Csak kedv és energia legyen

Színpad 2020. 05. 24.

Otthon töltött napokról, örömteli telefonokról, állatbarátságokról és szorongásról is beszélgettünk Pogány Judittal.

50 éve mutatták be az Adáshibát

Színpad 2020. 05. 23.

Az évfordulóra Szakonyi Károly Függöny fel!… című kötetéből szemezgettünk, melyben szó esik vígszínházi adósságról, a kártyaasztalnál megjelenő Jézus Krisztusról, az emeleti lépcsőn végigizgult premierről, és arról is, hogy mi lett volna az Adáshiba eredeti címe.

Döntés született a Köszönjük, Magyarország! pályázat cirkuszművészeti kategóriáiban

Színpad 2020. 05. 22.

A Köszönjük, Magyarország! programba beküldött cirkuszművészeti pályázatok mintegy 80 százalékát ítélte támogatásra alkalmasnak a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által felkért kuratórium.

„Az online közvetítés nem színház, csak pótcselekvés”

Színpad 2020. 05. 22.

Mi lesz a színházakkal a járvány után? Lázat kell mérni előadások előtt, minden negyedik széket lehet majd eladni? A Magyar Színházi Társaság Jó kérdés sorozatának online kiadásában erről beszélgetett három színházigazgató.

Velekei László lesz a Győri Balett új igazgatója

Színpad 2020. 05. 21.

A jelenlegi művészeti vezető lesz július 1-től a Győri Balett új igazgatója, miután a társulatot 29 éve vezető Kiss János megbízatása lejár és nem pályázott újra a pozícióra. Az új igazgató megbízólevelét szerdán adta át Győr polgármestere.

A Vörösmarty Színház szeptemberben tervezi bemutatni Az ember tragédiája folytatását

Színpad 2020. 05. 20.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház nagy vállalkozásba fogott, négy kortárs szerző segítségével szeptember 12-én be kívánják mutatni Madách Imre drámai költeményének, Az ember tragédiájának folytatását új színekkel.

„Ami igazán közel áll a szívemhez, az a rögtönzés"

Színpad 2020. 05. 20.

Sok táncosnak egy sérülés töri keresztbe a pályáját. Ez Delbó Balázs esetében is hasonlóan történt. Így került a Magyar, majd a Bécsi Operaház deszkáiról a kamera mögé. És ez volt a legjobb, ami történhetett vele, így lett hazánk népszerű táncosvideósa.

Újraindulnak a próbák a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban

Színpad 2020. 05. 19.

Május 25-től indulnak újra a próbák, amelyeken kötelező a maszk viselése, és mindenkinek tartania kell az operatív törzs által javasolt, személyek közötti távolságot.

A koronavírus árnyékában készül Az ember tragédiája 2.

Színpad 2020. 05. 18.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház online próbatermében megtartották Az ember tragédiája 2. rendhagyó olvasópróbáját.