Cserepes Károly Pink című lemeze felkerült a rangos Transglobal World Music Chart világzenei toplistájára. Az album a 29. helyen szerepel a márciusi összesítésben.

A TWMC toplistát minden hónapban egy ötvenfős zsűri állítja össze – közölte a lemezt kiadó Fonó Records. A Transglobal World Music Chart világzenei toplistáját márciusban a szaharai Aziza Brahim vezeti Mawja című lemezével (kiadó: Glitterbeat), a második helyre a portugál énekesnő, Lina Fado Camões című albuma került (Galileo Music Communication), a harmadikra az indiai Shakti This Moment című anyaga (Abstract Logix). Decemberben jelent meg Cserepes Károly remixsorozatának hatodik és egyben záró albuma, a Pink.

A Blacklake (2016), a My Name is Elvis Presley (2018), a The Big Slalom (2020), a Nachtmusik (2021) és a The Sold Girl (2022) című Cserepes-remixlemezek után ez az album is sikereket arat a világzenei piacon, játsszák a rádiók világzenei műsorai az Egyesült Államoktól Ausztráliáig. A lemez zenei anyaga hatvan-hetven évvel ezelőtti felvételek felhasználásával született. Az alkotó olyan legendás népi mesterek, énekesek, zenészek előtt tiszteleg és mond köszönetet az album ismertetőjében, mint többek között Zerkula János Gyimesközéplokról, Tankó Berta Gyimesfelsőlokról vagy Murguly Lajos Nagyecsedről.

„A remix módszerrel a célom az volt, hogy néhány nagyszerű régi magyar folklór énekest egy szélesebb, nem szakmai közönségnek archív eredetben, mégis újszerű hangkörnyezetben mutassak meg. Úgy gondolom, hogy ezek az archív felvételek képviselhetik a leghitelesebben a magyar népdalok stílusát és szellemiségét. Koncepcióm másik része, hogy népdalainkat mindig valamilyen távolabbi, idegen zenei elemekkel, tradicionális és elektronikus mintákkal hozzam összefüggésbe. Az ilyen elidegenítő hangszerelés célja, hogy hozzásegítse a hallgatót egy bizonyos távolságtartáshoz, mi, szakmabeliek pedig kevesebb elfogultsággal tekinthessünk arra, ami olyan közel áll a szívünkhöz” – idézte Cserepes Károlyt a közlemény.

Cserepes korábbi, Nachtmusik című lemeze (amelyet szintén a Fonó adott ki) 2022-ben a 64. helyen zárt a World Music Charts Europe legjobb 200 albuma között.