fbpx

Felhívás

Egyéb kategória 2022. 06. 08.

A Fiatal magyar népzenészek tehetséggondozása az egyesült államokbeli East Tennessee State University népzenei tanszékén című pályázaton történő részvételre fiatal magyar népzenészek részére.

Nyár a Müpában: íme a Hey, June! várva várt koncertjei

Egyéb kategória 2022. 03. 01.

Bár a pandémiás időszakban a Müpa nyárindító koncertsorozata, a Hey, June! az online térbe kényszerült, 2022 júniusában a könnyűzenével együtt a nézők is visszatérhetnek a termekbe. Június 3. és 23. között öt hazai zenekar veszi be a színpadot: a Mayberian Sanskülotts, a Mmamt, a Galaxisok, Mike Gotthard és Szebényi Dániel mellett az Anna and the Barbies is fellép.

Családi farsang a Várkert Bazárban

Egyéb kategória 2022. 02. 22.

Javában benne vagyunk a farsangi időszak sűrűjében, de még az utolsó februári hétvége is tartogat meglepetéseket. A Várkert Bazárban ingyenes interaktív gyerekjátékok, verses-táncos koncert, kézműveskedés és bábelőadás várja a kicsiket és nagyobbakat február 27-én.

Márciusban újraindulnak a Csokonai Színház irodalmi sétái

Egyéb kategória 2022. 02. 22.

A debreceni óváros helyszíneit, építészeti különlegességeit láttatja a Boldogh-ház, Kétmalom utca című városi séta a cívis városban született író, Térey János szemével. A Csokonai Színház és a hosszúlépés.járunk? közös Térey-sétája március 5-én szombaton 14 óra 30 perctől, majd március 6-án vasárnap 10 óra 30 perctől indul.

Kiállítás a lovak háziasításának történetéről

Egyéb kategória 2022. 02. 21.

A Magyar Természettudományi Múzeum és a Magyar–Turán Közhasznú Alapítvány közös kiállítása a lovak rendkívül érdekes, kontinenseken átívelő történetét kíséri végig, a lófélék evolúcióján, majd a lovak háziasításán át történelemformáló szerepük bemutatásáig. A június 13-ig látogatható tárlaton bepillantást nyerhetünk a sztyeppei lovasnomád civilizációk életébe is, amely a magyarság ősi történetének és kultúrájának is meghatározó eleme volt.

A Dolce & Gabbana sem használ többé állatszőrmét

Egyéb kategória 2022. 01. 31.

Nem készít több divatcikket állatszőrméből a Dolce & Gabbana. A …

Elmarad a 2022-es Mozart-hét Salzburgban

Egyéb kategória 2022. 01. 13.

A koronavírus-járvány miatt elmarad a 2022-es salzburgi Mozart-hét, a világ …