.

5 gyereklemezt ajánlunk, amelyek feldobhatják az otthon ülős napokat.

Az autistáknak írt dalt a Belvárosi Betyárok

Zene 2020. 03. 30.

Az Autitkok című dal az autizmussal élőkért és környezetüknek készült.

Személyes dalok a 15 éves Kiscsillag hatodik lemezén

Zene 2020. 03. 29.

Alapvetően személyes dalok csokrát kapja a hallgató az idén 15 éves Kiscsillag hatodik lemezén. A napokban megjelent Tompa késekről a zenekar alapítója, vezetője, Lovasi András beszélt.

LGT-slágerrel mondanak köszönetet magyar zenészek

Zene 2020. 03. 28.

A Locomotiv GT Neked írom a dalt című slágerének átdolgozásával mondanak köszönetet magyar zenészek mindazoknak, akik a koronavírus-járvány idején erőn felül dolgoznak.