Alexander Lonquich zongoraművész és Nicolas Altstaedt csellóművész társaságában Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás. A hegedűművész a római koncertet megelőzően Firenzében, a Scuola Musica Fiesoléban tart nemzetközi mesterkurzust, ahol 2021 óta rendszeresen tanít vendégprofesszorként.

6548d262a15fb891a4f73e56.jpg
Kelemen Barnabás. Fotó: FAB

A kiváló művészekből álló nemzetközi formáció március 13-án Rómában, a világ egyik legrégebbi zenei intézményében, az 1585 óta működő Accademia Nazionale di Santa Ceciliában lép fel. A Kossuth-díjas hegedűművész Trento, Vicenza, Milánó és Groeningen után Rómában, március 15-én pedig az amszterdami Concertgebouw-ban játssza Brahms három trióját.

„Decemberben kezdődött és március 15-én zárul közös koncertsorozatunk Alexander Lonquich német zongoraművésszel és Nicolas Altstaedt német-francia csellóművésszel. Nicolas és Alexander hosszú évek óta a kamarapartnereim, próbáink mindig magas hőfokon, nagy intenzitással zajlanak. Ők különlegesen érzékeny művészek, akik minden alkalommal maximális felkészültséggel lépnek a színpadra, ez pedig garancia arra, hogy a koncert katartikus zenei élmény legyen. Számos hanglemez őrzi a közös zenélés lenyomatát, különösen szívesen emlékszem vissza a Grammy-díjat nyert Bartók-zongoraötös és Dvořák Dumky-triójának felvételeire. Decemberben már több koncertet adtunk együtt, most tavasszal pedig – a sorozat egyik fénypontjaként – Rómában lépünk fel a Santa Ceciliában, végül a Concertgebouw-ban, Amszterdamban zárjuk a sorozatot egy nagyszabású hangversennyel. A római koncertet ezúttal megelőzi egy hosszabb mesterkurzus Firenzében, ahova mindig nagy örömmel térek vissza tanítani” – fogalmazott a hegedűművész.