fbpx

Budavári barangolás – Budapest 100

Egyéb kategória 2022. 05. 18.

Budapest egyetlen, természetvédelmi oltalom alatt álló szőlőtőkéje, velencei domborművek budai házfalakon, illatos kertek, gótikus falfülkék, titkos pincelejáratok a Vár alatti alagútrendszerbe, kedves budai lokálpatrióták rögtönzött idegenvezetései: ilyen élményekkel és ismeretekkel gazdagodtunk a Budapest 100 idei programsorozatán.

Fényesszencia – Új kontextusok létrejötte

Egyéb kategória 2022. 05. 18.

Május 20-án nyílik a Gallery Max legújabb kiállítása Fényesszencia címmel, amelyen több mint húsz kortárs alkotó munkáival találkozhat az érdeklődő.

Üvegben megformált hagyomány és innováció – GlasSpring

Egyéb kategória 2022. 05. 16.

A GlasSpring ma már a kortárs magyar üvegművészet legnagyobb tavaszi seregszemléje. Az idein, a negyediken is változatos témájú, stílusú, technikájú alkotások segítségével merülhetünk el az üvegtárgyak áttetsző szépségében. A tárlatról Koós Ágnes kurátorral beszélgettünk.

Tudományos forradalom – gyárosból lett ágyúöntő

Egyéb kategória 2022. 03. 11.

Vegyészből hadügyminiszter, tábornokból térképész, gyárosból ágyúöntő és kolerabiztosból pénzügyminiszter – az 1848–49-es forradalom és szabadságharc sokak tudományos életét terelte más irányba. Az Álmok Álmodói 20 – Világraszóló magyarok, világformáló találmányok című kiállításon bemutatott innovátorok életrajzában számos hazafias történetet is olvashatunk.

Nyár a Müpában: íme a Hey, June! várva várt koncertjei

Egyéb kategória 2022. 03. 01.

Bár a pandémiás időszakban a Müpa nyárindító koncertsorozata, a Hey, June! az online térbe kényszerült, 2022 júniusában a könnyűzenével együtt a nézők is visszatérhetnek a termekbe. Június 3. és 23. között öt hazai zenekar veszi be a színpadot: a Mayberian Sanskülotts, a Mmamt, a Galaxisok, Mike Gotthard és Szebényi Dániel mellett az Anna and the Barbies is fellép.

Zseni vagy nem zseni? Avagy kalandozás egy Mozart labirintusban

Egyéb kategória 2022. 02. 22.

A c-moll fantázia (K. 475) Wolfgang Amadeus Mozart egyik legmerészebb, […]

Családi farsang a Várkert Bazárban

Egyéb kategória 2022. 02. 22.

Javában benne vagyunk a farsangi időszak sűrűjében, de még az utolsó februári hétvége is tartogat meglepetéseket. A Várkert Bazárban ingyenes interaktív gyerekjátékok, verses-táncos koncert, kézműveskedés és bábelőadás várja a kicsiket és nagyobbakat február 27-én.

Márciusban újraindulnak a Csokonai Színház irodalmi sétái

Egyéb kategória 2022. 02. 22.

A debreceni óváros helyszíneit, építészeti különlegességeit láttatja a Boldogh-ház, Kétmalom utca című városi séta a cívis városban született író, Térey János szemével. A Csokonai Színház és a hosszúlépés.járunk? közös Térey-sétája március 5-én szombaton 14 óra 30 perctől, majd március 6-án vasárnap 10 óra 30 perctől indul.

Kiállítás a lovak háziasításának történetéről

Egyéb kategória 2022. 02. 21.

A Magyar Természettudományi Múzeum és a Magyar–Turán Közhasznú Alapítvány közös kiállítása a lovak rendkívül érdekes, kontinenseken átívelő történetét kíséri végig, a lófélék evolúcióján, majd a lovak háziasításán át történelemformáló szerepük bemutatásáig. A június 13-ig látogatható tárlaton bepillantást nyerhetünk a sztyeppei lovasnomád civilizációk életébe is, amely a magyarság ősi történetének és kultúrájának is meghatározó eleme volt.