fbpx

Máté és én – Mészáros Máté táncművész rendhagyó táncprojektje

Színpad 2023. 03. 30.

Hogyan áll össze a koreográfia? Mi történik a színpadon? Miként lehet a passzív befogadóból alkotótárs? Mészáros Máté most önmagán kívül keresi a válaszokat – nem szakértői, hanem nézői segítséggel.

Online trend, offline ellentrend

Színpad 2023. 03. 29.

A digitális világ és a művészetfogyasztó generációk összekapcsolódását vizsgálta az Art is Business március 21-i Connections eseménye.

Historikus szövet modernnel keverve – Juronics Tamás Lear király történetét viszi a táncszínpadra

Színpad 2023. 03. 28.

„Nem a prózai szövetet szeretném a tánc nyelvére fordítani, hanem a lelki utakon végigkísérni a nézőket.”

Ezt is elviszem magammal – A Dioráma csoport Dioráma magyarokkal című előadásáról

Színpad 2023. 03. 27.

Zavarba ejtő a Dioráma csoport első, Dioráma magyarokkal című előadása, amelyet 2022 novemberében mutattak be a Trafóban a Staféta-program támogatásával, a SÍN Művészeti Központ produkciójaként.

Színházi világnap – Idén is hárman kapnak Hevesi Sándor-díjat

hírek 2023. 03. 27.

Büki Dóra, Juronics Tamás és Veress Anna kapja idén a magyar színház nemzetközi elismertetéséért és megismertetéséért odaítélt Hevesi Sándor-díjat, amelyet a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) Magyar Központja minden évben a színházi világnap alkalmából oszt ki.

Monte Cristo grófja a Budapesti Operettszínházban

Színpad 2023. 03. 27.

„A magyar operett évében magyar musicalt mutatunk be” – nyitotta meg a centenáriumi évad újabb olvasópróbáját Kiss -B. Atilla főigazgató.

„Mi a művészet fényét használjuk a tudatlanság és a szélsőségesség sötétsége ellen” – Samiha Ayoub üzenete a színházi világnapon

Színpad 2023. 03. 26.

„Rajtunk kívül senki más nem képes így terjeszteni az életet. Úgyhogy terjesszük együtt a világ és az emberiség érdekében” – szólítja fel a színházművészeket Samiha Ayoub egyiptomi színésznő a színházi világnapra megfogalmazott üzenetében, amelyet a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) felkérésére írt.

„A színész a lelkét viszi vásárra, hogy meg tudja fogni a lelkedet” – Beszélgetés Balázs Attila színész-igazgatóval

Színpad 2023. 03. 26.

Aki látta már színpadon, újra látni akarja. Alakításai energikusak, felkavaróak; nem idegen tőle sem a szelíd, sem az ördögi karakter.

Marilyn Monroe története a táncszínpadon

Program 2023. 03. 25.

A Miskolci Balett legújabb bemutatójának első részében a táncművészek a boldogságot és önazonosságot keresik, a másodikban pedig Marilyn Monroe történetét mesélik el a tánc nyelvén. Jobb későn, mint soha és a Vörös napló március 25-től látható.