fbpx

Árnyak a kertben – nálunk járt a világhírű indonéz bábművész

Színpad 2023. 05. 28.

Egy indonéz bábművész, ráadásul az árnyjáték egyik szupersztárjának fellépése a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum jávai mintára tervezett kertjében – ennél tökéletesebb párosítás nem is létezik.

A Művész Színháztól a Vígszínházig – Bárdy György

Színpad 2023. 05. 27.

Az ötvenes években nem sok autó járt a városban, de a Váci utcában néha elsuhant egy nyitott tetejű, fehér zománcú sport Wartburg, volánjánál napbarnította, markáns arcú, elegáns úrral, aki után megfordultak a nők, és ha nem jártak is színházba, tudták: Bárdy György az, a Vígszínház színésze.

Elhunyt Szegedi Erika színművész

hírek 2023. 05. 27.

Elhunyt Szegedi Erika színésznő, aki csaknem 50 éven át volt a Vígszínház tagja – közölte a Vígszínház a Facebook-oldalán pénteken este.

„Korán érett ember és későn élő színész” – Gálvölgyi Jánost köszöntjük

Színpad 2023. 05. 26.

Egy ország zárta a szívébe a reprodukciós fényképészként dolgozó fiatalembert, aki az 1968-as Ki mit tud?-on előadta emlékezetes színészparódiáit. Ötven éve kapta meg színészdiplomáját, azóta anyanyelvi szinten elsajátította Molnár Ferenc, Neil Simon, Ray Cooney és Pintér Béla nyelvét is.

„Hogyan tudnék Jézussal azonosulni?” – Berettyán Nándor a megváltástörténetről és a mesékről

Színpad 2023. 05. 25.

A Színházi Olimpia lángjaként péntek este a Szent István-bazilika előtt ragyog fel a Csíksomlyói passió. A Jézus szenvedéstörténete köré épült, játékos népi motívumokkal átszőtt darab főszerepét Berettyán Nándor alakítja.

Európaiságunk tesztje – A temesvári színházi fesztivál nyitó előadásáról

Színpad 2023. 05. 25.

Vasárnap óta zajlik a TESZT, a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó, a Csiky Gergely Állami Magyar Színház kiemelt projektje. Sokadszorra, de most is megállapítom: fél óra nem elég egyik előadásról másikra hangolódni. De tudom, aki vásárra viszi a lelkét, az ne sírjon, ha érzelmeinél fogva tépik.

Gothár Péter: Az Aida „föltette a lécet”

Színpad 2023. 05. 24.

Gothár Péter Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezővel, forgatókönyvíróval, jelmez- és díszlettervezővel színházról, operáról, filmkészítésről és a kortárs magyar irodalomról Kolozsváron beszélgetett Kinizsi Zoltán a Maszol.ro oldalán.

Kortárs drámákat mutat be a veszprémi Pannon Várszínház

Program 2023. 05. 24.

Kortárs alkotók műveit mutatják be a veszprémi Pannon Várszínházban a következő évadban, a művek a város, illetve a régió történelmének egy-egy szeletét dolgozzák fel.

Négy bemutató a huszadik születésnapját ünneplő Örkény Színházban

hírek 2023. 05. 23.

Az Örkény István Színház a 2023/2024-es évadban két nagyszínpadi és két stúdió-előadást mutat be. 2024 nyarán a Városmajori Szabadtéri Színpadon mutatnak be előadást, amely később az Örkény repertoárjára kerül. A jubileumi évadban több rendhagyó programmal készülnek.