fbpx

Egy film, amire szükség van – Interjú Szakonyi Noémi Veronikával és Vincze Mátéval, a Hat hét alkotóival

Film 2023. 03. 23.

Hat hét: ennyi ideje van egy életet adó anyának eldönteni, hogy tényleg örökbe akarja-e adni gyermekét. Ezt a rendkívül intenzív és megterhelő időszakot követi egy fiatal lány, Zsófi szemszögéből különleges érzékenységgel a Hat hét, amely mától látható a mozikban.

Mozgó emlékművek – Petőfi a magyar filmben

Film 2023. 03. 21.

A film mindig is szerette Petőfit, mert a mozi mindig is szerette a hősöket. Mind költészetéhez, mind legendákkal övezett alakjához gyakran fordultak a rendezők.

Lelke titkos mélységei jelennek meg a vásznon: Isabelle Huppert

Film 2023. 03. 16.

Március 16-án hetvenéves Isabelle Huppert Golden Globe- és César-díjas színésznő, a francia film egyik legismertebb arca.

David Cronenberg, a horror mestere

Film 2023. 03. 15.

David Cronenberg kanadai filmrendező, forgatókönyvíró, akit „vérbáróként” és a testhorror atyjaként emlegetnek, március 15-én ünnepli nyolcvanadik születésnapját.

Nádas Péterről készített filmet Kárpáti György Mór

Film 2023. 03. 14.

Március 30-án érkezik a mozikba Kárpáti György Mór filmje, a Saját erdő, amely rendhagyó portré Nádas Péter íróról.

Sir Michael Caine, az angol színjátszás veterán csillaga

Film 2023. 03. 14.

Március 14-én kilencvenéves Sir Michael Caine, az angol színjátszás két Oscar-díjjal, számos Golden Globe-, BAFTA- és Emmy-díjjal kitüntetett „nagy öregje”.

Elindult a nevezés a hetedik Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra

Film 2023. 03. 13.

Szegeden október 24. és 28. között ismét az operatőröké a főszerep. Az eddig megszokott, májusi időpont helyett késő ősszel érkezik a hetedik alkalommal megrendezett Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál.

Ölve vagy halva – Rodrigo Sorogoyen: Szörnyetegek

Film 2023. 03. 13.

Nemzet és nemzet, vidék és város, őslakos és „jöttment”, jómódú és szegény, lokális és globális feloldhatatlannak tűnő ellentétei: a Frankofón Filmnapokon bemutatott, César- és kilenc Goya-díjas Szörnyetegek valóságos állatorvosi lova korunk válságjelenségeinek, gyilkos konfliktusainak.

Oscar-díj: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor

Film 2023. 03. 13.

A Minden, mindenhol, mindenkor című alkotásnak ítélte oda az amerikai filmakadémia a legjobb film Oscar-díját. A vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban megrendezett díjátadó ceremónián Daniel Kwan és Daniel Scheinert filmje tizenegy jelölésből hét Oscar-díjat nyert el.