fbpx

Évadzáró a Csokonai Színházban

hírek 2022. 06. 25.

Gemza Péter igazgató a türelem évadaként jellemezte a 2021/2022-es évadot, és történelmi lehetőségnek nevezte, hogy a társulat két színházépület megnyitásánál bábáskodhat.

Hírszerzők, bizalmasok, pimasz nevettetők – egy kivételes szakma lehetőségei, avagy bolond lyukból igaz szél fúj

Színpad 2022. 06. 25.

A dolgok színét csakis a fonákjukkal együtt érthetjük meg igazán. Még a legprecízebben szervezett társadalomnak is szüksége van görbe tükörre, és úgy tűnik, ezzel már az ókori ember is tisztában volt. Ki mondhatja a király szemébe, hogy meztelen? Ki teheti meg, amit senki másnak nem szabad? Csak a bolond.

Szirén, bohóc és Szívkirálynő egy időtlen nő személyében – Beszélgetés Szabó Veronikával

Színpad 2022. 06. 23.

Elképesztően érdekes karakter Szabó Veronika! Egyszerre gyermeki, nőies, a természet tündére és jó boszorkánya. Színész, bohóc, rendező. Legújabb munkája Szirének címmel ma este debütál a PLACCC Dance fiatal magyar koreográfusok táncelőadásainak sorában a Kamaraerdőn. A rituális erdei bolyongás során sok meglepetés vár ránk, de leginkább arra a rejtélyre derül fény, kiből mit hoz ki a vadon.

Balázsovits Lajost választották a Nemzet Színészének

hírek 2022. 06. 22.

Balázsovits Lajost választották a Nemzet Színészének kollégái a néhány hete elhunyt Haumann Péter helyére.

„Előadás után 32 gyerek kért segítséget”

Színpad 2022. 06. 21.

Fesztivál a fesztiválban mottóval zajlott a Magyar Táncfesztivál, amelynek idén 17. alkalommal nyújtott otthont Győr. Velekei László, a Győri Balett igazgatója egy különleges darab kulisszái mögé invitált, és elárulta, miért foglalkoztatja őt ilyen mélységben a gyermekbántalmazás témája.

Eredményes évadot zárt a Pesti Magyar Színház

Színpad 2022. 06. 21.

Július 16-án tartotta a Pesti Magyar Színház évadzáró társulati ülését, ahol dr. Zalán János, a színház igazgatója összegezte a 2021/2022-es évadot, mindezek mellett az elmúlt időszak legeredményesebb színészeinek és dolgozóinak díjazása sem maradhatott el.

Sikeres jubileumi évadot zárt a Kolibri Színház

Színpad 2022. 06. 20.

Növekvő nézőszám, nyolc új bemutató, eredményes nemzetközi együttműködések és sikeres biennálé jellemezte a 30. jubileumát ünneplő Kolibri Színház most záruló évadát.

A Baltazár Színház hozzáférhetővé teszi előadásainak felvételeit

Színpad 2022. 06. 20.

Videótárral bővült a Baltazár Színház honlapja, amelyen keresztül mostantól elérhető a társulat összes, már nem játszott előadásának felvétele, valamint négy, a Baltazárról szóló film is.

Mi lenne, ha… Barna Zsombor bábszínésszel

Színpad 2022. 06. 19.

Barna Zsombor egyik nap Héraklészként, máskor a csillagszemű juhászként, olykor pedig Medvefiaként tűnik fel a Budapest Bábszínház színpadán. Most játékra hívtuk. Arra kértük, meséljen, mi lenne, ha…