A Kolozsváron élő költő vehette át a Romániai Írók Szövetsége legjobb kisebbségi kötet szerzőjének járó Dsida Jenő-díját.

André Ferenc. Kép forrása: barkaonline.hu
André Ferenc. Kép forrása: barkaonline.hu

André Ferenc, a csíkszeredai származású, Kolozsváron élő és alkotó költő, slammer, műfordító, szerkesztő és irodalomszervező 2023-ban megjelent, Kepler horoszkópírás közben letér a pályájáról című kötetéért vehette át a Romániai Írók Szövetsége kolozsvári fiókjának Dsida Jenő-díját.

Az elismerést a legkiemelkedőbb, kisebbségi nyelven megjelent kötet szerzőjének ítélik oda. André Ferenc a maszol.ro hírportál kérdésére elmondta, hogy ő minden visszajelzésnek örül, ez a díj pedig a szakma bizalmáról árulkodik, és igyekszik a továbbiakban is méltó maradni hozzá.

A kolozsvári fiók díjátadó ünnepségén elismerésben részesült továbbá Aurel Codoban, aki a zsűri különdíját érdemelte ki. A Lucian Blaga költészeti díjat idén Viorel Mureșan kapta, a Liviu Rebreanu prózai díj Hanna Botáé lett. A Virgil Stanciu fordítói díjat Gabriela Lungu érdemelte ki, a két debütdíj pedig Andreea Popé és Doina Gecse Borgované lett.