fbpx

Sérült és hátrányos helyzetű fiatalok is együtt zenélnek a Danubiával

Zene 2022. 05. 19.

A sérült művészekből álló Parafónia Zenekar és a Máltai Szimfónia program ifjú zenészei is meghívást kaptak a Kalandra Fül Fesztiválra, hogy együtt zenéljenek a Danubia Zenekarral. Az európai szinten is kuriózumnak számító klasszikus zenei esemény immár harmadik alkalommal gyűjti össze az z óvodás és kisiskolás korosztály számára készült legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat.

Egy élet se számít – Ganxsta Zolee és a Kartel új klipje

Zene 2022. 05. 18.

Az 1970-es évek stílusa ihlette a Ganxsta Zolee és a Kartel zenekar új videóklipjét, melyet az ősszel megjelenő új album egyik dalához, az Egy élet se számít címűhöz forgattak.

Altató – Megérkezett a Fangler’s új dala

Zene 2022. 05. 18.

A Covid okozta kényszerszünet és több hónap kreatív munka után az eddigiektől eltérő, nyolcvanas éveket idéző hangzással tér vissza a zenekar a koncertezéshez. Elsőként június 10-én, az Akváriumban mutatják be friss EP lemezüket.

Ligeti valóra vált álma a Ligetben

kultpol 2022. 05. 17.

A Magyar Zene Háza előcsarnokában ősz hajú matrónák és totyogó babák zsibonganak, a „szomszéd várból”, a Müpából népes programszervező csapat érkezik „háztűznézőbe”. Bőven van látni- és hallanivaló. Ma a ház újabb részlegét, a kreatív hangteret mutatták be.

Kisfilmekkel a minőségi koncertekért

Zene 2022. 05. 17.

Négy részből álló kisfilmsorozatot készített a Magyar Zenei Menedzserek Egyesülete (ZEME). A kampány azt mutatja be, melyek az alapvető feltételek egy előadó számára egy minőségi koncerthez.

„A művészet az, amellyel a mulandóságot meg lehet haladni” – Marton Szabolcs zene és vizualitás kapcsolatáról

Zene 2022. 05. 16.

Marton Szabolcs szeret kísérletezni, és filozófiai tartalmúak az alkotásai. A változás pillanatáról szóló, Kvark című műve egyedülálló zenei kísérlet audiovizuális installációval. A Torula Művésztérben mutatják be május 21-én.

Pénteki kultúrrandi Dányi Krisztina énekes-dalszerzővel

Zene 2022. 05. 13.

Hétévesen már zenei válogatásokat készített, 11 évesen saját dalokat írt. Mindig az érdekelte, hogy mitől lesz zene a zene, mitől válik egy véletlenszerűnek tűnő hangzás zenévé. A héten a morningdeer és a Gloria énekes-dalszerzőjével randiztunk.

Megjelent a Coltrane Legacy új albuma

Zene 2022. 05. 13.

A hattagú Coltrane Legacy formációt a magyarországi jazzszcéna egyik legkeresettebb muzsikusa, Orbán György bőgős hívta életre 2017-ben, Coltrane halálának 50. évfordulóján. Lemezük Nairobi címmel a Fonó gondozásában jelent meg.

A pillanat művésze – Beszélgetés Lantos Zoltán jazzhegedűssel

Zene 2022. 05. 12.

Lantos Zoltán, az év jazzhegedűse idén lett hatvanéves. 16 évesen egy indiai filozófiával foglalkozó könyv hatására a keleti zenével kezdett foglalkozni. Zenéje „utazós”: mindenkit oda repít, ahová a lelkiállapota „beutalja”. Szerzeményeiből nemcsak a keleti, hanem a nyugati és a magyar kultúra hatását is kihallani.