fbpx

A Toronto Nemzetközi Filmfesztivál is meghívta Enyedi Ildikó új filmjét

Film 2021. 07. 28.

Az amerikai kontinens egyik legnagyobb fesztiváljára, a szeptember 9-18. között megvalósuló 46. Toronto Nemzetközi Filmfesztiválra kapott meghívást az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története. A rendező legújabb alkotása szeptember 23-ától lesz látható a hazai mozikban Gijs Naber és Léa Seydoux főszereplésével.

Csúcstechnológiájú filmpark épül Mogyoródon

Film 2021. 07. 27.

Astra Filmland néven 50 hektáros területen csúcstechnológiájú filmpark épül Mogyoródon egy több ütemben megvalósuló, mintegy 40 milliárd forintos beruházás részeként.

Hadik huszármozi: így készül fel Trill Zsolt és Szikora János a szerepre

Film 2021. 07. 24.

Szeptembertől forog az 1,6 milliárd forint támogatásból készülő Hadik huszármozi. Az előkészületek már javában folynak, a szereplőknek ugyanis elődeikhez méltó módon kell megtanulniuk lovagolni.

A Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje Fabricius Gábor első nagyjátékfilmjének

Film 2021. 07. 23.

Az 1980-as évek nyers orwelli világában játszódó Eltörölni Frankot világpremierje a Venice International Film Critics' Week rangos válogatásában lesz, ahol a Lion of the Future díjért is versenyez. A velencei fesztivál a világ elsőként alapított nemzetközi filmes mustrája, különleges megtiszteltetés a válogatásában szerepelni.

Szarajevóban premierezik A legjobb dolgokon bőgni kell

Film 2021. 07. 23.

A 27. Szarajevói Filmfesztivál szervezői bejelentették az augusztus 13-án kezdődő filmünnep versenyprogramját. Grosan Cristina filmje meghívást kapott a rangos versenybe a Szarajevó Szíve díjért.

Oscar-jelölt és Arany Pálma-díjas rövidfilmek az idei CineFesten

Film 2021. 07. 20.

Az idei 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes versenyprogramja talán minden eddiginél erősebbre sikerült. A benevezett filmek közül az előzsűri 23 ország 38 alkotását válogatta be a versenyprogramba.

Magyar helyszíneken forgatják az Alice Csodaországban filmet

Film 2021. 07. 20.

Magyarország látványosságai keltik életre Lewis Carroll csodaországát a Get lost című amerikai–magyar koprodukcióban készülő nagyszabású mozifilmben.

Elhunyt Ráday Mihály operatőr, rendező, városvédő

Film 2021. 07. 18.

Elhunyt Ráday Mihály Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas rendező, operatőr. A közismert városvédő, Budapest díszpolgára 79 éves korában súlyos betegségben pénteken halt meg.

Ők vitték el az Arany Pálmát – fotókkal

Film 2021. 07. 17.

A Titán című francia pszichológiai thrillernek, Julia Ducournau rendezésének ítélte az Arany Pálmát a 74. cannes-i fesztivál zsűrije, jelentette be Spike Lee zsűrielnök a díjkiosztó legelején.