Alice Csodaországban: mozis bojkott

Film


alicecsodaorszagban_film_by_est_hu.jpg
 Alice Csodaországban

Az Odeon moziláncnak összesen 107 filmszínháza van Anglia- és Írország-szerte ? ezeken a helyeken most nem lesz látható Tim Burton új, 3D-s filmje, mivel a forgalmazó bejelentette, hogy mindössze három hónappal a mozibemutató után megjelentetik DVD-n is. Az Odeon vezetői mindenképpen azt szeretnék, ha a gyártó stúdió kivárná a szokásos 17 hetet, mielőtt a házimozik számára is elérhetővé teszik a Johnny Depp és Anne Hathaway főszereplésével készült filmet. 

"A mozipremier és a DVD-kiadás közötti ilyen csekély időkülönbség negatív hatással lenne a mozilátogatásra, és veszélyeztetné sok mozi folyamatos működését, különösen ami a kis és közepes méretű filmszínházakat illeti. Ráadásul ezzel a precedenssel akár az is hamar megtörténhet, hogy ezentúl a mindössze 12 hetes különbség lesz a normális" ? nyilatkozta az Odeon szóvivője. 

Mivel a Disney főnökei nem hajlandók meghátrálni (bár pár napot már engedtek: 81 helyett 89 napot várnának a mozipremier után a DVD-kiadással), a nézők nem nézhetik meg az Odeon-mozikban az Alice Csodaországbant Angliában, Írországban, sőt Olaszországban sem. A két másik nagy brit mozihálózat, a Vue és a Cineworld állítólag már megegyezett a stúdióval. A legújabb hírek szerint azonban szintén bojkott várhat a hazánkban március 4-én bemutatandó filmre a holland mozitulajodonosoktól is.