fbpx

Rangos díjakat hoztak el Cannes-ból a magyar cirkuszi filmesek

Film 2022. 05. 21.

A Fővárosi Nagycirkusz munkatársai az elmúlt napokat az ünnepi, 75. alkalommal megrendezett Cannes-i Filmfesztiválon töltötték, melyen rangos elismeréseket vehettek át.

Vecsei H. Miklós főszereplésével készül a Semmelweis-film

Film 2022. 05. 20.

Koltai Lajos az anyák megmentőjéről, a világhírű Semmelweis Ignácról rendez mozifilmet, és minden idők egyik legsikeresebb magyar labdarúgójáról, Románia egyik legnagyobb sportcsillagáról, Bölöni Lászlóról forgat dokumentumfilmet Szabó Attila a Filmintézet támogatásával.

Mindenáron mesélni – Interjú Szelestey Bianka rendezővel

Film 2022. 05. 18.

Első ELTE-s alkotásként jutott be Szelestey Bianka Hajszálrepedés című rövidfilmje a 75. cannes-i fesztivál filmes egyetemek legjobbjait felvonultató, La Cinef elnevezésű programjába. Na és hogyan jutott a fiatal rendező a vonaton való meséléstől idáig? Többek között erről is beszélt nekünk.

Gödöllői és chicagói filmesek nyerték a Forgass a Földért! filmkészítő versenyt

Film 2022. 05. 17.

Egy gödöllői stáb és egy chicagói filmes nyerte a hétvégén rendezett, Forgass a Földért! elnevezésű nemzetközi filmkészítő versenyt, amelynek kedden hirdették ki az eredményét Szekszárdon.

Május végén rendezik a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált Szegeden

Film 2022. 05. 17.

Május 24-én kezdődik az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító idei szegedi nemzetközi filmfesztivál, amely fődíját idén Grunwalsky Ferenc kapja.

Kedden kezdődik a 75. cannes-i fesztivál

Film 2022. 05. 16.

Több mint 35 ezer szakmai résztvevő és mozirajongó részvételével kedden megkezdődik a 75. cannes-i fesztivál, amelynek hivatalos programjában 21 film versenyezhet az Arany Pálmáért.

Úton – Hét nap a magyar Caminón

Film 2022. 05. 16.

Mától online elérhetővé válik az Úton – Hét nap a magyar Caminón című ismeretterjesztő útifilm. A 42 perces filmben három ember zarándoklatát követhetjük végig Magyarország festői, Balaton-felvidéki tájain a 170 km hosszú Tihany–Lébény közötti, Magas-Bakonyon átvezető Szent Jakab-zarándokúton.

„Judit rock and roll arc” – Szőke Abigél színészi és emberi útkeresésről

Film 2022. 05. 15.

Szőke Abigél a való életben is rock and roll arc. Olyan, mint egy klassz csaj a szomszédból, akivel esténként a gangon szívesen beszélgetsz. Lenyűgözően természetes. 19 évesen robbant be a filmvilágba, és A martfűi rém vagy az Akik maradtak áldozataként éppúgy beragyogta a vásznat, mint most az új magyar kedvenc sorozat, A besúgó lázadó tinijeként a képernyőt. Jelenleg Németországban tanul.

Az emberi tényező – Hosszú Katinka titkos közügyei

Film 2022. 05. 11.

Május 9-én bemutatták a Hosszú Katinkáról készült filmet, amely roppant alapos munkával, a színfalak és a látszatok mögé tekintve, a szív titkait faggatva arról győz meg, hogy „minden másképp van”. Határozottan vezet, csalogat a parttól egyre messzebb, egy mindannyiunkra tartozó magánügy mélyrétegeibe.