fbpx

A Baltazár Színház művészei is felléptek a Madách Színházban

Színpad 2021. 12. 03.

A Madách Színház színészei a Mamma Mia! színdarab egyik dalát a Baltazár Színház ép és sérült művészeivel együtt adták elő a fogyatékossággal élő emberek világnapja alkalmából a budapesti Madách Színházban.

Visszatér a Gina a Radnóti Teslába

Színpad 2021. 12. 02.

A pandémia előtt mindössze hat alkalommal volt látható, de most újra színpadon a Gina című darab, mely december 8-tól látható a Radnóti Tesla Laborban.

„A nagy témákat a legnehezebb eljátszani”− Interjú Heim Boglárka táncművésszel

Színpad 2021. 11. 30.

Óriási sikert aratott otthonában a Szegedi Kortárs Balett péntek esti bemutatója. Heim Boglárka kiemelt szerepeket kapott a Concerto című háromrészes esten, amely a Bartók-mű mellett a Vadakat és A szentet foglalja magában. A rossz gyerekből sokoldalú művésszé vált, természetes lángvörös hajú hölgy megjelenése és tehetsége egyaránt rabul ejti a koreográfusokat, a filmeseket és a divattervezőket.

A nő belső világára koncentrál az Ébredések táncfantázia

Színpad 2021. 11. 29.

December 2-án 19:30-kor a Premier Kultcaféban egy kortárs művészeti esten Pétery Melinda táncművész, Bojta Zsuzsanna énekművész és Ferencz Gabriella színművész saját műfaját képviselve, kreatívan együttműködve hozza létre az Ébredések című összművészeti produkciót. Az előadás a műfaját tekintve elektroakusztikus táncfantázia, mely Polcz Alaine Álomnaplója alapján Riederauer Richárd és Bojta Zsuzsanna Awakenings Project című albumának zenei anyagát dolgozza fel.

A Hamlet bemutatójára készül a Kolozsvári Állami Magyar Színház 

Színpad 2021. 11. 29.

William Shakespeare Hamlet című drámájának bemutatására készül a Kolozsvári Állami Magyar Színház. Tompa Gábor rendező szerint az előadás lényege az igazság keresése.

Sally Potter: Party – feketekomédia a Pesti Színházban

Programajánló 2021. 11. 28.

Sally Potter Party című, szélsőséges helyzetekkel teli feketekomédiáját mutatják be a Pesti Színházban december 4-én, szombaton Paczolay Béla rendezésében.

Amit megöröklünk, és amit kezdünk vele

Színpad 2021. 11. 24.

A Láthatáron Csoport Hagyaték című darabja új kontextusba helyezheti az általunk ismert szülő-gyerek viszonyt.

Kolonits Klára bravúrszerepkörben lép színpadra a Hoffmann meséiben

Színpad 2021. 11. 23.

Több mint negyedszázad után tér vissza a Magyar Állami Operaház repertoárjára Offenbach várva várt főműve, a Hoffmann meséi. A darabot kettős szereposztásban mutatja be az Erkel Színház, melyek közül a december 4-i premieren Kolonits Klára, László Boldizsár és Kálmán Péter énekli a főszerepeket Székely Kriszta rendezésében. Az Opera együtteseit Kesselyák Gergely vezényli.

Klamm háborúja – A közoktatás pokla

Színpad 2021. 11. 22.

Kai Hensel kortárs német drámaíró darabja, a Klamm háborúja alapján készített tantermi színházi előadást Novák János. A darab fordítója és dramaturgja Kovács Kristóf, a rendező munkatársa Hajsz Andrea, az előadó, azaz maga Klamm tanár úr pedig Scherer Péter.