fbpx

Így segíthet átvészelni a járványt a klasszikus zene

Zene 2021. 04. 16.

Négyből hárman hallgatják újra a kedvenc darabjaikat, a zene az érzelmeinkbe való belefeledkezésben is segít. Reprezentatív kutatás készült a Liszt Ferenc Kamarazenekar megbízásából.

Jazz mint életforma – Beszélgetés Bágyi Balázs jazzdobossal

Zene 2021. 04. 15.

– A jazz a teljes életemet kitölti – mondja Bágyi Balázs, a hazai jazzszövetség vezetője, aki több formációban zenél, emellett komponál és tanít is. Sajátos dobolási stílusáról, a műfaj magyar jellegzetességeiről és legnagyobb álmáról, egy önálló jazzművészeti állami középdíj létrehozásáról is mesélt.

„Mikor megyek hazafelé” – megjelent Szokolay Dongó Balázs és Fábri Géza lemeze

Zene 2021. 04. 15.

Mikor megyek hazafelé címmel megjelent Szokolay Dongó Balázs és Fábri Géza lemeze, közel harmincéves közös munkájuk egyik lenyomata.

Budapestre jön a Katatonia és a Sólstafir

Programajánló 2021. 04. 14.

Napjaink metálzenéjének két óriása, a svéd Katatonia és az izlandi Sólstafir együtt ad koncertet jövőre Budapesten: 2022. február 1-jén az Akvárium Klubban lépnek fel.

Karma címmel jelent meg Rúzsa Magdi új lemeze

Zene 2021. 04. 14.

Karma címmel megjelent Rúzsa Magdolna nyolcadik stúdióalbuma. Az énekes az elektronikus poplemezén ismét Szakos Krisztiánnal dolgozott együtt.

Fellépői válogatások és streamkoncertek várnak az A38 Hajó YouTube-csatornáin

Zene 2021. 04. 13.

A digitális vizeken ringó A38 Hajó öt YouTube-csatornája tavasszal is izzik: korábban nem látott felvételek, összművészeti streamkoncertek és változatos playlistek csillapítják a koncertéhséget.

Itthon is erősödik a vinil

Zene 2021. 04. 13.

A világjárvány természetesen a zenei szakmát sem kímélte, hiszen az élő zene jelenti a fő bevételi forrást az ágazatban. De vajon mi a helyzet a kiadással, legfőképp a jó öreg „bakelittel”?

Hagyományt teremteni – A magyar klasszikus zene napja

Zene 2021. 04. 13.

Kocsis Zoltán a magyar zenei tehetség szimbolikus egyénisége volt, lelkiségéhez rendkívül közel álltak a magyar alkotások, ezért úgy véltük, hogy a születésnapja kiváló dátum lenne a magyar klasszikus zene napja számára – mondja Herboly Domonkos, a Nemzeti Filharmonikusok főigazgatója.

Fülesbagoly Tehetségkutatók: hasznos nyeremények és kurzusok is lesznek

Zene 2021. 04. 12.

A hagyományos díjak mellett a koncertmentes, online időszakban is hasznos nyereményeket, összesen mintegy nyolcvan díjat adnak át az induló zenekarok számára kiírt Fülesbagoly Tehetségkutatókon.