fbpx

Kerekes Péter Cenzor című filmje nyerte el az Anonimul filmfesztivál nagydíját

Film 2022. 08. 14.

A kassai Kerekes Péter Cenzorka (Cenzor) című börtönfilmje nyert a romániai 19. Anonimul Nemzetközi Független Filmfesztiválon, így a felvidéki filmrendező és alkotócsapata kapta meg az Anonimul-trófeát, valamint az OTP Bank által a nagydíjra felajánlott 3 ezer eurót.

Costa-Gavras kapta a 75. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját

Film 2022. 08. 12.

A görög származású francia filmrendező, producer, forgatókönyvíró a politikai thriller megteremtőjének számít.

Jubileumi programsorozattal vár a 100 éves Corvin mozi

Film 2022. 08. 11.

1922. november 21-én nyitották meg a Corvin mozgóképszínházat. Ennek alkalmából szeptembertől november végéig jubileumi programsorozattal várják a nézőket.

Megkezdődött a Hunyadi című televíziós sorozat forgatása

Film 2022. 08. 10.

Számos magyar és más közép-európai országból származó színész, producer közreműködésével megkezdődött a Hunyadi című, tízórás történelmi sorozat forgatása. A rendező az Oscar-jelölt és Emmy-díjas Robert Dornhelm, valamint Nagypál Orsi és Szász Attila.

Napfény, hőség, mozizás – Nyári filmeket ajánlunk

Film 2022. 08. 09.

Többféle műfajból válogattunk jobbnál jobb filmeket, hogy mindenki találjon kedvére valót az esti kikapcsolódáshoz.

Sorella története – Magyar kisfilm Velencében

Film 2022. 08. 09.

A 79. Velencei Nemzetközi Flmfesztivál Immersive elnevezésű szekciójának versenyprogramjában kerül sor az ausztrál–svéd–magyar koprodukcióban készült, Sorella története című kisfilm világpremierjére, melynek rendezője Hegedüs Péter.

Októbertől látható a mozikban az egész estés Toldi

Film 2022. 08. 08.

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egész estés animációs film.

Dustin Hoffman, a „kis nagy ember” 85 éves

Film 2022. 08. 08.

A színészek között egyedüliként három olyan filmben is főszerepet játszott, amely elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat (Éjféli cowboy, Kramer kontra Kramer, Esőember).

„Vagy eszméletlen meleged van, vagy fázol, vagy bedobnak a tóba” – Nagy Katica színművész a filmek és a szinkronok világáról

Film 2022. 08. 07.

Koltai Lajos legújabb mozijában Nagy Katica játssza a női főszerepet. A 27 éves színésznő régóta áll reflektorfényben, ám a Semmelweis-filmhez hasonló munkában még nem volt része. A hangja is ismerősen cseng a filmkedvelőknek, és bár leggyakrabban törékeny nőket alakít, alapvetően belevaló, kemény csaj. „Ösztönösen tudatos.”