Hamlet a vitrinben

Színpad 2020. 08. 06.

A debreceni Csokonai Színház sétáló- és vitrinszínházi formában viszi színre Shakespeare darabját.

Hangokból alkotott saját világ – Novecento a Veszprémi Petőfi Színházban

Programajánló 2020. 08. 06.

A Veszprémi Petőfi Színházban, a Latinovits–Bujtor Játékszínben mutatják be augusztus 9-én Alessandro Baricco Novecento című monodrámáját Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, érdemes művész előadásában.

Elhalasztják a szeptemberre tervezett POSZT-ot

Színpad 2020. 08. 05.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó tulajdonosai és ügyvezetése – hosszas és körültekintő mérlegelést követően – úgy döntöttek, hogy a júniusról szeptemberre tervezett 20. fesztivál megtartását későbbi időpontra halasztják. Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, megpróbálják még az évadban valamilyen módon megtartani az eseményt.

Az új évadnak csak egy részét hirdeti meg a Pécsi Nemzeti Színház

Színpad 2020. 08. 05.

Csak egy részét hirdeti meg a következő évadnak a Pécsi Nemzeti Színház a járványhelyzet miatt, a teátrum az új előadások sorát a László király visszatér! című ősbemutatóval nyitja augusztus 20-án.

„Van egy mítosz az életemben”

Film 2020. 08. 03.

A Drakulics elvtárssal robbant be igazán Walters Lili a köztudatba. A vámpírrá vált lány nevettető történetéig hosszú út vezetett országokon és a színházi lét különféle állomásain át. Interjú.

Az ember tragédiájával nyitja új évadát a Vörösmarty Színház

Színpad 2020. 08. 03.

Az ember tragédiája folytatásával nyitja új évadát szeptemberben a Vörösmarty Színház – mondta el a székesfehérvári teátrum igazgatója a hétfői ünnepélyes évadnyitón.

Ma lenne 90 éves Lévai Sándor, Süsü figurájának tervezője

Színpad 2020. 08. 03.

Leghíresebb bábja alighanem Süsü, de a Futrinka utca lakóit, Rémusz bácsi meséinek figuráit és Dörmögőéket is ő tervezte. Az évforduló alkalmából 9 bábmesét gyűjtöttünk össze, melyek Lévai Sándor nevéhez fűződnek.

Megtartják a Kortárs Nemzetközi Táncfesztivált Veszprémben szeptemberben

Színpad 2020. 08. 03.

Az ötnapos rendezvényen, szeptember 6. és 10. között a hazai társulatok produkciói mellett külföldi előadókkal is találkozhatunk.

Pénteken indul a Szentendrei Teátrum programsorozata

Programajánló 2020. 08. 02.

A kulturális kínálatban ősbemutatók, koncertek és felolvasószínházi premierek is szerepelnek.