fbpx

„A báb olyan, mint egy kötéltáncos” − Interjú Palocsay Kisó Katával

Színpad 2021. 06. 22.

Évtizedek óta azon dolgozik, hogy rendezőként, bábkészítőként, egyetemi oktatóként vagy bábszínészként szövetséget teremtsen a nézőkkel, és ezáltal megtörténhessen a csoda: életre keljenek a tárgyak. Olyan univerzumokat hoz létre, amelyek hasonlítanak megszokott emberi világunkra, csak varázslatosabbak. „Nagy kék buborékok”, amelyekben bármikor bármi életre kelhet.

Kilenc bemutatót tervez az új évadban az Örkény Színház

Színpad 2021. 06. 21.

Kilenc bemutatót tervez a 2021/2022-es évadban a fővárosi Örkény István Színház, ahol a jövő szezonban Bodó Viktor, Kovács D. Dániel, Tarnóczi Jakab, Ördög Tamás, Schwechtje Mihály és Kelemen Kristóf rendezését is láthatja a közönség.

25 órás színházi maratonon mutatják be Romániában Boccaccio Dekameronját

Programajánló 2021. 06. 21.

Huszonöt órás színházi maraton keretében mutatják be Romániában a Krajovai Marin Sorescu Nemzeti Színházban Boccaccio Dekameron című művét. A Hektomeron elnevezésű projekt létrejöttében száz különböző ország száz rendezője vett részt.

Hét bemutatót tart az új évadban a Radnóti Színház

Színpad 2021. 06. 21.

Az idei évre tervezett hat bemutatóból a járvány miatt csak kettőt tudtak megtartani.

Az emberek lelkének felszabadítása – Pócza Zoltán a nyári színházakról

Színpad 2021. 06. 21.

Június elején megnyitottak a szabadtéri színházak, és bár úgy tűnik, a válság kevésbé cibálta meg őket, mint a kőszínházakat, azért akadnak nehézségeik. Pócza Zoltánt, a Szabadtéri Színházak Szövetségének elnökét és a kőszegi Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatóját az idei nyitásról, a nyári programokról kérdeztük.

Csak a ma este számít

Színpad 2021. 06. 20.

A hétből négy évtizeddel Mihályi Gábor a csúcstartó a Magyar Állami Népi Együttesnél. A hetvenedik évfordulóját ünneplő társulatnál senki nem töltött ennyi időt, a vezető művész ráadásul a „folklórrendőrséggel” szemben is sikert aratott. Különleges programokkal készülnek az ünnepre, és körbejárják a Kárpát-medencét.

Nyári táborokat szervez a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

kultpol 2021. 06. 20.

Két turnusban szervez nyári tábort a jövő héttől a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A teátrum várhatóan 2023 elején a Modern városok program részeként megújuló Ursziny–Beliczey-kúriában kap új játékteret.

Kilenc premierrel készül és két új taggal bővül a Katona

Színpad 2021. 06. 19.

Kilenc bemutatóval készül a 2021/2022-es évadra a fővárosi Katona József Színház, amelynek társulata két új taggal bővül ősztől. Az idei szezon utolsó új online előadásaként a Mennyekbe vágtató prolibuszt mutatják be június 22-én.

Producerek – A világhírű musicalt mutatja be a Miskolci Nemzeti Színház

Színpad 2021. 06. 18.

A Broadway világát szarkasztikus humorral és öniróniával ábrázoló darab a bemutatásának évében minden idők legtöbb Tony-díját kapta: tizenkettőt a lehetséges tizenötből, és azóta is fergeteges sikerrel játsszák a világ zenés színpadain. Most a Miskolci Nemzeti Színházban látható a díjnyertes sikerelőadás Béres Attila rendezésében.