fbpx

„A saját örömünkre és művészi kiteljesedésünkre készült” – Interjú a friss Petőfi zenei díjas Lengyel–Benkő szerzőpárossal

Zene 2022. 01. 26.

Lengyel Johanna és Benkő Dávid szerzeményét, a Never Be című dalt választotta a szakmai zsűri a 2021-es év legjobb idegen nyelvű magyar dalának. A két szerző-előadót ennek kapcsán kérdeztük a közös dal születéséről, eddigi zenei pályafutásukról és terveikről.

Improvizációk Babits-versekre

Zene 2022. 01. 26.

Tabbis címmel megjelent Gyárfás Attila és Bolcsó Bálint közös lemeze, amely Babits-versek ihletésére született.

Bejelentette első fellépőit a Kolorádó

Programajánló 2022. 01. 25.

A tavalyi, közel végig telt házas év után minden eddiginél erősebb felhozatallal jelentkezik 2022-ben a Kolorádó Fesztivál. Sosem volt még ennyi friss lemezes, különösen aktuális előadó a budai hegyekben egyszerre, ráadásul a hazai felhozatalban is sikerült begyújtani néhány újabb rakétát.

Megjelent a Platon Karataev harmadik, ezúttal magyar nyelvű lemeze

Zene 2022. 01. 25.

A Partért kiáltó a Platon Karataev első magyar nyelvű anyaga, sorban pedig a harmadik lemez a For Her (2017) és az Atoms (2020) után. A dalok fő témája az énvesztés, a határtalansággal való találkozás, valamint az azonosság- és egységélmények. A zenekar a lemezt élőben január 28-án mutatja be az Akvárium Klubban, ahol a Törzs lesz a vendég.

Új dallal vezeti fel tavasszal megjelenő második lemezét Ohnody

Zene 2022. 01. 25.

Az Ohnody művésznév mögött rejlő Hegyi Dóri 2020-as nagy sikerű debütlemeze után idén tavasszal új albummal jelentkezik. Ennek első előfutára Az unoka című nagyjátékfilmhez készült Szívemben őrzöm, amihez a dalszerző-énekesnő saját rendezésű klipet is álmodott. A képsorok ráadásul nagyon személyes ihletettségűek, saját bevallása szerint minden képkocka olyan, mintha a néző a vizuális firkafüzetét lapozgatná.

„Nagyon király a zene, srácok, de milyen jó lenne valami szöveg is rá!” – interjú Szabó Gyulával, a The Keeymen alapítójával

Zene 2022. 01. 25.

A szörfrock legautentikusabb hazai képviselője, a The Keeymen zenekar nemrég jelentkezett második albumával, melynek címe nemes egyszerűséggel: 2. Szabó Gyulával, a formáció egyik gitárosával és alapítójával – akit a Bozo éléről is ismerhetünk – beszélgettünk a lemezkészítés céljairól, hogy milyen lehet a fogadtatása egy instrumentális szörfzenekarnak Budapesten kívül, és megpróbáltuk felgöngyölíteni, mikor is alakult meg pontosan a The Keeymen.

Átadták a Petőfi Zenei Díjakat

Zene 2022. 01. 24.

A Petőfi rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat immár hatodik alkalommal adták át.

Pénteki kultúrrandi a Fiúk zenekarral

Zene 2022. 01. 21.

Pár évvel ezelőtt találkoztak, és elsőre nem is igazán voltak egymásnak szimpatikusak, de – szerencsére – együtt „kellett” zenélniük. Azóta a kényszer elmúlt, az összhang is meglett, és mindez egy rendkívül izgalmas, egyedi és színvonalas produkcióvá állt össze. Ezen a héten a Fiúk, azaz Bíró Bence (ének), Kasó Máté (basszusgitár, billentyű, vokál), Bánszki Botond (dob), Iványi Máté (szaxofon, basszusgitár) és Lengyel Levente (gitár, vokál) mesélt nekünk.

A magyar Deva Music Moves Europe díjat kapott

Zene 2022. 01. 21.

Rangos európai könnyűzenei díjat kapott Deva (Takács Dorina). A 21 éves magyar előadó-dalszerző a groningeni Eurosonic Fesztiválon a Music Moves Europe díj egyik győztese lett.