fbpx

„Ünnep az egész fesztivál” – Pusker Júlia a Kaposfestről

Zene 2022. 08. 16.

Érezni, hogy befelé figyel, a zajos ünneplést pedig szinte szégyenlősen fogadja. Mintha megtestesítené az ellentmondást, hogy a zenész valami nagyon intimet él meg és közvetít emberek százainak jelenlétében. És elsősorban önmagával kell megküzdenie a sikerért. A többi csak ráadás.

Szarka Tamás-lemezbemutató a Margitszigeten

hírek 2022. 08. 16.

Büszkeség, szerelem, élet, halál egy cigány táborban. Gorkij elválaszthatatlan ellentétek vonzását megörökítő novellája elevenedik meg augusztus 19-én a Margitszigeti Szabadtéri Színházban Szarka Tamás és zenekara, valamint a Parno Graszt, Tóth Gabi és Reviczky Gábor előadásában.

Megjelent a Canarro új lemeze

hírek 2022. 08. 15.

A Canarro Magyarország egyik legkiválóbb manouche swing zenekara, pályájuk utcazenész duóból indult, és azóta öttagúvá kiegészült zenekarként a Müpától a Szigeten át és nemzetközi fesztiválokig koncerteznek.

Kreatív mentsvár – Interjú Czakó-Kuraly Sebestyénnel

Zene 2022. 08. 12.

A nagyközönség az utóbbi években csúcsra törő Platon Karataev zenekar társdalszerzőjeként és egyik frontembereként ismerheti, ám szólóban is aktív: tavaly év végén adta ki How could I show you the beauty of a life in vain? című nagylemezét, és nemrég capsule boy néven indított elektronikus zenei projektet, amelynek bemutatkozó albuma már javában készül. Kifaggattuk, hogyan képes ennyi alkotói identitást egyben tartani, miért akar instrumentális dalokat kiadni, és a projektjei jövőjéről is szót ejtettünk.

Premier: egyszerre nagyvárosi és nagyon nem városi az Aurevoir. új lemeze

Zene 2022. 08. 11.

Elég izgalmas az idei év az Aurevoir. számára: miközben szinte az összes fesztivál színpadán megfordulnak a nyáron, gőzerővel készülnek az első önálló koncertjükre a Budapest Parkban, ahol bemutatják Deák rét című új lemezüket, melyet nálunk hallgathatnak meg először.

„A cimbalom emblematikus magyar hangszer” – Lukács Miklós nyitottságról, tanításról, költészetről

Zene 2022. 08. 10.

Világpolgár, aki Európától Amerikán át Ázsiáig a földkerekség minden pontján otthonos. Fő jellemvonása a nyitottság. A magyar zene, a cimbalom megbízólevél nélküli nagykövete. Meghatalmazója a közönség, a kollégák, a tanítványok, valamint a siker.

Kilenc érdekesség Ian Andersonról, a Jethro Tull együttes alapítójáról

Zene 2022. 08. 10.

Ian Anderson, a Jethro Tull együttes alapítója, frontembere, a rockzene történetének legjobb fuvolása augusztus 10-én hetvenöt éves. Íme 9 érdekesség róla.

Kovács Kati életműkoncertet ad

hírek 2022. 08. 08.

Életműkoncertet ad Kovács Kati szeptember 12-én a Budapest Kongresszusi Központban. A népszerű énekesnő több mint öt évtizede tartó pályafutása legjobb dalai közül válogat az alkalomra.

8+1 dal a cigány dal napjára

Zene 2022. 08. 08.

Idén először ünnepeljük a cigány dal napját. Akik ma nem jutnak el a Kobuci Kertbe, Nagyecsedre vagy Vajára, azoknak 8+1 dalt ajánlunk.