Decemberben már visszakerült a párizsi Notre-Dame-székesegyház huszártornyára a kereszt, az újjáépítést végző cég legfrissebb bejelentése szerint pedig elkészült a hajó födémszerkezete is, amely a huszártoronnyal együtt lett a 2019. évi tűzvész martaléka.

A fénykép, amelyet azóta internetezők ezrei lájkoltak, körbejárta a közösségi portálokat, amióta a vállalat péntek este közzétette Rebatir Notre-Dame de Paris (A Notre-Dame újjáépítése) című Facebook- és Instagram-oldalán. A fotón a masszív tölgyfa gerendák között a mesterek láthatók védősisakban, a szerkezet tetején ott a hagyományos bokréta.

A szentély gerendázata, amely szintén beomlott a tűzvészben, januárban készült el. Befejezéséhez közeledik a huszártorony is (2023 decemberében került rá vissza kereszt), amely azonos a 19. században Eugene Viollet-le-Duc által tervezettel: jelenleg az ólomborítást helyezik el, és fokozatosan bontják a tornyot körülvevő állványzatot.

A párizsi nyári olimpiai játékok idején (július 26. és augusztus 11. között) már szabadon látható lesz a huszártorony Párizs egén, a székesegyház pedig várhatóan december 8-án nyílik meg a nagyközönség előtt.

Rachida Dati kulturális miniszter pénteken művészeti bizottságot nevezett ki, amely kiválasztja majd azt a művészt és üvegesmestert, aki hat modern ablaküveget készít a székesegyház egyes kápolnáiba. Az Emmanuel Macron francia elnök kívánságára készülő modern üvegablakokat hat kápolnában helyezik el, várhatóan 2026-nál nem előbb.

A 2019. áprilisi tűzvészben megrongálódott székesegyház ötéves munka után nyílik meg. Az újjáépítést Szeged és Budapest is támogatta. Az épület környékét is fokozatosan újítják fel 2025 és 2028 között. A párizsi önkormányzat Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a környék átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának hangsúlyozásával.