Várják a jelentkezéseket a Cziffra Fesztivál Mesterakadémiájára, ahol a diákok a legkiválóbb művészek és tanárok segítségével fejlődhetnek. Idén Miklósa Erika ének-, Dráfi Kálmán zongora- és Ácsné Szily Éva hegedűkurzusára várják az érdeklődőket.

Az elmúlt évek alatt több száz fiatal vett részt a Cziffra Fesztivál ingyenes mesterkurzusain, ahol nemzetközi hírű tanáregyéniségektől és világhírű művészek segítségével fejlődhettek, csiszolhatták technikájukat. Rangos oktatók és évről évre olyan aktív, nemzetközi hírnevű művészek is vállalják a Cziffra Fesztivál felkérését, akik ezen a háromnapos Mesterakadémián kívül máshol nem tanítanak. Kivételes lehetőség tehát a 2024. április 19–21. között megrendezésre kerülő Mesterakadémia, amelynek helyszínét ezúttal is a kőbányai Kroó György Zeneiskola biztosítja.

A részvétel díjtalan, a kurzusok időtartama 50 perc. A jelentkezéseket március 20-ig várják, a pontos feltételek itt olvashatók. A résztvevők kiválasztása az elküldött szakmai demóanyag és életrajz alapján, előválogató szakmai zsűrizéssel történik.