fbpx

A versek kiapadhatatlan erőforrásaink – Interjú a Gorlo Volka zenekarral

Irodalom 2021. 05. 10.

A zenekart a Pilinszky100 centenárium kapcsán kérdezték.

„Tudták, hogy mi rejtőzhet a sorok között"

Zene 2021. 05. 10.

Milyen volt a magyar könnyűzene cenzurális helyzete a Kádár-rendszerben? Milyen alapon tett különbséget a hatalom a zenésztársadalom egyes szereplői között? Ezekről a kérdésekről is szó esett a Magyar Művészeti Akadémia Az utolsó garabonciások címmel rendezett műhelytalálkozóján május 3-án.

A Chamber Orchestra of Europe lesz az Esterházy-kastély rezidens zenekara

Zene 2021. 05. 07.

A zenekart egy többfordulós megmérettetésen választotta ki a nemzetközi zenei élet elismert szereplőiből álló, hattagú zsűri.

Öt felvidéki magyar zenekar, amit érdemes megismerned

Zene 2021. 05. 06.

A Felvidék sorra termeli ki a jobbnál jobb zenekarokat, amelyek összetartó közösségként képviselik a magyar nyelvi hagyományokat. Őket gyűjtöttük össze és mutatjuk be most nektek.

Ők kapták idén a zenei Artisjus-díjakat

Zene 2021. 05. 06.

A szerzői egyesület 21. alkalommal ítélte oda az Artisjus-díjakat, a harminc évnél fiatalabb alkotókat hetedik éve ismeri el Junior Artisjus-díjjal. A cél felhívni a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára.

A zajos káosztól a fellélegzésig − megjelent a Run Over Dogs új lemeze

Zene 2021. 05. 06.

Hosszú szünet után új lemezzel jelentkezik a Run Over Dogs, amelyben a brutálisan őszinte kilenc dal egy intenzív alkotási folyamat eredményeképpen látta meg a napvilágot a karantén alatt.

Kilépni egy toxikus kapcsolatból − erről mesél Kolibri új EP-je, a B-oldal

Zene 2021. 05. 06.

A Kolibri művésznév mögött rejlő Bognár Bandi 2018-ban indította útjára először angol nyelven hálószobaprojektjét, majd miután bekerült a KERET blog Kikeltető tehetségkutatójának legjobb 30 produkciója közé, összebarátkozott Cz.K. Sebővel, akivel B-oldal című új EP-jét rögzítette.

„Én vagyok mind, aki körbevesz" − rémálomból inspirálódott az Elefánt legújabb dala

Zene 2021. 05. 06.

Bár náluk nem újdonság a mélységekben való elmerülés, az Elefánt készülő lemezéről elsőnek megjelent single, az ÉN a tudattalan legintimebb rétegeibe enged betekintést.

„Térdelőrajtban várom a koncertek újraindulását” – Interjú a Sallai–Szabó-duóval

Zene 2021. 05. 05.

Sallai Laci és Szabó Benedek külön-külön is a hazai zenei underground meghatározó figurái; valószínűleg sokunk fülében lapul egy-egy daluk, amelyeket legnagyobb melankóliánk vagy önfeledtségünk közepette ösztönösen előkapunk. De a Sallai–Szabó-duó esetében nem ezeké a főszerep.