Bővül a Bond-stáb

Film

Vészesen közeledik január 4-e, ami a James Bond-széria történetében annyit tesz, hogy elkezdődik a huszonkettedik 007-es mozi forgatása. Mindenki lázasan készülődik: a Daily Star nevű bulvárlap a titkosügynököt alakító Daniel Craiget kapja lencsevégre, amint a sztár motorcsónakkal repeszt a Temzén (ebből többen - némileg joggal - arra következtetnek, hogy a Marc Forster rendezte új részben - hasonlóan a A világ nem elég című felvonáshoz - ismét vízre száll főhősünk), a producerek pedig újabb színészek felbukkanásáról tájékoztatnak.

Alig pár nappal a Bond ellenfelét alakító Mathieu Amalric nevének megszellőztetése után, napvilágot látott, hogy a francia színésznek társa is akad a 007-es ügynök ütlegelésében. A főgonosz jobbkeze a svájci Alpokból ereszkedik le. A magyar nézők számára kevésbé ismert Anatole Taubmann (képünkön) (Equilibrium) nem egyszerűen egy bérgyilkost alakít, kegyetlenségben állítólag felnő Amalric-hoz.

A másik újonc a hazánkban szintén teljesen ismeretlen Gemma Arterton. A huszonkét éves hölggyel kapcsolatban egyelőre nagy talány, hogy vajon ő alakítja-e a nagybetűs Bond-lányt, vagy csak kisebb szerepben tűnik fel? A fiatal szépség idén végzett a neves Royal Academy of Dramatic Art-on, ahol korábban olyan nagyságok tanultak, mint Albert Finney, Glenda Jackson, John Hurt, Michael Williams, Anthony Hopkins, Jonathan Pryce, Alan Rickman vagy Kenneth Branagh.

Az ezerötszáz jelentkezőből kiválasztott színésznő jelenleg egy komédiát forgat, illetve tévés Jane Austen adaptációban is szerepel, de hamarosan láthatjuk Guy Ritchie új produkciójában, a 2008 októberében mozikba kerülő RocknRolla-ban is.