fbpx

A női tapasztalat perspektívái a Capa Központban

hírek 2023. 02. 07.

A Szabadság, egyenlőség, testvériség, érzékiség című kiállításon olyan képeket, fotósorozatokat mutatnak be, amelyek a fényképezést a női emancipáció, valamint a művészi önmegvalósítás és az egymással való szolidaritás egyik lehetőségeként láttatják.

Shakespeare, Ibsen és a kortárs angol dráma stílusában improvizál a Momentán Társulat

Program 2023. 02. 07.

A Momentán Társulat új improvizációs bemutatója, a Színházrendezők Viadala klasszikus színházi szerzőket, műfajokat idéz meg, hogy könnyedséggel, humorral és játékossággal mutassák be és fordítsák ki a drámaírói stílusjegyeket, tipikus fordulatokat, jellegzetes karaktereket.

Testközelben, személyesen – a Láthatáron Csoport és a FILC estje

Program 2023. 02. 06.

A Láthatáron Csoport és Fischer Iván Lakásszínháza Testközelben, személyesen címmel február 23-án rendez estet a magyarországi ukrán menekültekkel, a menekültekért. A bevételt a magyarországi ukrán családok megsegítésére fordítják.

Wagner inspirálta verspremier Grecsó Krisztiánnal

Program 2023. 02. 06.

Február 15-én Grecsó Krisztián életművét érintő gondolatokra reflektál a MÁV Szimfonikus Zenekar és a ZeneShowja. Az irodalom és a zeneművészet közös pontjait keresve az is kiderül, milyen az író viszonya a komolyzenéhez.

Földközelben – Új kiállítás a MODEM-ben az Antal–Lusztig-gyűjteményből

hírek 2023. 02. 06.

Mednyánszky László, Koszta József, Fényes Adolf, Iványi Grünwald Béla, Tornyai János, Endre Béla, Glatz Oszkár, Nagy István, Rudnay Gyula, Medgyessy Ferenc és Holló László tájképei mellett a kiállítás kiemelt figyelmet szentel a magyar társadalom jellegzetes alakjait megjelenítő portréknak.

Bohózattal nyitott újra a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Program 2023. 02. 06.

Egy hónapos kényszerpihenő után, Ray Cooney egyik legismertebb darabjával, A miniszter félreléppel nyitotta újra kapuit a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház.

Brecht és Petőfi hónapja – Válogatás a februári színházi premierekből

Program 2023. 02. 06.

Zsótér Sándor negyedszer rendezi a Kurázsi...-t, Bagó Bertalan másodszor a Koldusoperát. Veszprémben két Petőfi-bemutató készül: a Pannon Várszínházban a Szálinger Balázs által továbbírt Karaffát, a Petőfi Színházban egy életrajzi musical-ősbemutatót láthat a közönség.

Áprilisban ismét világsztárok a Budapest Ritmón

Program 2023. 02. 06.

A világzenei színtér számos világsztárja, köztük a Tamikrest, Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra vagy a Mazaher is koncertet ad április 12. és 15. között a Budapest Ritmón.

Kapcsolatban Petőfivel

podcast 2023. 02. 05.

A Talpig magyar podcast friss epizódjában hálózatkutatóként eredünk Petőfi nyomába, kiderül milyen történeteket őríznek a költőóriásról leszármazottai, és az is kiderül, hogy lesz egy eposzparódiából ízig-vérig zenés színház. Podcastajánló.