fbpx

„A stream óriási előrelépés"

Színpad 2021. 03. 08.

A novemberben indult SzínházTv alapítójával, művészeti igazgatójával, Radnai Márkkal beszélgetett a Jurányi Latte. Az interjúban szó esik az elmúlt hónapok streames tapasztalatairól, valamint saját rendezése, a Jurányiban futó MADY BABY online térbe kerüléséről is.

„Túlmenni azon, amire képesek vagyunk” – Interjú Topolánszky Vince táncművésszel

Színpad 2021. 03. 07.

Ha kilép a színpadra, minden szem rá szegeződik. Aztán ha táncolni kezd, végképp elrabolja a nézők szívét. Topolánszky Vince, a Magyar Táncművészeti Egyetem végzős hallgatója, nemzetközi elismerések birtokosa szenvedélyes, energikus, alázatos és szorgalmas fiatalember.

Indul az első, gyerekeknek szóló előadóművészeti streaming platform

Színpad 2021. 03. 07.

Március 13-án a Holdvilág Kamaraszínház Holle anyó című előadásával debütál a legújabb magyar online előadóművészeti streaming platform.

„Bartók művei hívogattak engem” – interjú Juronics Tamással

Színpad 2021. 03. 03.

A Müpa a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek elnevezésű új, nagyszabású programsorozat első produkciójaként a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar közös estjét tűzi online műsorára. Juronics Tamás ez alkalomból Bartók Béla Concertóját állítja színpadra.

„A rendezésben szenvedélyesen létezem” – Béres Attila ötvenéves

Színpad 2021. 03. 03.

Pályája elején megtapasztalta, hogy milyen az, amikor fölröptetik, majd lezuhan. Ma már úgy gondolja: ez nagyon jót tett. A Miskolci Nemzeti Színház igazgatójával matematikusi kezdetektől a színészi ambíciókon át a szabadság kérdéséig számos dologról beszélgettünk a kerek évforduló apropóján.

Pályázat Petőfi drámatöredékének befejezésére

Színpad 2021. 03. 03.

2023 Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója. Ebből az alkalomból a Pannon Várszínház meghívásos drámapályázatot hirdetett a költő Karaffa drámatöredékének befejezésére.

75 éves a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata

Színpad 2021. 03. 01.

Háromnegyed évszázaddal ezelőtt, március 10-én tartotta első bemutatóját a társulat névadója által vezetett egykori Székely Színház, megteremtve ezáltal Marosvásárhely és a tágabb értelemben vett Székelyföld első állandó színházát.

Kortárs román darabbal készül a nagyváradi Szigligeti Társulat

Színpad 2021. 03. 01.

Gianina Carbunariu román drámaíró A tigris című darabját mutatja be március 6-án a nagyváradi Szigligeti Színház Szigligeti Társulata Tóth Tünde rendezésében

Kihirdették az idei Lábán Rudolf- és Halász Péter-díjasokat

Színpad 2021. 03. 01.

Lábán-különdíjat kap Lőrinc Katalin és Angelus Iván, Halász Péter-különdíjat a Freeszfe-mozgalom.