fbpx

Elhunyt Winand Gábor zenész

Zene 2021. 06. 15.

Hosszan tartó betegség után, 57 éves korában kedden elhunyt Winand Gábor zenész, énekes, tanár és zeneszerző – tudatta Facebook-oldalán a Budapest Jazz Club. A hírt az MTI-nek zenésztársa, Balázs Elemér is megerősítette.

Nyolc fesztivál, amit hiba lenne kihagyni idén nyáron

Programajánló 2021. 06. 14.

Sokan egészen júniusig nem merték elhinni, hogy idén TÉNYLEG lesz nyár, és még most is, hogy a fesztiválok folyamatosan mutatják be fellépőiket, hihetetlennek tűnik, hogy ekkora dózisban bulizhatunk kedvenc zenekaraink koncertjeire. Bár a Sziget Fesztiváliroda eseményeire még várnunk kell egy évet, így is van miből válogatni. Szubjektív összeállítás következik.

„Tudásunkkal az irányt, járásunkkal az utat teremtjük" − íme VENI legújabb dala, a Journey

Zene 2021. 06. 14.

Szász Veronika, azaz VENI sokszínű, megújulásra képes alkotó, akit intuíciói és teremtő vágya visz folyamatosan előre a zenében és a képzőművészetben egyaránt. Első lemeze, az elektronikus Unfold nemrégiben egy újragondolt változatban debütált, egyik dala, a Journey most nálunk hallható először.

Idén ismét fesztiválozhatnak a régizene kedvelői

Programajánló 2021. 06. 10.

Barokk forgataggal, minden eddiginél több koncerttel és kurzussal várja közönségét és hallgatóit a Régi Zenei Napok július 3. és 10. között. A Filharmónia Magyarország meghirdette következő évadra szóló fővárosi bérletét, amelyben a női előadók és a billentyűs hangszerek állnak a középpontban.

„Fontos, hogy mit tudsz, de fontosabb, hogy önmagad add" − interjú Temesi Bercivel

Zene 2021. 06. 10.

Temesi Bertalan előadóművész, zenei rendező, zenekarvezető, session zenész, de elsősorban basszusgitárosnak tartja magát. Pályafutása során eddig 110 lemezen és 1300 kereskedelmi forgalomba került dalban működött közre. Idén legújabb albuma elnyerte a Fonogram − Magyar Zenei Díj hazai kortárs szórakoztatózenei kategóriájának győztese címet.

Ők kapták a Cziffra Fesztivál díjait idén

Zene 2021. 06. 10.

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész kezdeményezésére 2017 óta minden évben − idén ötödik alkalommal − adták át a Cziffra Fesztivál díjait, amelyek célja, hogy a pályájuk elején járó tehetségeket, valamint a legnagyobb kulturális értékeket felmutató életműveket, emberi teljesítményeket mind erkölcsi elismeréssel, mind anyagi hozzájárulással honorálják.

„Versekkel dolgozni több szempontból is provokatív” – Interjú az Ineffable zenekarral

Zene 2021. 06. 08.

Fiatalok, tehetségesek és kész tervekkel léptek színpadra. Nemrég második nagylemezét adta ki az Ineffable zenekar. Zenéikben hangsúlyos szerepet kap az irodalom – többek között erről is meséltek interjúnkban.

Nosztalgikus utazás A Bence kalandjai analóg klipjében

Zene 2021. 06. 07.

Szuper8-as kamerával, több hónapon keresztül forgott A Bence kalandjai videóklipje, az Anya, apa. A mindenkori szülő-gyerek viszonyt boncolgató dal klipje egy nosztalgikus utazásra visz, felvillantva generációkon átívelő, közös helyszíneket és tárgyakat, gyerekkori kirándulások pillanatait, mint az utazást a kis piros vonattal, az üdítős üvegbe csomagolt teát vagy a műanyag büfészékeket.

„Megkértem apámat, vigyen el a zeneiskolába”– Beszélgetés Barabás Lőrinccel

Zene 2021. 06. 03.

Barabás Lőrinc jazztrombitás számtalan eszközön, hangszeren, pedálon és a trombitáján egyedül varázsol zenekari hangzást a koncertjein meditatív, mély, „távolra utazós” elektronikus zenéjével. Június 18-án csodálatos helyszínen, a pilisi hegyek között, a Szeláví! Fesztiválon ad koncertet.