fbpx

Túlzott igazságérzet, avagy hogyan törölték el Frankot?

Film 2021. 09. 20.

Túlzott igazságérzet címmel háromrészes dokumentumfilm-sorozat és ötrészes podcastsorozat készült Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című filmjének történelmi hátteréről.

Pálfi György Mindörökké című új filmjének világpremierje Tallinnban lesz

Film 2021. 09. 20.

Pálfi György Mindörökké című filmjének világpremierjét a november 12-én kezdődő Tallinni Fekete Éjszakák Nemzetközi Filmfesztiválon tartják.

„A feleségem gyanús” – Enyedi Ildikó új filmjéről

Film 2021. 09. 20.

Talán egymásnak voltak teremtve, és küzdenek is a közös boldogságukért, de kudarcot vallanak. Két világ találkozik, és nem sikerül szót érteniük. Mégsem távozunk a moziból keserű szájízzel.

Ezeket a filmeket díjazták a 17. CineFesten

Film 2021. 09. 19.

Hamagucsi Rjuszuke japán rendező A szerencse és a képzelet kereke című filmje kapta a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Pressburger Imre-díjat. A fesztivál nagydíját, a Zukor Adolf-díjat Christos Nikou görög rendező Almák című alkotásának ítélte a zsűri.

Mészáros Márta 90

Film 2021. 09. 19.

Ma kilencvenéves Mészáros Márta Kossuth- és Arany Medve-díjas filmrendező, a Magyar Mozgókép Mestere.

„A Toldi abszolút profi, aprólékos munka volt” – Interjú Széles Tamás színművésszel

Film 2021. 09. 18.

Valószínűleg nincs olyan néző, aki ne találkozott volna már Széles Tamás nevével. Színpadi szerepei mellett szinkronizál is: filmek, sorozatok és tévécsatornák hangjaként ismerjük. Ezúttal Jankovics Marcell utolsó munkája, a Toldi apropóján beszélgettünk vele, aminek nemcsak a narrátora, hanem a főszereplőnek és az összes többi karakternek is ő kölcsönzi a hangját.

Jelen a világban és felette állva – Elindult a Jancsó 100 retrospektív sorozat

Film 2021. 09. 17.

Szeptember 27-én lesz száz éve, hogy megszületett Jancsó Miklós, az egyetemes filmtörténet kiemelkedő alkotója. Ebből az alkalomból szeptembertől májusig havonta egy filmet vetítenek a Kino Caféban vagy a Művész moziban, és egy-egy meghívott vendéggel elevenítik fel Jancsó alakját. A programról és a halhatatlan rendezőről Kovács Gellért kritikus-újságírót, a program kiötlőjét és szervezőjét kérdeztük.

A biztos váratlan hasadékában – Interjú Krasznahorkai Balázzsal

Film 2021. 09. 16.

Szeptember elején tűzték műsorra a hazai mozik Krasznahorkai Balázs első nagyjátékfilmjét, a Hasadékot, mely a mozgóképfesztivál legjobb filmje lett idén. Interjúnk a rendezővel.

Női sorsok és maffiatörténetek állnak a 14. Koreai Filmfesztivál fókuszában

Film 2021. 09. 16.

Női sorsok és maffiatörténetek állnak a 14. Koreai Filmfesztivál fókuszában. Szeptember 23–29. között három szekcióban összesen 18 dél-koreai alkotást láthatunk a budapesti Corvin Moziban.