Magyar identitásunk, nemzeti kultúránk fontos eleme a gasztronómia, méltán vagyunk büszkék a magyar konyha remekeire, melyek közül számos hungarikumként is ismert. Ennek a kultúrkincsnek az innovatív bemutatására vállalkozik a különleges kialakítású Gasztrobusz. Friss alapanyagokat felhasználva, a Hungarikum és Magyar Értéktárban szereplő ételeket Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnökének vezetésével készítik el meghívott vendégeink, amelyekből igény szerint kóstolót is kínálunk. Emellett kivetítőn is megtekinthetőek a legismertebb magyar ételeink, hungarikumaink. November 23-án délelőtt hungarikumfalatkák kínálása történik, gyulai és csabai kolbászból, valamint Pick szalámiból készült finomságokat lehet kóstolni. Délben a hétvezér tokányt dödöllével, délután a különleges, tepertőstésztás-szilvás papucsot ízlelhetik meg az érdeklődők.
A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban programsorozat keretében jött létre.