Világhírű illúziók Budapesten

Egyéb


illuzionistak_7968__masolat_1_250x250.png
Kevin James egy papírzsebkendőből hajtott virágot lebegtet a budapesti sajtótájékoztatón

A produkció ősszel érkezett Európába, Budapesten a Syma csarnokban három előadás erejéig lesz látható november 22-én, 23-án és 24-én. A show a 21. századba ülteti át a bűvészet műfaját. A hét illuzionista közt látható feltaláló, varázsló, szabadulóművész és mentalista is, akik közül hárman, Dan Sperry az antimágus, Philip Escoffey a mentalista és Kevin James a feltaláló be is mutatkoztak a budapesti sajtótájékoztatón szeptember 19-én.

A produkciót a Broadway Jegyiroda és a Városmajori Szabadtéri Színpad hozza el Magyarországra. ?A The Illusionists második évadát éli világszerte, mi hiánypótló jellege miatt figyeltünk fel rá, és kívántuk megmutatni a magyar közönségnek? - jegyezte meg Szabó András, a Broadway Jegyiroda marketingmendzsere, aki hozzátette: David Copperfield  Las Vegasban előadott showja óta nem volt hasonló gigaprodukció, amely a mágia köré épül.

?Fontos előadás Budapest arculatának építésben, amely ezzel ismét bebizonyítja, hogy világváros. A budapesti közönség még nem láthatott hasonlót, és talán ezek után évekig nem is találkozik ehhez mérhető produkcióval? ? mondta el Bán Teodóra a Városmajori Szabadtéri Színpad igazgatója, aki hangsúlyozta az említett imidzs erősítése mind a szabadtéri színháznak, mind a jegyirodának évek óta kitűzött célja.

A műsort két amerikai producer álmodta meg két évvel ezelőtt, akik a világban turnézó legsikeresebb mágusokat gyűjtötték össze: Olaszországból, Angliából, New Yorkból és Hollywoodból. Dan Sperry elmondása szerint önbecsülésük nem szenvedett csorbát attól, hogy nem kizárólag saját nevük fémjelzi majd a showt,és a közönség 7 ember miatt vált jegyet, mivel előzőleg mindannyian felépítették saját profiljukat, amellyel hírnevet, elismertséget szereztek. Kevin James hozzátette: nem rivalizálnak egymással, sőt olykor inspirációt jelent nekik a másik műsorszáma, a közös munka miatt pedig már barátokká váltak.


illuzionistak_7782_250x250.png
Szabó András,Bán Teodóra, Dan Sperry, Philip Escoffey és Kevin James

A professzionális produkcióban 50 fős stáb dolgozik a 7 illuzionista mögött: Dan Sperry, Andrew Basso, Philip Escoffey, Kevin James, Jinger Leigh, Mark Kalin és Jeff Hobson gyakran az életükkel játszanak, amikor pengenyeléssel, kettévágással, lebegéssel, valamint izgalmas szabadulásokkal kápráztatják el a nézőket, akik számos ámulatba ejtő illúzió részesei lehetnek november 21-23-24-én.


Fotók: Tyukodi László