Első magyar indulóként harmadik helyen végzett a Trumpet Talents Tallinn nevű rangos nemzetközi versenyen Behán Áron András, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának másodéves trombita-előadóművészet szakos hallgatója.

Kép.jpg
Behán Áron András trombita előadó-művész szakos hallgató és felkészítőtanára, Németh Tamás művésztanár. Fotó: Adorján András/Széchenyi István Egyetem

Az 1870-ben épített, jelentős műemléki értéket képviselő egykori győri zsinagóga épületegyüttese ad otthont a Széchenyi István Egyetem zeneművészettel foglalkozó képzéseinek, így a 2015-ben létrehozott trombitaművész szaknak is. „András már elsőévesként első díjat nyert az országos Varasdy Frigyes Trombitaversenyen, ami hatalmas eredmény” – mesélt a közös munkáról Németh Tamás, a Győri Filharmonikus Zenekar trombitaszólam-vezetője. A  kar művésztanára készítette fel az észtországi versenyre is a tehetséges növendéket.

„Első magyarként indultam el ezen a világversenyen, ahová Spanyolországból, Japánból és Kínából is érkeztek versenyzők, a szakma legnagyobb tehetségei voltak jelen. Öt korcsoportban lehetett nevezni, én a legfelső korcsoportban, a hivatásos művészek között indultam el, és itt szereztem harmadik helyezést. Jó szervezéssel, inspiráló környezetben telt el a kint töltött négy nap, felejthetetlen élmény volt” – emlékezett a versenyre Behán Áron András, aki hatéves korától játszik trombitán. 

A fiatal tehetség álma, hogy egy neves nyugat-európai zenekarban játszhasson, de ha az élet úgy hozza, nem zárkózna el a szólókarriertől sem.