fbpx

Filmre vele! – Kortárs magyar regényeket ajánlanak megfilmesítésre

Film 2021. 06. 14.

A Filmre vele! programban filmes szakemberek elismert írók, Benedek Szabolcs, Háy János, Láng Zsolt, Péterfy Gergely, Toroczkay András és Vámos Miklós művét mutatják be és ajánlják megfilmesítésre a veszprémi Magyar Mozgóképfesztiválon június 25-én.

Négy díjat nyert Bergendy Péter új filmje Spanyolországban

Film 2021. 06. 13.

A Spanyolországban június 4. és 12. között megrendezett, fantasy- és horrorfilmeket felvonultató Sombra fesztiválon a Post Mortem a legjobb film, Zánkay Piros a legjobb forgatókönyv, Nagy András a legjobb operatőr, míg Klem Viktor főszereplő a legjobb színész díját nyerte el.

Öt díjat hozott haza az Apró mesék az SEE filmfesztiválról

Film 2021. 06. 12.

A párizsi, berlini és washingtoni közönségnek párhuzamosan tartott South East European (SEE) filmfesztiválon hatalmas sikernek örvendett Szász Attila rendezése.

50 éves a Kecskemétfilm, startol a 15. KAFF

Film 2021. 06. 10.

50 éves a Kecskemétfilm, melyet az indulás óta az immár 80 éves Mikulás Ferenc vezet.

Idén ötnaposra bővül a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Film 2021. 06. 08.

Versenyen kívüli magyar és külföldi alkotások bemutatásával idén ötnaposra bővül az operatőri munkát a középpontba helyező Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál, melyet szeptemberben rendeznek meg Szegeden.

Ők az Inkubátor pitchfórum nyertesei

Film 2021. 06. 07.

A zsűri döntése alapján Podhradská Lea Apám lánya, Szeleczki Rozália Cicavízió, Hevér Dániel Valami madarak, Breier Ádám Lefkovicsék gyászolnak című filmtervei nyertek, és Sós Bálint Dániel a Minden rendbennel lett közönségdíjas. A Nemzeti Filmintézet (NFI) fiatal alkotókat támogató Inkubátor Program pitchfórumát lelkes érdeklődés övezte, több mint kétszáz fős szakmai közönség előtt mutatkoztak be a legígéretesebb elsőfilmesek.

Horvát Lili alkotása nyerte a filmfesztiválok New Vision díját

Film 2021. 06. 07.

Horvát Lili nyerte Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjéért a Moving Images – Open Borders fesztiválhálózat újonnan alapított New Vision díját. A fesztiválon a legjobb dokumentumfilm az Anyáim története lett.

Magyar Mozgóképfesztivál – Bereményi Géza, Mécs Károly, Moór Marianna és Tordai Teri kap életműdíjat

Film 2021. 06. 07.

Bereményi Géza író-rendező, valamint Mécs Károly, Moór Marianna és Tordai Teri színművészek kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjjal. Az ünnepélyes díjátadót a Magyar Mozgóképfesztiválon, június 25-én Balatonfüreden tartják meg.

Szeptemberben kerül a mozikba a Szent Ignác útja

Film 2021. 06. 07.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült alkotást premier előtt júniusban a Magyar Mozgóképfesztiválon, majd a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előestéjén, szeptember 4-én mutatják be a hazai mozik. A forgatásról készült videó megtekinthető a Nemzeti Filmintézet YouTube-csatornáján.