fbpx

„Ez a sztori arról szól, hogyan lehet sztárrá válni” – Czakó Julianna a Chicago főszerepéről

Színpad 2022. 08. 11.

„Egy név majd szájról szájra jár, és ez a név: Roxie!” – csendül fel hamarosan az ismert szám a szegedi Dóm téren Czakó Julianna előadásában. A színésznő több tucat szereppel a háta mögött készül meghódítani a szabadtéri színpad nézőit. Bár a kaposvári színművészeti prózai osztályában végzett, Eliza Doolittle és Sally Bowles karaktere után most ismét zenés darabban láthatjuk.

Véget ért a THEALTER Szegeden

hírek 2022. 08. 11.

Ezúttal 9 nap alatt 7 helyszínen 31 produkciót láthatott a Szeged és Budapest mellett Magyarország 15 megyéjének 61 kisebb-nagyobb településéről és a 4 országból érkező közönség. Bemutatták a THEALTER(30+1) konferencia előadásaiból készült, a fesztivál történetéről keresztmetszetet adó kötetet is.

Öt bemutatót tervez az idén a nagyváradi Szigligeti Színház

Színpad 2022. 08. 11.

Öt bemutatót, tantermi előadásokat tervez a nagyváradi Szigligeti Társulat, amelynek a 2022–2023-as évadtervében három vendégelőadás is szerepel.

Erdélyben és Csehországban is vendégszerepel a Duna Művészegyüttes

hírek 2022. 08. 11.

Kalotaszeg gazdag folklórkincsét mutatja meg a Duna Művészegyüttes határon innen és túl az elkövetkezendő két hétben Szerelmünk, Kalotaszeg című előadásával. A Kolozsvári Magyar Napok ünnepélyes nyitógáláján, vidéki településeken, de Csehországban is bemutatkozik az együttes.

Elindult a jelentkezés a TIM Stúdióhoz

kultpol 2022. 08. 09.

A szakmai szintlépés előtt álló TIM Stúdió közzétette évadtervét és megnyitotta jelentkezési időszakát a 2022/23-as évadra.

A legendán túl – Az AlkalMáté Trupp/Élveboncolás közönséggel interjúkötetről

Színpad 2022. 08. 08.

A Park Könyvkiadó az Ünnepi Könyvhétre jelentette meg Gyárfás Dorka és Somos Ákos interjúkötetét az AlkalMáté Truppról, amely ha nem is zárja le, de lekerekíti, ugyanakkor a magánéletin és a színházin túl egyfajta társadalmi kontextusba is helyezi a legendás Horvai–Máté-osztály 14 éven át tartó előadás-sorozatát.

Mi lenne, ha… Ötvös András színművésszel

Színpad 2022. 08. 06.

„Nem azért olvasok, hogy művelt vagy kifinomult legyek, hanem azért, mert segít élni” – vallja Ötvös András, aki az Orlai Produkciótól nemrégiben a Vígszínházhoz szerződött. A Kaszás Attila-díjra jelölt színművésszel zabpelyhes dobozba rejtett csokiról és a Kántor Péter-versek könnyed játékosságáról is beszélgettünk.

Vigyázat, nem gyerekjáték! – Bábelőadások csak felnőtteknek

Színpad 2022. 08. 04.

A közhiedelemmel ellentétben a báb nem kizárólag a gyerekek műfaja. Sőt! Segítségképp a Kecskeméten megrendezett A Magyarországi Bábszínházak Találkozójának programjából ajánlunk felnőtteknek készült produkciókat.

Mácsai Pál: „Minden klasszikus modern” – podcast

podcast 2022. 08. 03.

Szívesen lenne megfontolások nélküli, boldog ember. Igaz, csak másfél órára. Miért nem bízná másra a saját életéről szóló könyv megírását? Vajon mit tanácsolna a huszonéves önmagának, és mivel foglalkozna szívesen idős korában? A Kultúra.hu Mi lenne, ha… podcastjának hatodik vendége Mácsai Pál színész, rendező, az Örkény István Színház alapító igazgatója.