fbpx

„Azért vagyunk itt, hogy emlékezzünk”

Színpad 2022. 01. 28.

Hetvenhét év telt el az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadítása óta, január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján erre az eseményre emlékeztünk.

Kegyetlen irónia és sziporkázó humor – Jön A koponya

Színpad 2022. 01. 28.

A koponyát (A Skull in Connemara), Martin McDonagh, a Három óriásplakát Ebbing határában című film író-rendezőjének hazánkban még soha nem látott darabját Vida Péter, Molnár Piroska, Balaskó Bence és Csőre Gábor szereplésével láthatjuk február 18-tól a Thália Télikertben.

Kincs cserépedényben – Nemes Nagy Ágnes Az aranyecsetje a Zichy Szín-Műhely előadásában

Színpad 2022. 01. 27.

Sem a gyerekeket nem untatja, sem a szüleiket nem fárasztja, mély értelmű parabola és teljes értékű mesejáték egyszerre, mi az? Ha van értelme a családi színdarab kifejezésnek, a Zichy Szín-Műhely Nemes Nagy Ágnes verses meséjéből készült produkciójára, Az aranyecsetre egész biztosan alkalmazható.

„A redőny az elzárkózás szimbóluma”

Színpad 2022. 01. 26.

„A humorral átszőtt, meglehetősen drámai történet témája egy klasszikusan magyar női sors” – mondta Ujj Mészáros Károly rendező az Orlai Produkció Redőny című színdarabjáról, amelyet január 15-én mutattak be.

„El kell érni az ég és föld között lebegést” – 125 éve született Tamási Áron

kultpol 2022. 01. 24.

A magyar kultúra napján diákszínjátszóknak engedi át nagyszínpadát a Nemzeti Színház: az Ádámok és Évák Ünnepe már nyolcadik éve kínál lehetőséget a középiskolásoknak, hogy a tehetségüket bizonyítsák. Idén a Tamási Áron-emlékév programjaihoz kapcsolódva tíz középiskola színjátszói emlékeznek egy-egy drámarészlettel az erdélyi író születésének 125. évfordulójára. Az esemény a Tamási-emlékév budapesti nyitórendezvénye. A Tamási Áron Közalapítvány elnökével beszélgettünk.

Őszinte örömmel a színpadon lenni – interjú Harangozó Gyula táncművésszel

Színpad 2022. 01. 23.

Harangozó Gyula nevéről a legtöbbünknek az egykori koreográfus vagy fia, a táncművész jut eszébe. Azt kevesen tudják, hogy a világhírű balettművész a színpadot elhagyva a World Trade Center tagjaként sikeres kereskedő, majd sikeres impresszárió lett.

„Pingpongozva dolgoztunk együtt” – Závada Péter a Leonce és Léna szegedi előadásáról

Színpad 2022. 01. 22.

Nagy siker a Szegedi Nemzeti Színház legújabb ősbemutatója, a Leonce és Léna című zenés színpadi játék. Georg Büchner eredeti művét Závada Péter helyezte át mai szövegkörnyezetbe.

Veszedelmes viszonyok címmel zenedrámát mutat be az Operettszínház

Programajánló 2022. 01. 22.

Veszedelmes viszonyok címmel zenedrámát mutat be a Budapesti Operettszínház; a Kiss Csaba rendezésében, kettős szereposztásban színre vitt produkció premierjét január 28-án és 29-én láthatja a közönség a Kálmán Imre Teátrumban.

A kaméliás hölgy a Csokonai Színházban

Színpad 2022. 01. 21.

Ifjabb Alexander Dumas regényét és Verdi Traviata című operáját alapul véve állította színpadra A kaméliás hölgy, avagy a kegyveszettek tündöklése című előadást Sardar Tagirovsky a Csokonai Színházban. A produkció premierje egy hét múlva lesz a Csokonai Irodalmi Laborban.