fbpx

Marosvásárhelyi és tallinni előadással vesz részt a színházi olimpián a Budaörsi Latinovits Színház

Színpad 2023. 02. 01.

A Budaörsi Latinovits Színház is részt vesz a tavasszal megrendezésre kerülő 10. Nemzetközi Színházi Olimpián: az eseménysorozat részeként egy marosvásárhelyi és egy tallinni előadás érkezik a teátrumba.

Rokonok a kolozsvári színházban

Színpad 2023. 02. 01.

Móricz Zsigmond Rokonok című regénye alapján készült előadást mutatja be a Kolozsvári Állami Magyar Színház Bocsárdi László rendezésében.

Farsangot rendez Keszég László a Thália Színházban

hírek 2023. 01. 31.

„Erőszakos és durva, csak kétszer játsszuk” – ezzel indult útjára Ion Luca Caragiale a több mint száz éve hasító intrikus komédiája, a főszerepben egy pénzszűkében levő, de telhetetlen nőcsábásszal.

A „dinoszauruszbáró” kalandos életéről szóló előadást mutatnak be Nagyváradon

Színpad 2023. 01. 31.

Magyarosaurus Dacus címmel a dinoszauruszbárónak is nevezett Nopcsa Ferenc paleontológus, geológus kalandos életéről szóló előadást mutat be pénteken a nagyváradi Szigligeti Színház.

Létünk üteme – A József Attila Színház Régimódi történet című előadásáról

Színpad 2023. 01. 30.

A Régimódi történet a formátumos nők története. Jelentős női szerepek sorát vonultatja fel, amihez a férfiak csak szekundálhatnak. És mi másról is szólhatna nekünk ma, mint az ismétlődő transzgenerációs mintákról.

„Mindenhol ott voltam, ahol nem szabadott”– Ifj. Richter József artista családról és katarzisról

Színpad 2023. 01. 29.

Hamarosan újranyitja kapuit a jövőre harmincéves Magyar Nemzeti Cirkusz. Ifj. Richter József Hortobágyi Károly-díjas artistaművész 2022-ben megvalósította gyerekkori álmát, idén pedig a hagyományokhoz híven négy hónap szünet után új műsorral lepi meg a nézőket. A fiatal cirkuszigazgató az aktív téli időszaknak köszönhetően világszenzációkat ígér tavaszra.

Antal Csaba díszlettervező életmű-kiállítása a Műcsarnokban

hírek 2023. 01. 29.

Eternal Yorick – Life Book Csaba Antal címmel február 3-án nyílik a tárlat a Műcsarnokban, amely a Jászai Mari- és Hevesi Sándor-díjjal elismert, a legfontosabb hazai és európai színházakban is dolgozó díszlettervező életművét mutatja be.

Véget ért a VIII. Pajtaszínházi Szemle

hírek 2023. 01. 29.

A VIIII. Pajtaszínházi Szemlét a Nemzeti Színházban rendezték január 21-én és 28-án. Az eseménysorozaton 19 vármegye 19 településének színjátszócsoportja mutathatta be az elmúlt hónapok során megvalósított előadását.

Három előadással érkezik Budapestre a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház

hírek 2023. 01. 28.

Két Urbán András- és egy Hegymegi Máté rendezést láthatnak a Bethlen Téri Színházban a budapesti nézők február 17. és február 19. között.