32 ezer eladott jegy a szemlén

Film


filmszemle2009_jegyvasarlas_mompark_dkoko20090126001.jpg
Szépen fogynak a jegyek

Ez azt jelenti, hogy szerda délig átlagosan napi 6 ezer jegy talált gazdára. A dokumentum- és tudományos ismeretterjesztő filmek vetítésein a korábbi éveknél is nagyobb érdeklődést tapasztaltak a szervezők: néhány film máris több száz nézőt gyűjtött. Szerda estig e műfajok versenyfilmjei ismétlővetítéseken voltak láthatók a Palace MOM moziban. 

Az első két nap, január 27. és 28. tehát a dokumentum- és tudományos-ismeretterjesző filmeké volt a szemlén, 29-én azonban elkezdődnek a nagyjátékfilmek, a kísérleti és kisjátékfilmek, illetve a tévés alkotások vetítései. Emellett hátravan még az ünnepélyes megnyitó is, melyre január 29-én, 19 órakor kerül sor. 

A jubiláló Magyar Filmszemlét idén új főhelyszínen, a Palace MOM-ban (ezenkívül az Urániában, a Bemben és a Budapest Kongresszusi Központban) rendezik meg január 27. és február 3. között. Az idei szemle versenyprogramjában éppen száz filmet nézhetnek meg az érdeklődők: 18 nagyjáték-, 30 kisjáték-, 31 dokumentum-, 12 tudományos-ismeretterjesztő és 9 tévéfilmet.