fbpx

„Minden lehetsz, mire vágyok: talán semmi, talán Minden”

Irodalom 2021. 03. 08.

A Talán semmi, talán Minden című kötet Ady Endre és Boncza Berta pesti otthonát bemutatva nagyít rá a költő és felesége hétköznapjaira.

Kihirdették a Vörösmarty-versünnep győzteseit

Irodalom 2021. 03. 05.

Kihirdették a Vörösmarty-versünnep győzteseit. A Vörösmarty-emlékév keretében megrendezett szavalóversenyre 6 és 18 év közötti iskolások jelentkezhettek.

Akik megérezték a határtalan végességet: Fodor és Pilinszky

Irodalom 2021. 03. 05.

A Juhász Anna Irodalmi Szalon 121. alkalmán Fodor Ákos és Pilinszky János életének és költészetének közös pontjait kutatta Zalán Tibor író és Fodor özvegye, Podonyi Hedvig író.

Kopátsy Sándor-életműsorozat a Pallas Athéné Könyvkiadótól

Irodalom 2021. 03. 04.

Életműsorozatban mutatja be Kopátsy Sándor közgazdász szellemi örökségét a Pallas Athéné Könyvkiadó. A sorozat első kötete Beszélgetések Adyval címmel jelent meg a szerző születésének 99. évfordulója alkalmából.

Látom, amit írok – Péntek Orsolya és Centauri

Irodalom 2021. 03. 04.

A magyar próza napja alkalmából a Rajk Szakkolllégium diákjai és a Drót főszerkesztője, Sennyei Werner Tibor kérdezte Péntek Orsolyát és Centaurit az alkotásról, a zsenikultuszról, a generációs szakadékokról.

„Olyan az egész, mint egy mesejáték”

Irodalom 2021. 03. 02.

Gion Nándor Postarablók című ifjúsági regényéről.

Kiss Tibor Noé: Beláthatatlan táj

Irodalom 2021. 03. 01.

Kiss Tibor Noé Beláthatatlan táj kisregénye négy ember sorsát csomózza össze, miközben a lét kiüresedéséről, értékvesztettségéről is mesél.

Krasznahorkai László: Herscht 07769

Irodalom 2021. 02. 26.

Krasznahorkai László új műve napjaink Németországában, annak is a mélabús keleti felében játszódik, amely egyszerre Johann Sebastian Bach műveinek forrásvidéke és a neonáci mozgalmak egyre kevésbé titkos bázisa – derült ki a Magvető és a Líra Könyv online könyvbemutatóján.

Történetek a hétköznapi helytállásról

Irodalom 2021. 02. 25.

Magyar hősök címmel jelent meg a közelmúltban a Nemzeti Emlékezet Bizottsága gazdagon illusztrált kötete, amely történelemformáló, ám többnyire elfeledett huszadik századi sorstörténeteket elevenít fel. Kiss Rékát, a szervezet elnökét, a kötet egyik szerkesztőjét kérdeztük.