fbpx

Nyári hangulatú remixszel érkezik a Belau

Zene 2021. 03. 07.

A könnyed electronica szerelmeseinek nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut, mely most a portugál Ohxalá nevű formáció remixével jelentkezik..

Koncz Zsuzsa 75

Zene 2021. 03. 07.

Ma ünnepli születésnapját Koncz Zsuzsa Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő, érdemes művész, a magyar könnyűzene egyik legrangosabb képviselője.

Minden hangja kincs – az újjáalakult Kelemen Kvartett koncertjeiről

Zene 2021. 03. 06.

Jonian Ilias Kadesha hegedűművésszel és Vashti Mimosa Hunter csellóművésszel majd’ háromévi szünet után újjáalakult a Kelemen Barnabás és Kokas Katalin által 2010-ben alapított Kelemen Kvartett. Interjú.

Két lemeze is megjelenik a Fonó életműdíjas Dresch Mihálynak

Zene 2021. 03. 06.

Két kvartettjével is lemezmegjelenés előtt áll Dresch Mihály. Az etnodzsessz kiemelkedő képviselője a napokban kapta meg a Fonó Budai Zeneház életműdíját, emellett három további kategóriában díjazták.

Pénteki kultúrrandi Karádi Gergővel, a Sorbonne Sexual frontemberével

Zene 2021. 03. 05.

Karádi Gergő a Sorbonne Sexual énekes-gitáros-dalszerzője, de emellett gitártanár és szenvedélyes tollforgató is. Üdítő választékosság és játékos frappánsság jellemzi a gondolatait, melyeket hol dalszövegekbe, hol lemezkritikákba önt, jelenleg pedig egy, a rock and roll idealisztikus feltámasztására írt aforizmagyűjteményen is munkálkodik. Ezen a héten vele „randiztunk”.

Világsztárokkal, bemutatókkal és ingyenes online programokkal debütál a Bartók Tavasz

Programajánló 2021. 03. 03.

John Eliot Gardiner és az English Baroque Soloists & Monteverdi Choir, Vaszilij Petrenko és a Royal Philharmonic Orchestra, a Kelemen Kvartett, René Jacobs és a Kammerorchester Basel, valamint számos más magyar és külföldi művész produkcióit mutatja be április 2. és 18. között online platformokon, élőben streamelt formában, ingyenesen az első Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek.

A zenés színház zászlóshajója – A Kolozsvári Magyar Opera elmúlt harminc évéről

Zene 2021. 03. 02.

Megjelent Selmeczi György Kolozsvári napló című kötete. Alcíme, az Írások az opera világából pontosan megjelöli a látványos, fényképekkel gazdagon illusztrált album tartalmát. A zeneszerző, karmester, operarendező zongoraművésszel a könyv létrejöttéről beszélgettünk.

Átadták a Fonó-díjakat – Életműdíjas Dresch Mihály

kultpol 2021. 03. 01.

Tizenegy kategóriában adta át a Fonó Budai Zeneház az első alkalommal odaítélt Fonó-díjakat vasárnap este. Az életműdíjat Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas magyar zenésznek ítélte oda a zsűri a közönség szavazatai alapján.

Elölről újra – karanténmagány Bohemian Betyars módra

Zene 2021. 02. 26.

A Bohemian Betyars új dala, az Elölről újra egy izgalmas színfoltja a zenekar munkásságának, ami nem is lehetne aktuálisabb, mint a mostani pandémia idején.