fbpx

Szabó Kimmel Tamás: „Megláttam, és belém hasított: ő az”

Színpad 2022. 11. 27.

Szabó Kimmel Tamás színművész egy nehéz próbafolyamat során talált rá rég vágyott csontfekete kutyája nevére: Kage. Japán szó, jelentése: árnyék, állandó kísérő, tükörkép.

Pénteki kultúrrandi Kiss V. Balázs bűvész-illuzionistával

Színpad 2022. 11. 25.

Kiss V. Balázs díjnyertes bűvész és illuzionista, aki 29 éves korára máris több mint tíz országban ejtette a közönségét egyik ámulatból a másikba. Bűvészkedett a 2022-es dubaji világkiállításon, visszatérő fellépője a nemzetközi Forma–1-es futamoknak, és a Spektrum Abrakadabra című új sorozatában is találkozhatunk vele.

Játszd újra, Sam! – avagy képzelet és valóság határán

Színpad 2022. 11. 25.

Dér András Játszd újra, Sam!-rendezését egyedi megoldások színesítik. A Salgótarjánban bemutatott darabot a Zenthe Ferenc Színház kamaraszínpadán láthattuk. A premier november 15-én telt házas volt. A filmrészletekkel vegyített vígjátéknak még három előadása lesz a városban.

„Belehalok, de élvezet csinálni” – Peller Károly A Latabárné fia című monodrámáról

Színpad 2022. 11. 24.

A Mágnás Miska Pixije Peller Károly és Latabár Kálmán repertoárjának egyetlen közös pontja, de a színművész reméli, hogy A denevérből Frosch, aztán pedig majd a Szép Helénából Menelaosz növeli a számot. Addig is élete első, a legendás táncos-komikusról szóló prózai monodrámájára készül a Spinoza Színházban, illetve a színházi alkotás nem feltétlenül színpadi kérdései izgatják.

Tasnádi Bence: „A színpadon álcázom az összes nyavalyámat” – podcast

podcast 2022. 11. 23.

Seres Gerda ezen a héten Tasnádi Bencével, a Katona József Színház színművészével beszélgetett.

Győr, az egyik legsokszínűbb színházi város

Színpad 2022. 11. 23.

A Magyar Színházi Társaság Jó kérdés beszélgetéssorozata ebben az évadban országjárásra indult. A novemberi állomás Győr volt, ahol Bakos-Kiss Gábor, a vendéglátó Győri Nemzeti Színház, Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház és Velekei László, a Győri Balett igazgatója számolt be az aktuális eseményekről. Ezúttal is volt egy helyi újságíró vendég, aki évek óta követi az intézményekben folyó munkát.

Kováts Adél kapja a Páger Antal-színészdíjat

hírek 2022. 11. 23.

Kováts Adél kapja a Páger Antal-színészdíjat a makói képviselő-testület szerdai döntése értelmében.

Mit jelent a szabadság? – Dübörög a Petőfi rock Székesfehérváron

Színpad 2022. 11. 23.

Idén ősszel tűzte műsorára a székesfehérvári Vörösmarty Színház a Petőfi rock című előadását, amelyet nagy sikerrel játszanak a Pelikán Fészek színpadán. A Petőfi-verseket kortárs rockzenével házasító darab születéséről és annak az 1970-es évekig nyúló avantgárd gyökereiről kérdeztük a rendezőt, Lőrincz Zsuzsát.

„Nagy vászonra festek” – Duda Éva koreográfus az új Frida Kahlo-táncjátékáról

Színpad 2022. 11. 22.

A Nemzeti Táncszínház online felületét elnézve egyetlen jegyet sem lehet már kapni a Frida, az élet múzsájára, és a Ramazuri is telt házzal megy. Mindkettőt Duda Éva jegyzi, akinek a mexikói festőnő inspiráló, örök témája. A koreográfus ezúttal zenés-színes-táncos „tárlatvezetésre” invitálja a publikumot.