fbpx

Május végétől a mozikban az Éden

Film 2021. 05. 11.

Nagy várakozás után május 27-én végre mozikba kerül a Cannes-i díjas Pál Adrienn és a Friss levegő című filmek rendezője, Kocsis Ágnes legújabb nagyjátékfilmje, az Éden.

Habfürdő – Zenés trükkfilm szívdobbanásra

Film 2021. 05. 11.

Online mutatja be a Nemzeti Filmintézet (NFI) Kovásznai György frissen felújított Habfürdő című animációs filmjét május 15-én és május 16-án az NFI Filmarchívum Igazgatóság videomegosztó csatornáján.

Hadik András legmerészebb huszárakciójáról készül mozifilm

Film 2021. 05. 07.

A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 1,6 milliárd forint gyártási támogatást szavazott meg a Hadik címmel készülő, 1757-ben játszódó nagyszabású mozifilmnek, mely felidézi a magyar huszárvirtust és Hadik András páratlanul merész katonai bravúrját, melynek során maroknyi csapatával megsarcolta Berlint.

Országszerte nyitnak a KULTIK mozik

Film 2021. 05. 06.

Hat hónap kényszerű zárvatartás után május 6-án országszerte újra kinyitják kapuikat a KULTIK Mozik. Jó hír, hogy rengeteg új vagy moziban be nem mutatott film érkezik a vásznakra.

Május végén kerül a magyar mozikba Kocsis Ágnes Éden című filmje

Film 2021. 05. 05.

Május 27-én kerül a mozikba Kocsis Ágnes Éden című, magyar–román–belga koprodukcióban készült játékfilmje, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért teljes elszigeteltségben él.

Forog az Erőss Zsolt özvegyéről szóló mozifilm

Film 2021. 05. 05.

Erőss Zsolt hegymászó özvegyéről készül film. Csoma Sándor Sterczer Hildáról szóló, Magasságok és mélységek munkacímű mozijának munkálatai április végén kezdődtek.

Bedőltünk a stopptrükknek – animációs filmeket ajánlunk

Film 2021. 05. 03.

Számos olyan animációs alkotás van, amely nem csupán a család kisebbjeinek, hanem bárkinek teljes értékű szórakozást és maradandó filmélményt jelenthet. A Disney és a Pixar világán túl is vannak szuper mesék, nem is akármilyenek: ezúttal a Laika stúdió filmjeit ajánljuk olvasóinknak. Ezek a stop motion mesék szerintünk kifejezetten az idősebbeknek nyújthatnak szórakozást.

Hamarosan láthatjuk a Hét kis véletlent

Film 2021. 05. 03.

Május 20-án kerül a magyar mozikba Gothár Péter új alkotása, a Hét kis véletlen.

A legjobb színész díjat kapta Molnár Levente Sao Paulóban

Film 2021. 05. 03.

A színészt a Hasadék című filmalkotás főszerepében nyújtott alakításáért jutalmazták az elismeréssel az április végén 11. alkalommal megrendezett brazíliai Cinefantasy nemzetközi filmfesztiválon.