fbpx

A hazai indie zenekarok idén is megrendezik családi fesztiváljukat, a La Boumot

Programajánló 2021. 07. 28.

2020 nyarán öt elismert magyar indie zenekar (Bohemian Betyars, Fran Palermo, Mary PopKids, Middlemist Red, Platon Karataev) a nagy fesztiválok lemondását követően úgy döntött, hogy összefog, és szinte a semmiből megszervezik saját kastélyházibulijukat, a La Boumot. Az igazán egyedi atmoszférájú fesztivált a tavalyi siker után idén augusztus 20-21. rendezik meg Pusztazámoron.

„Nem célunk sok ezer jegy eladása, így van terünk kísérletezni" − Interjú az Ubikeklektik szervezőjével

Zene 2021. 07. 27.

Ha az Ubikeklektikre mész, felejts el mindent, amit a fesztiválokról gondoltál − nem üvöltik hirdetőtáblák az arcodba a programot, nem lesz többezres tömeg és nem lépsz eldobált üvegszilánkba. A szervezők az „együttállás" érdekében szakítottak a hagyományokkal, és újradefiniálták a közösségépítés és a fesztiválszervezés fogalmait. Görög Miklóssal, az Ubik egyik alapító-szervezőjével beszélgettünk.

„A szent szomorúság költője volt” – Pátkai Rozina Pilinszky-estje Kapolcson

Irodalom 2021. 07. 26.

Július 29-én Pilinszky „zenei párhuzamosa” lesz a Művészetek Völgyében, nagy szerényen mégis csupán a költő örökségét ápoló médiumnak tartja magát. Szerencsés megajándékozottnak, aki boldog, hogy továbbadhatja, amit kapott.

Innováció a fedélzeten: bemutatkoztak az A38 megújult terei és az Európa Kiadó digitális platformja

Zene 2021. 07. 26.

Az A38 Hajó megújult belső tereit, jövőbeli innovációs terveit, valamint az Európa Kiadóval közös, egyedi fejlesztésű új digitális platformot mutatták be július 14-én.

„Eleinte bizonyára könnyű lesz gólokat rúgni” – Beszélgetés Vashegyi Györggyel

Zene 2021. 07. 26.

A karmester több mint húsz éve dolgozta ki a magyar régizenei központ alapításának tervét. Idén megalakult a Haydneum – Magyar Régizenei Központ, amely az együttesek és művészek támogatásán túl zenetudományi kutatásokkal foglalkozik majd. A könyvtárak mélyén rejlő elfeledett kincsekről, üres kapukról és arról is beszélgettünk, hogy a jelenleg a Magyar Művészeti Akadémia elnökeként tevékenykedő karnagy milyen feladatokat vállal az évi másfél milliárd forintos költségvetéssel gazdálkodó központ működésében.

„Csak a szövegre fókuszálunk, pedig a közös nyelv a zene” – Interjú Odett-tel

Zene 2021. 07. 25.

Bármennyire hihetetlen, a zeneszerzés is egy idő után monotonná tud válni. Ahhoz, hogy a magam érdeklődését is fenntartsam, szükségem van arra, hogy a szerzői portfólióimat más és más emberek bevonásával színesítsem – mondja Odett, akivel égő rózsáról, frontemberségről és utcazenélésről is beszélgettünk.

„Akinek születésnapja van, az ad a másiknak húsz forintot” – Beszélgetés a Gryllus fivérekkel

Zene 2021. 07. 24.

Egy csendes budai utcába érkezünk a Gryllus fivérekhez beszélgetni. A kaputelefon névtábláin Gryllusok és családtagjaik nevei sorakoznak – hiába tudtam, hogy ugyanazon a telken él szinte a teljes família, mégis meglepő így együtt látni ezt.

Megnyílt a Művészetek Völgye

kultpol 2021. 07. 23.

Több mint százezer ember válthat jegyet az idén harmincéves összművészeti fesztiválra, amely július 23-án nyitotta meg kapuit.

Pénteki kultúrrandi Huszár Kristóf zenész-sound designerrel, a Pluto Sound alapítójával

Zene 2021. 07. 23.

Az igazat megvallva, a címben említett titulusok közel sem foglalják össze Kristóf szerteágazó, mégis teljes egészet alkotó munkásságát. E heti randialanyunk basszusgitáron és szintetizátoron egyaránt feltalálja magát, producerként és grafikusként segíti zenekarok munkásságát, reklámok és animációk hangulatát teszi teljessé sound designjaival, és ha úgy adódik, a DJ-pult mögé is szívesen beáll.